SÜPER LİG 2024-25 ALTIN ONBİRİ
2. Milan Skriniar (Fenerbahçe): Normalde devre arası gelmiş bir oyuncuyu altın karmama almam ama Galatasaray öyle bir dominasyon sağladı ki, üçüncüye yirmi puan fark atmış ikinciden bile oyuncu seçmekte zorlandım. Başka da hakeden bir stoper bulamadım açıkçası. Sadece Samsunspor'dan Van Drongelen de iyi bir aday olabilirdi, adını analım.
3. Davinson Sanchez (Galatasaray): Osimhen'den sonra ligin ayarını bozan ikinci isim de Davinson. 1989 'dan beri Galatasaray izliyorum, izlediğim en iyi stoper performansı olabilir. İlkokul çocuklarının maçına karışmış ortaokul talebesi gibiydi..
4. Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray): Üst üste 4.yılı altın on birimde. Sene başındaki hantal görüntüsünden sonra tekrar toparlayabileceğine inanmıyordum ama yanılttı.
5. Lucas Torreira (Galatasaray): Galatasaray'ın üç yıldır şampiyonluğunun mihenk taşı. Lemina'nın gelişiyle defansif yükü azalınca, bu sene ilk kez ofansta da sanıldığından fazlasını yapabileceğini gösterdi. O da Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.
6. Barış Alper Yılmaz (Galatasaray): Geçen yılki çıkışını sürdürdü ki bu, çıkış yapılan ilk sezondan her zaman daha zordur. Avrupa'ya transferi çok konuşuluyor, gönlüm razı değil, Boey'e verilen rakamlara yakın olmazsa kesinlikle bir sene daha kalmalı.
7. Dusan Tadic (Fenerbahçe): İstatistiki açıdan zaten hep başarılı (kariyerinde hem gol, hem asistte iki basamağı bulduğu üst üste 7.sezondu bu) olmuş bir futbolcu. Fenerbahçe formasıyla da tabelada hep vardı ama yaşla beraber artan temposuzluğu fazlasına izin vermedi. Yine de daha iyi bir vedayı hak ediyordu.
8. Rafa Silva (Beşiktaş): Lige 5-0'lık Galatasaray galibiyetiyle başlayan Beşiktaş'ın sezonu bu kadar kötü geçireceğini ben dahil kimse beklemiyordu. Hal böyle olunca Rafa Silva gibi tartışmasız bir kalite de olsanız, sonunda takıma uyuyorsunuz. Seneye kalırsa daha uyumlu bir kadroda sezona damga vurabilir.
9. Victor Osimhen (Galatasaray): Bu sene 11 filan yapmayıp sadece onun adını yazarak yazıyı bitirsem de olurdu. İstatistikleri de müthiş ama salt istatistikle anlatılabilecek bir futbolcu değil. Yaptırdığı penaltılar, onun şutu tamamlanarak atılan goller, asistin asistini yaptığı pozisyonlar vs.. attıklarına ilave bir yirmi gol de daha onun adını sayarım. Bir sene de olsa bu topraklarda izleyebilmek muhteşemdi.. Mucizeydi aslında. Belki otuzundan sonra tekrar görüşürüz..
10. Yunus Akgün (Galatasaray): Galatasaray A takım formasıyla 2018'de ilk kez izlediğimizden beri her Galatasaraylı bu çıkışı beklemiştir. Her zaman müthiş bir teknik beceri söz konusuydu ama Adana Demirspor'da oynadığı sezona dek skorerlik (temelde şut ve hız yetersizliği) anlamında gelişmeyen bir görüntüsü vardı. O yıl en önemli gelişim adımını attıktan sonra, geçen yıl da Leicester forması ile mental ve fiziksel dayanıklılığını arttırmayı başarmış. 24 yaşında kariyer sezonunu yaşamış oldu. Evet Galatasaray bu sene rakiplerinden atletik anlamda fersah fersah öndeydi ama Yunus olmasa yaratıcılık olarak eksik kalırdı. Sadece ligde yaptıklarıyla değil, Avrupa Liginde 8 maç 5 gol, Türkiye Kupası finalinde de 3 asist yazdırdı.
11. Krzysztof Piatek (Başakşehir): Osimhen canavarı yüzünden diğer tüm santrafor performansları arka planda kaldı ama Piatek bu sene Başakşehir formasıyla tüm kulvarlarda tam 31 gol attı. Göztepe'den Romulo ve Fenerbahçe'den En-Nesyri'yi de sezon özetinde mutlaka anmak gerekir.
Yorumlar
Yorum Gönder