SÜPER LİG 2023-24 ALTIN ONBİRİ



1. Fernando Muslera (Galatasaray): Bence süper lig tarihinin en büyük efsanesi. Heykeli nereye dikilecekse dikilsin, futbolu bırakmasını beklemeye gerek yok.

2. Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray): Üst üste üçüncü yıl oldu buraya yazışım.
Nelsson ve Davinson ile tüm sezon iki formayı üçe böldüler. Belki Davinson en hızlısı ve en potansiyellisi, Nelsson salt savunma anlamında en güveniliri olabilir ama Abdülkerim en optimumu, en yararlısı, ve en farklısı bence. Bonus olarak da tüm kulvarlarda 7 gol atmış. Yine de geçen sezon az da olsa daha iyi olduğunu eklemeliyim.

3. Victor Nelsson (Galatasaray): Avrupa transferi gerçekleşmedikten sonra sezona küskün bir yedek olarak başlamasına rağmen Davinson'un ilk sakatlığında formayı geri aldı ve geçen sezonki gibi yine şampiyon takımın parçası olmayı başardı.

4. Barış Alper Yılmaz (Galatasaray): Tartışmasız yılın en iyi çıkış yapan futbolcusu. Biraz fazla bonkör kullanılan "joker futbolcu" kavramını bu sene yeniden dizayn etti. Elimi rahatlatmak için sağ beke yazdım ben de. Bu arada itiraf etmeliyim ki son yıllarda beni en çok yanıltan futbolcu oldu Barış Alper. İlk sezonunu izledikten sonra top tekniğinin iyileştirilemez şekilde zayıf olduğunu, müthiş atlet özelliklerine rağmen teknik yetersizliği yüzünden süper lig seviyesi için bile yetersiz bir futbolcu olduğunu düşünüyordum. Şimdi ise Boey'in transfer rekorunu kırıp kıramayacağı tartışılıyor. 

5. Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe): Kadromda geçen seneki yerini koruyan bir diğer isim de Ferdi. Şampiyonluğu Galatasaray kadar Fenerbahçe de hakederken Ferdi her maç en güvenilir futbolcuydu. 

6. Lucas Torreira (Galatasaray): Melo, Tugay, Fernando filan izlemiş bir taraftar için o kefeye yeni birini eklemek kolay olmuyor ama onlar kadar gösterişli olmasa da Torreira da en az onlar kadar büyük oynuyor.

7. Dusan Tadic (Fenerbahçe): Ligde 10 gol, 14 asist. Tadic'in hem gol, hem asistte iki basamağı bulduğu üst üste 6.sezon oldu bu. Muhteşem. Sol tarafta diğer adayım da Mame Thiam. İki farklı (zayıf) takımda oynadığı sezonu 18 gol 7 asistle tamamladı.  

8. İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe): Benim için Fenerbahçe'de sezonun adamı. Daha 2015 yılında Gençlerbirliği'nde ilk forma giymeye başladığı günden beri hep kendisinden çok büyük işler beklenen bir futbolcu oldu İrfan Can. Sonunda 28 yaşında "büyük futbolcu" sezonunu oynadı. Kariyerinin devamı için aynı şekilde devam etmesi kuvvetle muhtemel. 

9. Mauro Icardi (Galatasaray): Ligin içinden geçtiği 2.sezonu tamamladı. Bu sezon gol krallığı da geldi. Galatasaray'da sözleşmesini tamamlarsa adını Hagi ve Muslera 'nın yanına adını yazdırır.

10. Dries Mertens (Galatasaray): Bence bu sezonun yıldızı. Sneijder'den sonra kolay denk gelmez denen kaliteyi 37 yaşında da olsa yaşattı Galatasaray'a. Ligde 16 asist yapmış, sanırım Hasan Şaş'tan sonra bir ilk. Sadece futbolculuk değil karakter olarak da benzersiz.. İşim gereği geçen sene 2 kez Napoli'ye gitme fırsatım oldu. Hala evlerin balkonunda Maradona'nın yanında posteri asılı.. 
10 gol,11 asist ile duble yapan Szymanski de yedeğim.

11. Edin Dzeko (Fenerbahçe): Ligde fark yaratan bir diğer yaşlı dünya yıldızı. Sezonu başladığı kadar iyi tamamlayamadı belki ama penaltısız 21 gol kolay değil. Gollerin zorluğu açısından bakarsak Rey Manaj da bu forma için diğer bir adaydı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI