HAYATIMIN FİLMLERİ #4.True Romance#



4.True Romance (1993)
Yönetmen: Tony Scott
Oyuncular: Christian Slater, Patricia Arquette, Gary Oldman, Christopher Walken.
Imdb notu: 7,9



Tarantino'nun en iyi senaryosu! Kendi çekse yine güzel olurdu mutlaka ama Tony Scott mucizevi bir şekilde ilk kareden sonuncuya kadar tüm filmi kusursuz bir çerçevenin içine oturtmayı başarmış. Normalde klip mi bu diye eleştireceğiniz kadar çok müzik kullanımı olmasına rağmen zerre rahatsız etmiyor, aksine bir kaç notadan oluşan film müziği, duygu geçişlerinde sizi nazikçe yönlendiriyor. Daha yakın geçmişten "Interstellar" da bu açıdan çok başarılıydı. 

Filmimize dönersek; senaryo ve müzik dedik, peki oyuncular? Başrolleri geçtim, yan rollerdeki isimler: Brad Pitt, Dennis Hopper, James Gandolfini, Val Kilmer, Samuel L. Jackson, Tom Sizemore, Chris Penn filan. Fakat tüm bu saydıklarımız bile yetmeyebilirdi. Bir filmin "iyi" olması için herrrr şeyin ama her şeyin doğru gitmesi gerekir ve çoğu zaman bu da yetmez. Şans faktörü de işin içindedir.. 

"True Romance" ise tamamen benim zevkime özel hazırlanmış gibi..




Yönetmenimiz Tony Scott"Top Gun, Man on fire, Crimson Tide" gibi iyi filmleri olan yetenekli bir yönetmen olmasına rağmen hep Ridley Scott'un kardeşi olarak anılmaktan kurtulamamıştı.. Yanlış hatırlamıyorsam hayatının finalini de bir köprüden atlamak suretiyle üzücü olarak yapmıştı.. Sırf bana bu filmi hediye ettiği için hatırladıkça hep üzülürüm.


Son olarak.. 
Tarantino'ya yazdığı en sevdiği sahne sorulduğunda Inglourious Basterds'ın açılış sahnesini söyler. Evet o filmin açılış sahnesi ve yer altındaki barda geçen çatışma sahneleri de muhteşemdir ama bu filmdeki Clarence ve Drexl'in pazarlık sahnesi ile Christopher Walken ile Dennis Hopper'ın sorgu sahneleri kadar değil..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI