Bu senenin yerli transferleri

İlk yazımı bu seneki umutsuz gözüken halimizi değiştirebilme ihtimali olan bu 5 adam hakkında yazmak istedim. Cana ve Pino'yu lig başladıktan 3-5 maç sonra ayrıca değerlendiririz tabi ama daha yakından tanıdığımız Türk transferler için kısaca bir analiz yapmakta fayda var.
  • Mehmet Batdal: İlk olarak onunla başlayalım.Hazırlık maçlarında beklenenden daha iyi bir performans gösterdi.Çoğu kişinin sandığı gibi kule tipi santrafor H.Şükür'den ziyade daha temiz ayaklı İbrahimoviç tarzı bir adam var karşımızda. Bu 5 oyuncu arasında en fazla verimi ondan alacağımızı düşünüyorum. Baros sakatlandığında tek alternatif olacak ayrıca yaptığı röportajlarda kafa olarak büyük takımda oynamaya hazır olduğu izlenimini verdi bana.Geçen sene Buca'da 16 gol attı ve harika bir sezon geçirdi. Bu sene süper ligde de 10 civarı bir gol rakamına ulaşacağını tahmin ediyorum.İnşallah beni haksız çıkarmaz.
  • Serdar Özkan: Geçen sene fanatik Bjk lı arkadaşlarımla yaptığımız sohbetlerde ısrarla bu adam bize gelse çok başarılı olur diyordum.Bunu söylerken güvendiğim iki şey vardı. İlki Arda ile olan arkadaşlıklarının (ve yıllarca genç milli takımlarda beraber oynamışlıklarının) ikisininde futboluna getireceğini düşündüğüm artı değerdi. İkinci güvendiğim şey ise Bjk daki ilk yıllarından aklımda yer eden aniden hızlanıp ceza sahasına dalışları ile hızlı oyunculara nispeten oldukça yüksek olan dengesi ve top tekniğiydi. Arkadaşlarım bana gülüp Serdar'dan hiçbişey olmaz 2.Zan vakası olur diyorlardı. Konuşa konuşa adamı GS a getirdim:) İlk etapta Pino ile sağ açık için forma yarışı içinde olacaklarını düşünüyorum ama bu sene kanat rotasyonundaki zaafiyet nedeniyle çok forma şansı bulacak ve oda beni mahçup etmeyecek umarım.
  • Musa Çağıran: Gelelim diğerlerine nispeten hakkında en az bilgimiz olan adama. İsmi GS ile anılana kadar varlığından haberdar değildim. Araştırmalarım fiziği çok güçlü, tekniği vasat bir adam olduğu yönünde. M.Sarp,Barış ve Ayhan ile bir rekabete girecek Cana'nın yanında oynayabilmek için. Ve umarım bu üçünden de bir cacık olmayacağı için onlardan daha akıllı ve top kullanma konusunda daha başarılı çıkar.
  • Çağlar Birinci: 2-3 sene önce Denizli formasıyla bir GS maçında 30 metreden zünk diye çıkardığı direkte patlayan bir topla dikkatimi çekmiş ve maçın tamamında başarılı oyunuyla ismini hafızama almama neden olmuştu. Zamanla A Milli takıma kadar bile yükselmesine rağmen beklediğim çıkışı tam olarak yapamadı. Hakan Balta ile beraber sol bek için 2 adaydan biri konumunda. Caner'in bonservisinin 5te birine onun yerine alındı ve bence çok doğru bir transfer. Caner'e göre çok daha defansif bir oyuncu. Rijkard ligin ilk maçlarında Hakan'ımı onu mu tercih edecek büyük bir merakla bekliyorum.
  • Ali Turan: Son adamımız da Kayseri'nin eski kaptanı Ali. Stoper ve sağ bek oynayabiliyor. İki mevkide de ilk 11 için onu düşünmüyorum. Kaliteli bir rotasyon elemanı olur. Bu sene kadromuzdaki kaptanlığı gözü kapalı hakeden oyuncu fazlalığıda ayrıca bir yazı konusu :) (Cana,Neill,Kewell,Arda,A.Turan vs...) Neyse özetleyecek olursak gönderilecek stoper kontejanında Emre Güngör'ün kullanılmasına şiddetle karşıydım ama Neill yanı için sadece G.Zan ve Servet ile de bu ligi bitiremezdik. Kan değişikliği olarak yorumluyor ve lig ilerledikçe daha sağlıklı yorumlar yapabilmek için bekliyorum.

Yorumlar

  1. Yeni sezonda Galatasaray'ın diğer futbolcularının da yorumlarını merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI