ELMANDER'SİZ OLMUYOR! ~ Galatasaray:1-Trabzonspor:1


Trabzonspor'un sahaya çıkan onbirini kağıda dizdiğimizde ne kadar ofansif bir 4-2-3-1 bu dedik ama altından Şenol Güneş'in cinliği çıktı. Galatasaray'ın kanatları çok az kullanan, habire göbekten delmeye çalışan sistemine karşı hemen farkedilmeyen bir önlem almıştı. Alanzinho'yu Colman-Zokora'nın hemen önüne çekerek, Galatasaray'ın esas silahını  özellikle ilk yarı tamamen kilitledi. Orta sahayı bir kişi fazla oynatan Elmander de sahada olmayınca Trabzon orta sahası çok top kazandı, çok pas arası yaptı. Fakat bugünlük onların da kanatları etkisiz olunca maçı koparamadı. Hem Volkan hem de Olcan bu kadar kötü gününde olmasaydı Trabzon kazanırdı.

Sanırım dünya üzerinde kanatları en az kullanan 4-4-2 'yi biz oynuyoruz. Son 2 maçki görüntü zaten bildiğimizi iyice gözümüze soktu. Galatasaray'ın oynadığı garip 4-4-2 'nin en önemli halkası Elmander. O yokken çift forvette ısrar etmek manasız. Baros-Necati uyumusuzluğu aşikar. Ordu ve Manisa maçlarında sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum ama playoff'larda Elmander'in tamamen sağlam olarak sahada olması şart.

Küme düşmekten ancak bu hafta kurtulabilen Karabükspor'un kadrosuna giremeyen, işimize yaramaz diye gönderdiği Mehmet Batdal'ı Trabzon'a karşı kurtarıcı olarak oyuna alıyorsan o son pozisyonda üzülmeyeceksin.

Riera kenarda olmasına rağmen, oyuna haftalardır ilk 18 'e bile alınmayan Yiğit'in girmesini anlayamıyorum. Sezonun iki başarılı ismi Engin ve Eboue'deki düşüş sürüyor. Play offlar öncesi toparlanmaları için 2 maçlık zamanları var. 

Yenen goldeki akıl durgunluğunu bu sene bu takımda ilk kez gördüm. Son olmalı.

Böyle bir maç için bu taraftar sayısı çok az ve dahası gelen taraftar da çok kötüydü. Daha ilk dakikalardan itibaren en ufak hatada aşırı tepki vermeleri oyuncuları çok gerdi. Fener maçından sonra gereksiz bir hava oluştu camiada, Sivas maçı olmamış ama bugünkü durum iyi bir ders olmalı herkese. 

İlk yarı silik bir futbol oynayan Selçuk 2. yarı sazı eline aldı. Keşke o frikikleri atamasa ama her maç bu maçın ikinci yarısı gibi oyuna ağırlığını koyabilse.

Penaltıyı Selçuk değil Melo'nun kullanması isabet oldu. Tolga'nın Selçuk'u iyi tanıması sıkıntı yaratabilirdi. Melo çok soğukkanlıydı. 

Emre Çolak'ı bugün çok beğendim. Süper bir gol atıp aynı maç onlarca pas hatası yapacağına, hep bugünkü kadar çok koşsun, bugünkü kadar çok top kazansın, bugünkü kadar az pas hatası yapsın bana yeter. O gollerden çok daha fazla zaten atar.

Sivas maçındaki el daha net penaltıydı. Ben hakem olsam bugünküne penaltı çalmam.

Burak'ın F.Tekke'yi yakalamasını ve geçmesini çok istiyordum, yakalaması bize kısmetmiş geçmesi Fener'e... 

Yorumlar

  1. Elmander gibi yabancılar şu ülke takımlarımıza ne kadar da lazım öğle değil mi? Sezon başında bu oyuncu hakkında ileri geri konuşuluyordu ve takımda oynayamaz deniyordu. Hani şu '' yabancı oyuncular ülkemize sadece para için geliyor'' klişesini bozan yegane futbolcu. Darısı Beşiktaş'ıma..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI