Yenmeye geliyorum deyip pozisyona giremeden dönmek! | Galatasaray:2-Orduspor:0


Saçma sapan Culio tartışmaları yüzünden ekstra anlam yüklenmeye çalışılan maç,  Galatasaray nasıl istiyorsa o şekilde "basitçe" oynandı ve bitti. Orduspor başkanının, Fatih Terim'den canlı yayında aldığı ayarın gazıyla verdiği "Galatasaray'ı yenmeye geliyoruz" demeci sayesinde, Galatasaray'lı futbolcular da maçı iyice ciddiye aldılar ve kalite farkını sahaya yansıtmalarına yetecek mücadeleyi gösterdiler.

Kabul etmeliyim ki bu olayların fitilini ateşleyen kişi ise maalesef benim çok sevdiğim Culio oldu. Döneceksen zaten dönersin, hiçbir madde futbolcunun tercihlerinin önüne geçemiyor, ben şimdiye kadar oynamak istemediği kulüpte zorla oynatılan bir futbolcu görmedim, fakat sen durup durup tam da GS maçı öncesi "sene sonu Galatasaray'a döneceğim, bana kalsa bu maç oynamak istemezdim" gibi laflar edersen bu zevzekliktir.

Maçın üzerine çok fazla konuşacak bir şey yok. İlk yarıdaki Orduspor maçına çok benziyordu. Tamamen defansa yoğunlaşmış bir rakip, iyi mücadele ama az pozisyon ve yavan bir futbol. Necati'nin golü çok güzeldi onun bu tip gollerine alışığız da Sabri'nin attığı goldeki soğukkanlılığı ise herkese sürpriz oldu :) Bu akşam ki TS-FB maçı play-off'lara kaç puan farkla gireceğimizi belirleyecek.

Orduspor adına ise futbolcular arası bazı problemlerin dün sahada yine tekrarlandığına şahit olduk. Birkaç hafta önce Culio ile Gosso sahada birbirine girmişti, dün de Yalçın ile Dalmat arasında bir benzerini izledik. Cuper seneye takımın başında kalırsa bu tip olaylara karışanlara neler yapmayı planladığını az çok tahmin edebiliyorum.

Transfer döneminde ilk olarak iyi bir yabancı stoper bulmaları şart. Düşen Manisaspor'dan Akaminko bence ideal bir isim olur. Zamanında Orduspor'da çok iyi oynamıştı, şehri tanıyor ve taraftarın da sevdiği bir isim. Daha sonra Gosso'nun yanına Hakan Özmert'ten daha istikrarlı bir orta saha (Hakan Özmert bu sene taraftarları için en büyük hayal kırıklığı olan isimdi bence), Culio'nun yerine o kalitede bir oyun kurucu, Stancu'nun yerine bir sol açık vs... Orduspor'un işi bu yaz kolay olmayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI