Karabükspor:1-Trabzonspor:1


Oyundan çıkan: Soner , oyuna giren: Ferhat  ;
Oyundan çıkan: Vittek , oyuna giren: Barış  ;
Oyundan çıkan: Ferhat , oyuna giren: Henrique  .

Salt giren-çıkan üzerinden maç yorumlamak pek huyum değildir ama insan bu 3 değişikliği yanyana yazıp baktığında ortadaki büyük garipliği görmemesi de imkansız. 

Şenol hocayı çok seviyorum, sevmekten de öte büyük saygı duyuyorum ama maçı uzun uzun yazıp çizmeden tek cümleyle, yaptığı değişikliklerle maçı verdi demek bugün için haksızlık olmayacaktır. Cernat'ın bu kadar kötü oynadığı bir maçta, Karabükspor rakip kaleye bile gidemezken ve de takım Volkan'ın iyi oyunu ve golüyle öne de geçmişken takımın iç dinamikleriyle bu derece oynayıp, takımı geri çekerek yenilgiyi çağırdı.

Karabükspor'da Shelton oyuna girdikten sonra adeta tek başına Trabzonspor defansını hallaç pamuğu gibi attı. İlk 11 başlasa yine aynı etkiyi gösterebilir miydi bilmiyorum ama bugün maçın adamı o...

Trabzonspor'lu bazı arkadaşların yaşadığı çok büyük bir yanılgı var. Dillendirdikleki "geçen sene bütün takım Burak'a çalışıyordu zaten kim olsa 30 gol atardı" cümlesi (bence) hoş bir fıkranın başlangıç cümlesine benziyor. Sadece kendi takımın değil, rakip takımlar bile sadece sana çalışsa sende gerekli "ateş" yoksa bu ligde 33 gol atamazsın. Futbolcunun olağanüstü performansını görmezden gelmek hem adil değil, hem de bu sene Trabzonspor'a zarar verir. Hiçbir şey değişmemiş gibi aynı sistemle, Burak'ı çıkarıp yerine Vittek, Halil, Henrique veya alınacak yabancı santraforu koyar yola devam ederiz düşüncesi varsa net söylüyorum perişan olurlar. Oynayan adamı da haketmediği halde yerin dibine sokarlar.Çift forvet mi oynanır, yepyeni hücum setleri mi denenir bilmiyorum ama Burak'lı takımla Burak'sız takım arasındaki fark hayal bile edemeyecekleri kadar çarpıcı olacak gibi görünüyor.

Aslında bu maçtaki oyunuyla pekte olumlu bir etki gösteremese de Selim Teber'den bahsederek bitireceğim yazımı. 2 yıl önce sezonun ilk yarısında, Kayserispor formasıyla bir Anadolu takımında gördüğüm en iyi çift yönlü orta saha performanslarından birini sergilemişti ve büyük hayranlığımı kazanmıştı. 2. yarıda çok ciddi bir sakatlık yaşayınca gözden düşüp geçen sezon Samsunspor'a transfer olmuştu. Sakatlığı orada da tekrarlayınca hemen hemen hiç oynamadan (oynasa bence Samsunspor şuan hala süper ligdeydi) bu sene Karabükspor 'da aldı soluğu. Forma için Kağan,Birol,Yiğit gibi hepsi lig ortalamasının üstünde 3 rakibi olacak ama eğer sakatlığının izlerini silebildiyse bu sezon bizlere önemli bir geri dönüş gösterebilir, dikkatle izlemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI