MODERN ZAMANLARIN AYHAN AKMAN'I


Yekta akıllı bir futbolcu. Aynen Ayhan gibi o da kurtuluşunun 10 numara pozisyonundan biraz daha gerilere dönüşümden geçtiğini çok iyi biliyordu. Böylece yalandan da olsa daha çok koşacak ve beceremeyeceği işler için daha az sorumluluk alarak göze batmadan, büyük takım çift yönlü (?) orta saha oyuncusu olarak hayatına devam edecekti. Ayhan bu kavramların yeni yeni popüler olmaya başladığı dönemlerde bu işe ilk uyananlardan olduğu için bu şansı mükemmel değerlendirmiş ve tee jübilesine kadar Galatasaray'da barınabilmişti.

Yekta için ise işler artık pek kolay gözükmüyor. Çünkü suya sabuna dokunmayan, ne gerçek bir ön libero gibi mücadele edebilen ne de hücumda iş yapabilen, çift yönlüden ziyade "tek yönsüz" Yekta Prandelli'nin de gözünden düştü.

Kaseti biraz geri sararsak aslında yine herşey istediği gibi başlamıştı. Yeni hoca gelmiş ve Selçuk'un anormal formsuzluğu yüzünden Selçuk-Melo ikilisi ile orta saha direncini tutamayacağını fakettiğinde, üçlü orta sahaya dönerken ki ilk tercih yine o olmuştu. Fakat bu kez Prandelli'nin Yekta ile olmayacağını anlaması uzun sürmedi ve apar topar Dzemaili'yi getirdi.

5 yabancı kuralına rağmen ben hocanın üçlü orta sahadan kolay vazgeçmeyeceğini ve Yekta'dan talep edip alamadığı işler için Dzemaili'yi direk ilk 11'e monte edeceğini düşünüyorum. Tabi bu da Telles'in ligde hiç forma şansı kalmadığı, hatta Chedjou'nun da yerini bolca Gökhan veya Hakan'a bırakacağı anlamına geliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI