SÜPER LİG 2017-2018 ALTIN ONBİRİ


 
1-Fabri (Beşiktaş): Ligin en az gol yiyen kalecisi. Böyle olmasaydı da yine onu kaleye yazardım çünkü kurtarış yüzdesi olarak da zirvedeydi. Cordoba'dan beri yıllar sonra ilk kez BJK taraftarı topu oyuna sokmada bu derece başarılı bir kaleci izledi. Diğer adaylarım da Muslera, Beto ve Serkan Kırıntılı idi.
 
 
2-Adriano (Beşiktaş): Yıllarca Barcelona'da nasıl tutunduğundunu tekrar tekrar gösteriyor. Tecrübesi ile Beşiktaş'a çok şey verdi. Pek çok maçta sağ bek oynamasına rağmen hiç sırıtmadı. Diğer sol bek adayım Nagatomo da müthiş bir devre oynadı ama sadece bir devre..
 
 
3-Pepe (Beşiktaş): Pekçokları kendisini Real Madrid yıllarından sertliği ile hatırlasa da ligimizde topu oyuna sokuştaki başarısı ile fark yarattı. 
 

4-Serdar Aziz (Galatasaray): İlk yarı bittiğinde burada Maicon'u düşünüyordum ama Brezilya'da tüm sezonu bitirip hiç dinlenmeden buraya gelmesi, ligimizin sonlarında dökülmesine yol açtı. Serdar çabukluğu ve basit oynaması ile burayı haketti. Skrtel ve Epureanu de iyi bir sezon geçirdiler.
 

5-Mariano (Galatasaray): Yıllar sonra pek çok Galatasaraylı bu sezonu onun Başakşehir'e attığı muhteşem gol ile hatırlayacak. Galatasaray sağ bek pozisyonu Eboue sonrası ilk kez rahat bir nefes aldı. Soğukkanlılığı, tekniği, oyun bilgisi ve kondüsyonu ile komple bir futbolcu Mariano.
 

6-Josef (Fenerbahçe): Aykut hocanın prensi en iyi sezonunu geride bıraktı. Eğer Fernando sakatlığı nedeniyle ligin üçte birini kaçırmamış olsaydı onu yazardım.
 
 
7-Emre Akbaba (Alanyaspor): Dile kolay 14 gol, 10 asist. Alanyaspor gibi bir takımla bu istatistiğe ulaşmak hiç de kolay değil. Bu yaz bir büyüğe transfer olması olası.
 
 
8-Garry Rodrigues (Galatasaray): Geçen yıldan bu yıla kendisini en çok geliştiren futbolcu tartışmasız Garry. Bu sene Tudor döneminde de iyi oynuyordu ama Fatih hoca ile lige damga vurdu. Özellikle Gomis ile uyumları şampiyonluğu getirdi. Trezeguet ve Babel de müthiş bir sezon geçirdi ama Garry özellikle ligin final haftalarında ağırlığını koydu.
 
9-Gomis (Galatasaray): Gol kralımız. Ayıla bayıla 29 gol attı, bu arada 3 tane de penaltı kaçırdı :) Sezonun yıldızı.
 
10-Talisca (Beşiktaş): Bir on numaradan ziyade ikinci bir forvet gibi oynadı ve özellikle kafa golleri ile pekçok maç kazandırdı. Seneye Beşiktaş için büyük kayıp olacak.
 
11-Visca (Başakşehir): Visca atmaya ve attırmaya devam ediyor. Bunca yıldır Başakşehir'den kapılmaması benim için bir mucize. Sağ kanat için ikinci bir adayım bile yoktu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI