SÜPER LİG 2018-2019 ALTIN ONBİRİ



1-Mert Günok (Başakşehir): Bursaspor‘daki performansı çok kötüydü. Başakşehir’de formayı Volkan Babacan’dan aldığında çok şaşırmıştım fakat hak ettiğini fazlasıyla kanıtladı. Kurtarış sayısı ve yüzdesi her şeyi özetliyor ama istatistiklerde görülemeyecek önemli bir özelliği daha var: ayakları çok çok iyi. Başakşehir gibi geriden pasla çıkan bir takım için ideal bir kaleci oldu. 30 yaşında ve adı şimdi tekrar Fenerbahçe ile geçiyor. Bakalım çıkışını önümüzdeki sene de sürdürebilecek mi?


2-Filip Novak (Trabzonspor): Trabzonspor’un bu sene oynadığı coşkulu futbolun önemli dişlilerinden biriydi. Çok hızlı bir bek değil ama ona rağmen bu sene hücum yardımı kusursuzdu. En kolay seçim yaptığım pozisyonlardan biri sol bek oldu bu sene. Diğer adayım ise Alanyaspor’dan N'Sakala idi.


3-Domagoj Vida (Beşiktaş): Disiplinli, istikrarlı ve çalışkan bir futbolcu. Sürpriz goller de attı. Yıllık ücreti Beşiktaş standartının çok üzerinde ama sanırım taraftar bu sene aldığı parayı helal etmiştir 😊 Bu arada ilk yarı sonunda ligimizden ayrılıp Avrupa’ya giden stoperler Ozan Kabak ve Merih Demiral’ı da bu senenin parlayan yıldızları olarak anmadan geçmeyelim.


4-Alexandru Epureanu (Başakşehir): Sakatlığı Başakşehir’i şampiyonluktan etti desek yanlış söylemiş olmayız. Aslında çok maç kaçırdı ama buna rağmen formayı ondan daha fazla hak eden bir aday bulamadım. Bu arada bence şu an ligin en iyi stoperi Marcao fakat devre arası geldiği için onu kadroya almadım.


5-Douglas (Sivasspor): 7 asisti var, hücumda müthiş etkiliydi. Top tekniği çok yüksek. Adı Galatasaray ile anılıyor, defansif açıdan çok iyi değil bazen dönüşlerde sıkıntı yaşayabiliyor ama şampiyonluk adayı bir takımda çok daha yararlı olabilir. Ayrıca bu mevkide Mariano, Caiçara, Pereira ve Gökhan Gönül’ün de iyi birer sezon geçirdiğini söyleyebiliriz.


6-Jose Sosa (Trabzonspor): Tepeden tırnağa futbolcu. Oynamaktan zevk aldığında takımının kaderine %100 etki edebiliyor. Partneri çok sık değişse de en çok Abdülkadir Parmak ile rahat etti sanki. Kadro korunup iyi takviye yapılırsa seneye Trabzonspor’u şampiyonluk yolunda sırtlayabilir. Bu pozisyonda diğer adaylarımdan Dorukhan bence en iyi çıkış yapan oyuncuydu. İrfan Can ve Donk da iyi sezon geçirdiler.


7-Edin Visca (Başakşehir): Final maçlarında silinmese çok net sezonun yıldızıydı. Yine de 12 gol, 14 asist müthiş bir istatistik. Ve de Visca ligin açık ara en istikrarlı futbolcusu. Diğer aday Abdülkadir de biraz daha olgunlaşmaya başladığında etkileyici işler yaptı. Önümüzdeki yıllarda bayrağı Visca’dan devralmaya en yakın aday o.  


8-Henry Onyekuru (Galatasaray): İlk maçlarındaki izlenimim hiç olumlu değildi. Garry ‘nin boşluğunu doldurabileceğinden emin değildim. Sağ tarafta oynadığı maçlarda tam katkı veremedi ama esas yeri olan sol tarafa geçince coştu. Soğukkanlılığı, hızı ve bitiriciliğiyle yaşından çok daha olgun bir futbol oynadı. 14 gol attı. Özellikle final maçlarının hiçbirini boş geçmedi, sorumluluk aldı. Potansiyeli oldukça yüksek, tekrar kiralama şansı olacağını sanmıyorum. Bu pozisyonda diğer adaylar Nwakaeme ve Trezeguet idi. Özellikle Nwakaeme 10 gol, 10 asist ile inanılmazdı. Rahatlıkla buraya onu da yazabilirdim. Bu sene en fazla zorlandığım tercih buydu.


9-Mbaye Diagne (Galatasaray/Kasımpaşa): Ligin açık ara gol kralı. 30 gol dile kolay. Penaltıdan çok gol attı ama onları çıktığında bile yine ligin gol kralı. Gomis’in rekorunu kırsa da kalite olarak futbolcular arasında seviye farkı var ve Galatasaray taraftarı ile bir türlü yıldızı barışmadı. Şampiyonluk kutlamalarında da yoktu, seneye Galatasaray forması giyeceğini zannetmiyorum. Sarı kart sınırındayken gol atıp maske takması ve cezalı duruma düşmesi, penaltı için takım arkadaşlarıyla tartışıp sonra penaltıyı kaçırması vs.. Ligimizin Balotelli’si olarak ilerleyen yıllarda hep hatırlanacaktır.


10-Feghouli (Galatasaray): Lige Sinan’ın yedeği olarak başladı, kadroya bile giremediği maçlar oldu fakat Terim onu futbola döndürmeden şampiyon olamayacağını anlamıştı. Şampiyonluk yolunda özellikle ligin ikinci yarısının tartışmasız yıldızıydı, final maçlara Onyekuru ile birlikte damga vurdu. Adem Ljajic ve Yusuf Yazıcı da iyi sezon geçiren diğer adaylardı. Özellikle Ljajic 2. yarının en iyi birkaç futbolcusundan biri idi. Feghouli olmasa sanırım buraya onu yazardım.
 

11-Vedat Muriqi (Çaykur Rizespor): Rizespor ile 17 gol, 8 asist. Kendi pozisyonunu yaratabiliyor, solak, uzaktan şutu var, hava toplarına hakim, top tekniği iyi, genç. Daha ne olsun.. Fenerbahçe ile adı geçiyor. Bu transfer gerçekleşirse seneye daha da fazla gol atabilir. Muriqi’den sonra en büyük aday da Burak Yılmaz’dı. İlk yarıyı (sağlıklı olarak) Beşiktaş’ta geçirse Diagne’yi bile geçebilirdi. Papiss Cisse ve Rodallega da kayda değer gole ulaşan diğer forvetlerdi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI