SÜPER LİG 2019-2020 ALTIN ONBİRİ



1-Fernando Muslera (Galatasaray): Yine takımını sırtladığı muhteşem bir sezon geçirirken, bu kez finalde çok ciddi bir sakatlık yaşadı ve zaten hemen akabinde de Galatasaray yarıştan koptu. 9 yıldır Muslera’ya sahip olmanın konforuna alışmış taraftar için kabus gibiydi. Kale için Uğurcan ve Mert diğer adaylarımdı. Hatta belki objektif olarak, ligin tamamında oynadıkları ve takımlarını şampiyonluk potasında tuttukları için bu ikili daha fazla hak etti bile denebilir ama sakatlanana kadar ki performansı ile ben kaleyi Muslera’ya verdim.  

2-Filip Novak (Trabzonspor): Geçen yılın altın 11 ‘indeki yerini korudu. Şimdi adı Fenerbahçe ile anılıyor. Trabzonspor ne yapıp edip elinde tutmalı yoksa yerini doldurmaları kolay olmayacak. Clichy ve her sezon bir şekilde 10 civarı asiste ulaşmayı başaran Caner de sezonun diğer başarılı sol beklerdi.

3-Aaron Appindangoye (Sivasspor): 34 maçın tamamında 90 dk. oynamış. Bence zirvedeki 7 takım içinde açık ara en kötü kadroya sahip Sivasspor’un yıldızlaşan birkaç futbolcusunun başında o geliyor. Önceki iki sezonu Ümraniyespor ile alt ligde oynamış bir oyuncu için böyle bir çıkış rüya gibi olmalı..

4-Alexandru Epureanu (Başakşehir): Geçen sene sakatlığı Başakşehir’i şampiyonluktan etti demiştim, bu sene sonuna kadar hakettikleri şampiyonluğa ulaşmayı başardılar. 

5-Gökhan Gönül (Beşiktaş): İkinci bahar denir ya bu Gökhan’ın üçüncü baharı olmalı. Son 10 yıldır tartışmasız ligin en iyi yerli sağ beki. Bu sene bırakan Emre Belözoğlu veya Selçuk İnan gibi o da bıraktığında ligin efsaneleri arasındaki unutulmaz yerini alacak. Şampiyonluk yolundaki istikrarlı katkısıyla Caiçara ‘yı da ikinci sıraya yazıyorum.

6-Jose Sosa (Trabzonspor): Karizma. 

7-Edin Visca (Başakşehir): Nasıl Hagi-Alex 1.torbada yalnızsa artık bu ligin (performans açısından) yabancı efsanelerinin 2. torbasına da rahatlıkla Batalla’nın yanına Visca yazabiliriz. Yine gol ve asistte çift haneli sayılara ulaşmayı başardı. 13 gol, 12 asist. 

8-Mahmut Tekdemir (Başakşehir): Gençliğinde çok gelecek vadettiği söyleniyordu sonra yıllarca pek bir gelişim göstermeden düz bir orta saha görüntüsüne bürünmüştü fakat özellikle son 3-4 yıldır gerçekten takımının tüm defansif yükünü sırtladı. Pek çok maçta stoper olarak da harika oynadı. Atiba ve Gustavo da diğer adaylarımdı. 

9-Alexander Sörloth (Trabzonspor): 24 gol 8 asist. Verim/Beklenti olarak bakıldığında böyle bir performans çok uzun zamandır hatırlamıyorum. Uzun boyuna rağmen etkili dribbling yapabilen, top tekniği yüksek enteresan bir futbolcu Sörloth. Visca ile birlikte ligin en değerli iki oyuncusundan biriydi.
  
10- İrfan Can Kahveci (Başakşehir): Klasik 10 numara olarak başladığı kariyerinde genç yaşta box to box orta sahaya evrildi. Çok da iyi oldu. Bu sene Emre’nin yokluğunda daha fazla oyun kurucu rolünü üstlendi ve üstesinden fazlasıyla geldi. Çift haneli bir bonservise Avrupa transferi sürpriz olmaz.
 
11-Papiss Cisse (Alanyaspor): Çok gol kaçırdı belki ama 22 gol ile Alanyaspor’u Uefa’ya taşıdı desek yalan olmaz. Geriye gelip pas istasyonu olma, iyi top saklama gibi özellikleri ile çok faydalı bir santrafor Cisse. Yıllarca Fransa, Almanya ve İngiltere liglerinde tutunmayı başarması tesadüf değil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI