SÜPER LİG 2020-21 ALTIN ONBİRİ


1-Uğurcan Çakır (Trabzonspor): Uzun yıllar sonra Türk futbolu ilk kez muhteşem bir kaleci jenerasyonu yakaladı. Dört büyüklerin üçünün kalesini 20-25 yaş aralığındaki Türk gençleri koruyor. En küçükleri Ersin henüz 20 yaşında gayet iyi bir sezon geçirip şampiyonluk yaşadı, ilerleyen yıllarda adını buraya defalarca kez yazdırabilir. Diğer iki isim Altay ve Uğurcan ise bu sene lige adeta damga vurdular. İlk yarı kadroya Altay'ı yazmıştım, sakatlığı yüzünden sezon finalini kaçırınca en az onun kadar mucize maçlar çıkaran Uğurcan'da karar kıldım.

2-Marcao (Galatasaray): Şampiyonluğu son maça kadar kovalayan dağınık Galatasaray'ın tek istikrarlı futbolcusuydu. Yıllar önce yine bu blogta kendimce üç büyüklerin tarihinin en iyi yabancı on birlerini seçmiştim. Galatasaray'ı 3-5-2 dizerken Popescu ve Stumpf'un yanına 3. stoperi seçmekte çok zorlanmıştım. Marcao bir kaç sezon daha bu seviyede oynarsa rahatlıkla oraya adını yazdırır.

3-Caulker (Alanyaspor): Welinton'dan sonra bu sene sıra Caulker'de. Alanyaspor yine bir stoperini altın onbire soktu.

4-Vida (Beşiktaş): Sezona kötü maçlarla başlasa da genelinde yine çok iyiydi. Stoper için kısa sayılabilecek boyuna rağmen hava toplarındaki hakimiyeti, hırsı, çalışkanlığı ve sürpriz golleriyle şampiyonluğa ismini yazdıran bir diğer futbolcu da Vida oldu.

5-De Souza (Beşiktaş): İlk yarının en iyi on birini kurarken Taylan ile ikisinin arasında kalıp Taylan'ı tercih etmiştim. Taylan ikinci yarı düşerken De Souza aksine vites arttırdı. Tartışmasız sezonun en iyi ön libero performansıydı. Tek başına çift ön libero oynadığı maçlar hatırlıyorum. :)

6-Atiba (Beşiktaş): Ligin tartışmasız efsanesi.

7-Ozan Tufan (Fenerbahçe): İmajı yüzünden bir türlü hakkettiği değeri görmese de Ozan, Türk futbolunun en önemli futbolcularından biri. Tarz ve kalite bakımından benzer bir örnek bile yok. Bu sene Avrupa transferi her zamankinden daha yakın görünüyor.

8-Gradel (Sivasspor): 33 yaşındaki futbolcu bu sene Sivasspor'u sırtladı. 11 gol 14 asist dile kolay. Rıza hocanın takımları her sene kadro kalitesinin çok üzerinde işler başarıyor ve futbolcularından maksimum verimi bir şekilde alıyor.

9-Boupendza (Hatayspor): Sezonun en flaş çıkışını gerçekleştiren oyuncuydu. Hemen her golü özel yetenek isteyen garip gollerdi. Buna rağmen aşırı bencil tarzı yüzünden bence şampiyonluğa oynayan bir takımda başarısız olma ihtimali daha yüksek.

10-Ghezzal (Beşiktaş): Sezonun tartışmasız yıldızı. Zaten bu ünvanı çoktan haketmişti ama son hafta attığı şampiyonluk penaltısı adeta pastanın üzerindeki çilek oldu.

11-Larin (Beşiktaş): Sergen hocanın bu sene yaptığı en önemli dokunuştu. Kağıt üzerinde tuhaf göründüğü sol forvet rolünü çok iyi oynadı. Hatayspor maçında ciddiyetini bozmadan ulaştığı 4 gol ile o an kimse farkında olmasa da averajla gelen şampiyonluğun yolunu açtı. Hepsine rağmen Aboubakar'ın son çeyrekteki soru işaretleriyle dolu yokluğu yaşanmasa kadromda ona yer kalmayabilirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI