BELÇİKA:1 - TÜRKİYE:1


Bu kadar mahkum bir maç (özellikle 2.devre) oynayacağımızı hiç tahmin etmiyordum. Maç adına söylenebilecek ilk sürpriz buydu. İkinci sürpriz ise sahaya çıkan ilk 11'deki 6 futbolcunun Galatasaray'dan olması idi. Bu kadar kötü bir sezon geçirdikten sonra, milli takımın yarısından fazlasını Galatasaray'ın oluşturması sanırım herkese garip gelmiştir. Fakat tek tek bakınca, bir futbolcu hariç mantıksız bir seçim de bulamadığımı belirtmeliyim.

Servet ve Arda her halükarda takımın bankoları, bu isimlerde sıkıntı yok... Yeni transfer Selçuk İnan'ın da oynaması normal. Diğer bir Galatasaray'lı Kazım tercihinde ise alternatif kıtlığı ön plana çıkıyor. Yerine önerilebilecek, benim aklıma Volkan Şen'den başka isim gelmiyor. Onun da bu form durumuyla böyle bir maçta, GS'ın nadir formda futbolcularından Kazım'a tercih edilmesi saçma olurdu.

Sabri'ye gelirsek, Gökhan Gönül sakat olmasa, Sabri'nin maçı kulübeden izleyeceği konusunda herkes hemfikirdir sanırım. Böylelikle sahada olmasına anlam veremediğim tek isim kalıyor o da Çağlar. Gerçekten de çok ciddi bir sakatlıktan çıkmış, berbat bir sezon geçiren takımının 3. sol beki konumunda olan Çağlar'ın bu maç sahada olması çok enteresandı. Doğal olan İsmail Köybaşı'nın oynaması idi fakat sanırım Hiddink, o kanatta (Hazard'ın karşısında) defansif yönü ağır basan, daha garantici bir adam kullanmak istedi. İsmail'in gidip gelmeleri esnasında ara ara defansı boşlayan tarzından çekindi. Tek mantıklı sebep bu gözüküyor bana. Maça dönersek ise Çağlar çok kötü başladı ve kötü bir devre oynadı. Golde de hatası vardı. İkinci yarı biraz daha iyiydi.  

Arda, Emre, Volkan, Sabri... Sırasıyla milli takımın en iyileriydi bence.

Alpay-Bülent'ten sonra defansta iyi bir ikili bulamadığımızı düşünürsek, Serdar-Servet ikilisi bugün bence gayet başarılıydı. Serdar henüz tecrübesiz ama topla arası çok iyi, çabuk, hamle zamanlaması harika, yani çok değerli bir defans oyuncusu olabilir. Gelecek adına düşündüğümüzde ise, bir yada en geç iki sene içinde Serdar'ın yanına bir stoper monte etmeliyiz. Ersan bu iş için en yakın aday gibi duruyor ama Bursaspor'dan Serdar Aziz'den de uzun vadede çok ümitliyim. 2009 yılında ümit milli takımda adaşıyla beraber pek çok iyi maç oynadıklarını hatırlıyorum. Çok uyumlu bir ikiliydiler...


Son sözlerimiz de beraberliği getiren golün sahibi Burak'a gelsin. Milli takımın, isimlerden önce, form durumu göz önüne alınarak oluşturulması gerektiği konusunda iyi bir örnek oluşturdu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI