Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar


Pas, teknik, top sürme, frikik, bitiricilik, kafa, orta yapma, konsantrasyon, şut, denge, pozisyon bilgisi, soğukkanlılık, çeviklik, oyunu okuma, yer tutma, sürat, güç, mental vs... Futbolcuların temel özelliklerini listelemeye kalksak liste böyle uzayıp gider...  Biz diğer hepsini bir kenara koyup, sadece top tekniklerine göre ligimizdeki yerli futbolcular için bir sıralama yapacak olsak, Engin bu listenin en tepesindeki iki üç adamdan birisi olurdu. Fakat futbol sadece teknik değil ve Engin de ligimizdeki en iyi yerli futbolculardan birisi değil! Öncelikle bunu belirtelim. Transferinin gerekliliğini tartışmaya geçersek;

Sol açık pozisyonu için önce alternatifi Culio, sonra da yerin asıl sahibi Arda gidince, o bölge tamamen sahipsiz kalmıştı. Oraya kaliteli bir yabancı oyuncu alınacağını varsaysak bile rotasyon için bir tane de yerli futbolcu alınması şarttı. GS kalitesinde alınabilecek sol kanat adamlarının sayısı çok çok az: Sırasıyla Olcan Adın, Ozan İpek ve Engin Baytar. İlk ikisini almak için şu an dünyanın parasını harcamaktansa yönetim, kulübüyle (her zamanki gibi) problemleri olan satış listesindeki Engin Baytar'ı çok uygun bir fiyata kadroya katmayı tercih etti ki bu açıdan hiçbir sıkıntı yok. Benim itirazım olan nokta; Engin'in Fatih Terim'in elinde uysallaşacağı ve takıma çok faydalı olacağı hatta Arda'nın yerini dolduracağı iddiası!

Ligimizi sadece özetlerden takip eden gaz taraftarımızın sandığı gibi uysallaşacak ve Kazım gibi sadece topunu oynayacak falan değildir. Engin daha Gençlerbirliği'nde oynarken yakın arkadaşlarıma bu çocuk acayip yetenekli ama kafadan çatlak dediğimi hatırlıyorum. Yıllar geçti ama Engin hala aynı. Demem o ki En-gin dü-zel-mez. Bu kafayla ondan ne alabilirsek alırız, bir kaç maç kurtarsa kardır yani benim açımdan "ya tutarsa tarzı" Serdar Özkan transferinden hiçbir farkı yok. Olursa olur olmazsa gider. Tahminim ise Serdar gibi rezil olmaz ama Kazım'ın oynadığının onda birini de oynayamaz!

Yorumlar

  1. Özet geçersek diyosun yani :)

    YanıtlaSil
  2. @adsız: Kapak mı? Sadece başlığı okuyup yorum yazmışsın sanırım. "Kazım'dan daha faydalı olamaz" dışında yazdıklarımın hepsi bir bir çıkmamış mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI