FETİH 1453


Filmi henüz izleyemedim, kısmetse önümüzdeki hafta içi izleyeceğim. Şu fotoğrafı ve film hakkındaki bazı eleştirileri görünce izlemeden de olsa birşeyler karalamak geldi içimden.

Film nasıl olursa olsun böyle büyük paralar yatırılması, Türk sinemasının  geleceği adına çok önemli. Elalemin Cesur Yürek'ini, Pearl Harbor'unu izlerken bizim ne zaman böyle filmlerimiz olacak, bizim tarihimiz çok daha zengin diye hayıflananların şimdi "bir yerden başlayanlar"ı desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki ilk kez kalkışılan böyle büyük bir projede mükemmele birde bir ulaşılamayacaktır ama adam o filme yatırdığı parayla borsada takılsaydı sen sinemasever olarak daha çok mu mutlu olacaktın?    

Türk sineması değer kazanmalı derken samimi olmayanlar aslında Tarkan'ı, Malkoçoğlu 'nu izleyip dalga geçmeyi tercih edenlerdir ve Türk sinemasının varlığı umurlarında bile değildir.

"Daha kırk fırın ekmek yememiz gerektiğini gösteren film. Fetih'in esprisi gemileri karadan götürmekti bunu bile layıkıyla yapamamışlar" yazmış birisi misal. Sanırsınız ki Titanic'in özel efektlerini yeni bitirmiş, gelmiş oturmuş bunu yazmış. Sabah yatağını toplayamayan adamların böyle büyük laflar edebilmeleri çok iyi gerçekten.

Yapımcısı, Recep İvedik'in yapımcısı diye bu filme ön yargı besleyenlerin ise Recep İvedik'in kendisinden pek de farkı yok zaten. Genellemeye, varsayıma bayılıyoruz.

Bu arada fotoğraf sert değil mi? 

Yorumlar

  1. bende yarın filmi izlemeye gideceğim suana kadar sordugum herkes farklı cevaplar verdi, iyi diyende oldu, kötü diyende ama en guzelini sen dedin; 'bizim tarihimiz çok daha zengin diye hayıflananların şimdi "bir yerden başlayanlar"ı desteklemesi gerektiğini düşünüyorum'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu akşam izledim bende. Tahmin ettiğim gibi mükemmel değildi, kurtulamadığımız klişeler boldu ama genel olarak ben beğendim. Özellikle 2. yarısını... Devrim Evin ve İbrahim Çelikkol'un oyunculukları da çok başarılı.

      Sil
  2. yazdığın herşeye katılıyorum. henüz filmi bir fırsatını bulup izleyemedim ama bir yerden başlayanlara da alkışı en baştan vermek en mantıklısı. zamanla olacak bu tarz filmler. zamanla eksikler gedikler azalacak.

    YanıtlaSil
  3. sahaya çıkıp x gibi top oynayamayız o zaman xi eleştirmeyelim

    YanıtlaSil
  4. daha iyisi olana kadar en iyisi Messi diyor;DD

    yani şu an Fetih 1453'ü eleştirmeye hakkımız yok ya daha iyisini yapacaksın ya da eleştirmeyeceksin..

    YanıtlaSil
  5. Filmi nihayet dün izleme fırsatı buldum. Sinemada daha önce hiç görmediğim tipte insanların olması bana milletin böyle bir filmi uzun zamandır beklediğini gösterdi. Film Türkiye standartlarında iyi dünya standartlarında alt orta seviyesinde. Ama birilerinin buna cesaret etmesi gerekiyordu. Başlangıç olarak fena iş değil. Zamanla çok daha iyi filmler izleteceğinden eminim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI