ALTIN ONBİR - STSL 2011/12


İlk yarının altın onbiri yazısı burada. O kadroyu 4-4-2 kurmuştum. Sezon sonunda ise altın kadroya girmeyi hak edecek birer sol bek ve sağ açık bulmakta zorlandım. Bu yüzden sezonun en iyi onbirini 3-5-2 olarak kuruyorum.   

1-Muslera: Normal sezonun açık ara en başarılı kalecisiydi, süper finalde ise Volkan o kadar iyi maçlar çıkardı ki şampiyonluk maçından önce kaleye yazacağım isim için kafam çok da net değildi. Fakat son maç Muslera yaptığı kritik kurtarışlarla, özellikle de yarım metreden çıkardığı Semih'in topuyla bence şampiyonluğu getiren adam oldu ve sezonun en iyi kalecisi ünvanı için aklımda soru işareti bırakmadı. 

2-Egemen Korkmaz: Bence 4-5 yıldır ligin en iyi stoperi. Bursaspor günlerinden beri büyük hayranı olduğum için objektif davranamıyor olabilirim belki ama en azından son 2 yıldır herkes bu konuda hem fikir oldu.

3-Diego Angelo: Bu sene Diego, sadece attığı sürpriz gollerle değil, topu oyuna sokuştaki ustalığı ve hava toplarındaki müthiş hakimiyetiyle gerçekten müthiş bir sezon geçirdi. 1.92 'lik boyuna rağmen çok ağır bir futbolcu da değil.  26 yaşında ve dört büyüklere uzanmak için en fazla bir seneye daha ihtiyacı var. Anadolu takımlarından uzun zamandır çok beğendiğim tek yabancı stoper Gaziantepspor'dan Dany idi. Bu sene Diego ve MİY'den Boum'un performansları oldukça dikkat çekiciydi.

4-Yobo: Burada ilk yarıda Ujfalusi'nin adı yazıyordu. Maalesef Ujfa 2. yarının sonlarına doğru düşüşe geçti ve özellikle süper kupanın son 2 maçında dip yaptı. Yine de partner olarak ikisi de pek güven vermeyen (Semih\G.Zan ve Serdar Kesimal\Bekir) oyuncularla birlikte oynamak durumunda kalmalarına rağmen genel olarak birbirine yakın ve başarılı sezon geçirdiler diyebiliriz.

5-Eboue: Açıkçası ilk yarı gösterdiği insanlık dışı peformanstan sonra ondan çok daha fazlasını bekler hale gelmiştim. Fakat Afrika kupası dönüşü kendisini biraz rölantiye aldı.  Bazı maçlarda kendine aşırı güveni basit top kayıpları yapmasına neden oluyor. Yine de süper finaldeki ilk Trabzon maçında yaptıkları, maçı tek başına domine edebilmesi bizlere "sağ bekten beklenenler" 'i  tekrar tekrar sorgulattı. Kadroyu 3-5-2 kurmama ve Eboue'nin asli yeri geri dörtlünün sağı olmasına rağmen formayı verirken hiç tereddüt etmedim. Potansiyel olarak tek rakibi olan Gökhan Gönül bu sene Eboue ile kıyaslanmayacak kadar kötüydü.

6-Melo: Galatasaray'lıların yıllardır hayalini kurduğu canavar orta saha! Vee kazma da değil :) Riera olayı yaşanmasa sanırım şu an bonservisi alınsın diye kampanyalar falan düzenliyordum. O gün çok ağır bir yazı yazmıştım ama ben kendisini affetim. Maliyeti yüzünden seneye birlikte olamama ihtimalimiz yüksek. Eğer öyle olursa da ben Melo'yu şampiyonluk kutlamalarındaki "nossa nossa" eşliğinde hatırlayacağım.

7-Selçuk İnan: İlk yarıda burada Cristian vardı. O yazının en ağır eleştirilerini bu seçimim nedeniyle almıştım. Halen o tercihimin arkasındayım, eleştiren arkadaşların Cristian'ın önceki yıllardaki futboluna takılı kaldığını sanıyorum. Cristian bu sene gerçekten çok iyi bir sezon geçirdi ve 2. yarıda da iyi futboluna ve gollerine devam etti. Selçuk bu derece çıldırmasa burada yine Cristian yazılı olacaktı. Selçuk ise bu sene takımına gerçek bir liderlik yaptı. Takımı şampiyonluk yoluna o soktu. Özellikle ligin ikinci yarısında ve süper finalde muhteşemdi ve bence Burak'tan sonra ligin en değerli 2. oyuncusuydu.

8-Stoch: İlk yarı burada Amrabat vardı ama 2.yarı kadro dışı kalması, Afrika kupası derken neredeyse hiçbir şey oynamadan sezonu kapattı. Stoch ise geldiği günden beri beklenen patlamayı bu sezonun ortalarına doğru yaptı ve pek çok maçta Twente günlerinden esintiler sundu. Tek başına Fenerbahçe'ye çok önemli puanlar kazandırdı. Alex'e bu konuda yardım edebilecek bir oyuncuya FB'nin gerçekten çok ihtiyacı vardı. Aykut hoca Caner dengesizi yüzünden ona verdiği süreyi kısmazsa, Stoch'un seneye daha da iyi oynayacağına inanıyorum.

9-Burak Yılmaz: Bu sezonu da 33 golle tamamladı. Hala beğenmeyenler, tüm takım onun üzerine oynuyor diyenler bir çay koyup içsinler geçer. Bugünlerde adı Galatasaray ile anılıyor. Açıkçası Selçuk faktörünü ve Elmander'in partneri olacağını da düşünürsek seneye 66 golle de bitirebilir :P

10-Batalla: Tam olarak bilmemekle birlikte gol+asist olarak Selçuk İnan'a çok yakın sayıları bulduğunu düşünüyorum. Pinto ile muhteşem bir ikili oldular. Ertuğrul hoca ilk yarı bu adamdan alıp Insua'ya verdiği her dakika için pişman olmalı. 

11-Elmander: Süper final performansı benim adıma büyük hayal kırıklığıydı fakat mücaleciliği ile sadece Galatasaray'lılar değil, ükemizdeki tüm futbolseverler üzerinde o kadar büyük bir etki yarattı ki bu senenin altın 11'inde Elmander olmadan olmazdı.

Yorumlarınızı ve sizin adaylarınızı bekliyorum. Sezonun bana göre gümüş ve bronz onbirlerini de bir sonraki postta yazacağım...

Yorumlar

  1. volkan demirel, emre, pinto, fernandes gibi isimler gümüş kadroda muhakkak kendilerine yer bulmalı.

    altın onbir çok yerinde olmuş.

    YanıtlaSil
  2. @yunusserhat: Emre dışıdakileri tutturmuşsun :) Emre Belözoğlu demeyeceğini varsayıyorum, Emre Çolak'ı kastetmişsin sanırım. Kendi kariyeri açısından önemli bir sezon geçirmiş olsa da sol açık olarak ondan daha iyi performans gösteren 5-6 isim rahatlıkla sayılabilir. Şampiyon Galatasaray'ın kadrosundaki en zayıf halkaydı Emre bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI