OZ


Bilenler zaten iyi biliyor ve hepsi de hastası ama hala bu diziden hiç haberi olmayan çok geniş bir kesim var. Lost'tan sonra birazcık da olsa sadece Spartacus ile durulsam da tam olarak Lost gibi bağlanıp kaldığım, arka arkaya bölümleri yuvarladığım, saatlerce başından kalkamadığım tek dizi Oz oldu ki, yeni bir dizi de değil. Yayından kalkalı yaklaşık 10 yıl olmasına rağmen ben de pek çokları gibi geç keşfettim bu muhteşem diziyi.

Dizi Tom Fontana tarafından yaratılan, 1997-2003 yıllarında 6 sezon boyunca oynamış, yükselen dizi furyasının gölgesinde kalmış ama pek çok kişiye göre çok önemli bir seri olan ''OZ'' . Tam adı Oswald State Correctional Facility olan bu maksimum güvenlikli hapishaneye mahkumlar kısaca OZ adını vermiştir. HBO kanalında yayınlanan OZ acımasız hapishane koşullarını ve mahkumların psikolojisini ele alan oldukça sert ve herkese hitap etmeyen bir dizidir. 6 sezon boyunca hapishane ortamında geçen ve izleyenlere adeta hapisteymiş hissi yaşatan dizide oynayan hiçbir karakterin ne zaman öleceği belli değildir. En azılı mahkumların yer aldığı bu hapishanede her türlü pis iş dönmektedir. Uyuşturucu, seks, çete savaşları, rüşvet gibi olaylara mahkumların yanı sıra gardiyanlar da bulaşmaktadır.

Hapishanedeki gruplaşmalar Amerikan Hapishanelerinde oluşan gruplaşmalardan esinlenerek Naziler, İrlandalılar, İtalyanlar, Latinler, Müslümanlar, Zenciler, motorcular, ve diğerleri olarak ayrılıyorlar. Her grubun karizmatik bir lideri olmakla beraber çete savaşlarında liderlerin sözü geçer ve çete ona göre hareket eder. Mahkumlar dışında OZ'u idare eden bir müdür (Ernie Hudson) ve mahkumların her şeyleriyle ilgilenen bir yöneticinin (Terry Kinney) yanı sıra rahibe (Rita Moreno) , rahip (B.D. Wong) , doktor (Lauren Vélez) ve gardiyanların rol aldığı dizide, bir de zaman zaman hapishane yönetimine ciddi zorluklar çıkaran bir vali de (Zeljko Ivanek) yer alır.

Her bölüm tekerlekli sandalyedeki mahkum August Hill'in (Harold Perrineau) bölümdeki olayların açılımını yapan felsefi konuşmalarıyla başlar, bölüm aralarında tekrar girer ve bölümün finali bu konuşmalarla biter ve vurucu son gelir. Bu açıdan OZ aslında zorlu hapishane şartlarının yanı sıra yaşam, insan, dünya hatta din gibi tabu konular hakkında oldukça etkileyici şeyler söyleyen felsefi bir dizi olarak da görülebilir. Son olarak dizi ağır şiddet ve cinsel sahnelerde içerir.

Gruplar-Çeteler

Naziler (Brotherhood)
Resim

Vern Schillinger

Resim

Mahkum 92S110 Vern Schillinger, 21 Ekim 1992'de birinci derecede ağır saldırıdan suçlu bulundu. Cezası 8 yıl, şartlı tahliye 5 yıl sonra. Vern Schillinger aşırı ırkçı düşüncelere sahip bir Nazi olarak biliniyor. Uyuşturucudan ve saf ırktan olmayan herkesten nefret ediyor. Çocuklarına uyuşturucu satarken yakaladığı zenci satıcıya yaptığı ağır saldırıdan dolayı mahkum edilmiştir. Hapishanede de düşüncelerini destekleyen hareketleri devam ettiren Schillinger, hücre arkadaşı Tobias Beecher'e defalarca tecavüz etmiş ve her türlü kötülüğün başına gelmesine neden olmuştur. Tobias'la yaptıklarıyla çelişerek, homoseksüellere karşı da büyük bir nefret besler. Bu özelliklerinin yanında çocuklarına çok önem veren Schillinger, onların uyuşturucudan uzak durması için her şeyi yapar. Güçlü ve karizmatik kişiliği sayesinde hapishanenin en acımasız çetesi olan Naziler'in lideri olmuştur. Çete elemanlarının davranışlarına yön verir ve çete toplantılarında Naziler'i temsil eder.

James Robson

Resim

Mahkum 97R492 James Robson. 7 Kasım 1997'de birinci dereceden cinayet, saldırıdan suçlu bulundu. Cezası ömür boyu hapis, şartlı tahliyesi 25 yıl sonra. Sadist bir ırkçı olan Robson, bir zenci çifti öldürmüştür Oz'da Nazilerin lideri Schillinger'ın sağ kolu olan Robson, çetenin ve hapishanenin en acımasız kişilerinden biridir.

Jaz Hoyt

Resim

Mahkum 98H432 Jaz Hoyt. 12 Ağustos 1998'de birinci derecede ağır saldırıdan suçlu bulundu. Cezası 8 yıl, şartlı tahliye 4 yıl sonra. Babası hapishanede öldükten sonra annesi tarafından bebekken yetimhaneye bırakılan Hoyt, varlıklı bir aile tarafından evlat edinilmiştir. İyi şartlarda yaşama şansı olmasına rağmen psikopat olacağını küçük yaşlarda belli etmiştir. Çocukken hayvanlara işkence eden ve öldüren Hoyt, onla geçmişte konuşmuş psikatriste göre arkadaşlarıyla da sapıkça ilişkilere girmiştir. En sonunda motorcularla birlikte takılmaya başlayan Hoyt, video mağazasında bir tezgahtara saldırarak mahkum olmuştur. Bunun yanı sıra bir grubu da olan Seinfeld'in dizide görünen dövmeleri arasında grubu Biohazard'ın dövmesi bulunur.


İrlandalılar

Resim

Ryan O'Reily

Resim

Mahkum 97P904 Ryan O'Reily 12 Temmuz 1997'de 2 kez arabayla kasıtsız adam öldürme, 5 kez huzuru bozucu davranışta bulunmak, mülke zarar vermek, silah bulundurmak, şartlı tahliye hakkını bozmaktan suçlu bulundu. Cezası müebbet, şartlı tahliye 12 yıl sonra. O'Reily İrlandalı kökenli Amerikan gansteri olarak biliniyor. Hapishanede İrlandalılar'ın içinde olsa da duruma göre her şeyi yapabilen, yeri geldiğinde başka saflara geçebilen en zeki suçlulardan biridir. Amaca giden yolda herşey mübahtır düsturuyla hareket eden O'Reily'nin en değer verdiği varlık, anne ve babasını öldüren akli dengesi yerinde olmayan kardeşi Cyrill'dır. Hapishaneye kardeşinin düşmesiyle onu korumak için herşeyi yapar. Yine de kimi zaman acımasız Naziler'in bile düşünemeyeceği kadar hastalıklı planlarla düşmanlarını alt etmekten vazgeçmez.

Cyril O'Reily

Resim

Mahkum 98P284 Cyril O'Reily. 1 Temmuz 1998'de birinci derecede cinayetten suçlu bulundu. Cezası ömür boyu hapis, şartlı tahliye 60 yıl sonra. Kardeşi Ryan gibi (gerçekte de abisi olan Dean Winters) İrlanda kökenli Amerikalı olan Cyril, bir kavga esnasında kafasına yediği darbeden dolayı beyin hasarı almış ve aklı bir çocuğunkinden farksız hale gelmiştir.  Hapishanede Ryan'ın koruması altında yaşayan Cyrill, bedenen çok güçlü olmasına rağmen aklının çocuk gibi olması nedeniyle son derece masum ve zararsız görünür. Zor durumda ve kendisine saldırıldığında ne yapacağını bilemeyen Cyrill, Ryan çevresinde olmadıkça zor zamanlar geçirir.


Zenci Gansterler (Home Boys)

Resim

Jefferson Keane

Resim

Keane gerçek bir çete adamıdır. Simon Adebisi, Homeboys'ta Keane'in altında başlamıştır. Said'in Keane'in adamlarına yönelik uyuşturucu karşıtı konuşmalar yapması, bazı adamlarını kendi saflarına çekmesi, Keane'i Said'e meydan okumaya itmiştir. Bu meydan okuma Keane'in, Said'in etkisine girmeye başlamasına yol açacaktır. Said, Keane'in kişiliği ve hayatında olumlu değişiklikler yapmasını sağlayacaktır. Fakat kişiliğiniz de ki olumlu değişiklikler, her zaman olumlu sonuçlar doğurmayabilir. Özellikle Oz gibi bir cehennem de.

Simon Adebisi



Mahkum 93A234 Simon Adebisi 2 Mayıs 1993'te birinci derecede cinayetten suçlu bulunmuştur. Cezası, şartlı tahliye şansı olmadan müebbet. Gizli polisin kafasını kesmekten hapse giren Adebisi, hapisteki zenciler çetesinin lideridir. İri ve korkutucu görüntüsü ve ortalama zekasıyla diğer çeteler için ciddi bir tehdit olan Adebisi hapisteki her türlü pis işin de içindedir. Uyuşturucu bağımlısı olarak hapisteki uyuşturucu trafiğine de yön verir. Afrika kökenli olan mahkumun, karakteristik özellikleri her zaman kulağında olan kulaklığı, kafasında yan yatmış şapkasıyla etrafta yarı çıplak dolaşması ve sıfıra vurulmuş dazlak kafası sayılabilir. Adebisi, Oz'daki en çok korkulan ve ciddiye alınan mahkumlardan biri olmuştur.


Latinler (El Norte)

Resim

Miguel Alvarez

Resim

Mahkum 97A413 Miguel Alvarez 3 Şubat 1997'de ölümcül silah bulundurma ve ikinci
derecede ciddi hasar vermekten tutuklanmıştır. Cezası 15 yıl, şartlı tahliyesi 2 yıl sonra. Alvarez latin kökenli suçlu olarak hapishaneye girdiğinde, hem babası hem dedesi müebbet hapis olarak Oz'da bulunurlar. Kız arkadaşı da aynı suçtan, kadınlar hapishanesinde bulunmaktadır. Latin mahallelerinin fakir ve zor şartlarında büyüyen Alvarez hayatta kalması için ne gerekiyosa yaparak, sonunda Oz'a düşmüştür. Kişiliği ve düşünce yapısından dolayı Latinler dahil bir çok kişiyle zıt düşmüş ve defalarca hücre hapsine gönderilmiştir.

Enrique Morales

Resim

Mahkum 00M871 Enrique Morales, 6 Nisan 2000'de ikinci derecede cinayetten suçlu bulunmuştur. Cezası 25 yıl, şartlı tahliyesi 15 yıl sonra. Morales, Latinler'in Oz'daki en etkili adamıdır. Adam öldürmekten hapse giren Morales, El Norte çetesinin lideri konumuna gelmiştir. İtalyan ganster Chucky Pancamo'yla dostluk kuran Morales, çetenin geleceği için politik kararlar alabilen zeki bir liderdir.

Raoul ''El Cid'' Hernandez

Resim

Mahkum 98H498 Raoul Hernandez. 10 Temmuz 1998'de ikinci derecede cinayetten suçlu bulundu. Cezası 36 yıl, şartlı tahliyesi 20 yıl sonra. Latin çetesinin en acımasız kişilerinden biri olan Hernandez, söylenen herhangi bir kişiye şiddet uygulamak veya öldürmek için fırsat bekler. Neredeyse hayatının çoğunu hapishanede geçirmiştir ve çete içinde yükselmekten gurur duyar. Latinler'in bir çoğu gibi o da Miguel Alvarez'le uyuşmazlıklar yaşamıştır.


Müslümanlar

Resim

Kareem Said

Resim

Mahkum 97S444 Kareem Said 6 Haziran 1997'de ikinci derecede kundakçılıktan mahkum olmuştur. Cezası 18 yıl, şartlı tahliyesi 5 yıl sonra. Kareem Said, Oz'daki en etkili karakterlerden biridir. Müslümanların lideri ve siyah ırkın haklarını savunan Kareem Said idealist biridir. Hem çeteler hem hapishane yönetimi tarafından saygı duyulur ve korkulur. Etkili hitap şekilleri ve manipüle gücüyle, Müslüman kitleyi etrafında toplayıp liderleri konumuna gelmiştir. Kendini, yoksulluk ve eşitsizlik içinde yaşayan müslüman siyah ırkın daha iyi şartlara ulaşmasına adamıştır. Liderlik konumu hapishanede çıkan isyanda tüm çeteleri temsil edecek şekilde yükselmiştir. Dizinin en zeki, en karizmatik ve etkileyici karakteridir.

Zahir Arif

Resim

Mahkum 97A622 Zahir Arif . 12 Mart 1997'de birinci derecede ağır saldırı ve çalıntı eşya bulundurmaktan suçlu bulundu. Cezası 18 yıl, şartlı tahliyesi 7 yıl sonra. Eski bir uyuşturucu bağımlısı olan Arif, hapiste müslümanlar çetesinin lideri Kareem Said sayesinde geçirdiği ruhsal değişimle hapishanenin en iyi davranışlı ve şiddete başvurmayan mahkumlarından birine dönüşür. Kareem Said'e en sadık kişilerden biri haline gelen Arif, onun himayesinde İslam'ın gereklerini yerine getirir.


İtalyanlar (Mafia)

Resim

Nino Schibetta

Resim

Mahkum 95S604 Nino Schibetta, 12 Aralık 1995'te iki kişinin ölümüne komplo kurarak neden olmaktan mahkum olmuştur. Cezası 120 yıl, şartlı tahliyesi 70 yıl sonra. Nino Schibetta, İtalyan mafyasının lideri konumunda Oz'da bulunur. İtalyanlar'ın her eylemine karar veren ve yöneten kişi olmuştur. Oz'da istediği her şey - Em City'de tek kişilik hücre gibi - sorgusuz kabul edilmiştir. Hapishanenin müdürü Glynn dahil herkes Schibetta'ya saygı gösterir ve isteklerini karşılarlar. Schibetta tipik mafya lideri olarak sessiz, düşünceli, kontrollü ve zeki bir karakter olarak karşımıza çıkar.

Chucky ''Zorlayıcı'' Pancamo

Resim

Mahkum 97P468 Chucky Pancamo . 4 Haziran 1997'de ikinci derecede cinayetten suçlu bulundu. Cezası 35 yıl, şartlı tahliyesi 15 yıl sonra. Chucky Pancamo sokakta bilinen adıyla ''zorlayıcı'', ikinci sezonda ortaya çıkıyor.  Hapishanedeyse ilk olarak mafyanın infazcısı olarak görev yapsa da daha sonra Antonio Nappa'dan mafyanın liderliğini devralır. Oz'da kumar oynayarak ve uyuşturucu trafiğine yön vererek zaman geçirir. Oz'da en korkulan adamlardan biri olan Chucky, kimi zamanlar bazı yanlışlar yapsa da her durumdan bir şekilde kurtulmasını bilmiştir. Bir ayrıntı olarak Tom Fontana bu karakteri oynayan Zito'ya ''Seni ve karakterini yükseklere çıkaracağım. Seni daha önce hiç görmediğin yerlere götüreceğim!'' demiş. Zito buna karşılık ''Bu güzel! Ama bilmen gereken bir şey var. Asla tecavüz etmeyeceğim ve asla bana da etmeyecekler!'' diye cevap vermiştir.


Diğerleri

Resim

Tobias Beecher

Resim

Mahkum 97B412 Tobias Beecher 5 Temmuz 1997'de alkollü araba kullanırken küçük bir kıza çarparak ölümüne sebep olmuştur. Cezası 15 yıl, şartlı tahliyesi 4 yıl sonra. Beecher, Oz'daki mahkumlardan en farklı olanıdır. Harvard'da hukuk okumuş ve avukat olarak görevini yaparken, alkol problemi yüzünden Oz'a düşmüştür. Tobias, iyi şartlarda yaşayan ve sokak yaşamına alışık olmayan biri olarak Oz'da en çok zorlanan, dolayısıyla en ciddi değişimi geçiren kişidir. İlk hücre arkadaşı Adebisi olmasına rağmen, Schillinger onu istemiş ve yeni hücre arkadaşı acımasız ırkçı Schillinger olmuştur. Bundan sonra Beecher'in hayatı tamamen değişmiş ve Oz'daki en dramatik karakterlerden birine dönüşmüştür. Hapishanede olduğu zaman boyunca, Schillinger'la mücadele etmek zorunda kalmıştır.

Augustus Hill

Resim

Mahkum 95H522 Augustus Hill, 6 Kasım 1995'te yasadışı madde bulundurma ve ikinci derecede cinayetten suçlu bulumuştur. Cezası müebbet, şartlı tahliyesi 20 yıl sonra.  Gençlik yıllarından beri uyuşturucu satan Hill, 1995 yılında yapılan muhbirlik sonucu yeri belirlenmiş ve SWAT ekibinin yaptığı baskınla yakalanmıştır. Yakalandığı sırada yüksek binanın tepesinden kasten yere atılan Hill, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Bundan dolayı Oz'da çok fazla bulaşılmayan ve kendi halinde yaşayan bir mahkum olarak bilinir. Siyah ırktan olduğundan, onlara daha çok yaklaşan Hill yine de herkesle olabildiğince arkadaşça iletişim içerisindedir. OZ'un en yansız karakteri olduğundan onunla özdeşleşmek çok kolaydır. Bunun yanı sıra dizinin başında, ortasında ve sonunda konuyla ilgili anektodları Hill, Oz'dan bağımsız bir havada aktarır. Yani aynı zamanda dizinin anlatıcısıdır.

Chris Keller

Resim

Mahkum 98K514 Chris Keller. 16 Haziran 1998'de bir cinayet, iki kere cinayete teşebbüs, ölümcül silahla saldırı, soygun ve sarhoş araba kullanmaktan suçlu bulundu. Cezası 88 yıl, şartlı tahliyesi 50 yıl sonra. Ağır psikopat olan Chris Keller, içki dükkanı soymak ve kaçmaya kalkan görevliyi vurmaktan hapise girmiştir. Nazilerle dostluk kuran Keller, yinede ne tam bir Nazi olarak ne de başkalarının grubunda sayılır. Şahsına münhasır psikopatlardan biri olan Keller, Schilinger'ın isteğiyle Tobias Beecher'e yakınlaşır ve yaptıklarıyla Beecher'ın içten içe çökmesine neden olur.


Robert ''Bob'' Rebadow

Resim

Mahkum 65R814 Bob Rebadow. 9 Eylül 1965'te birinci derece cinayetten suçlu bulundu. Cezası idam, hafifletilmiş hüküm ömür boyu hapis. Oz'daki en yaşlı mahkum olan Rebadow, çetelerden uzak kendi haline yaşayan ve hiç bir belaya bulaşmayan nadir karakterlerden biridir. 1960'ların ortasında genç bir mimar olan Rebadow, iş yemeğinde projesiyle dalga geçen partnerinin boynuna çatal saplayarak ölümüne neden olmuş ve mahkum olmuştur. Elektrikli sandalyede ölüm cezası alan Rebadow'un, infazı sırasında elektrik verilemez ve infaz geçici olarak durdurulur. Bu sırada ölüm cezası durdurulan mahkumun cezası şartlı tahliye şansı olmadan ömür boyu hapse çevrilir. Rebedow Oz'da tek başına takıldığı gibi garip düşünce ve hareketler de sergiler. Tanrı'nın kendisini düzenli olarak ziyaret ettiğini ve onla konuştuğunu söyler. Her ne kadar basit bir deli gibi gözükse de Oz'da olan bir çok olayı ve mahkumların çok özel ayrıntılarını bilmesiyle esrarengiz yönünü korur.


Hapishane Görevlileri

Müdür Leo Glynn

Resim

Eski moda ve muhafazakar müdür Glynn, Tim McManus'un aksine mahkumların daha iyi hale gelmeleri için değil, cezalarını çekmeleri için hapishanede kalmalarını düşünmektedir. Glynn, tüm hapishanenin sorumluluğunu sağ görüşlü Vali James Devlin'e karşı sık sık çatışan fikirleriyle üstlenmektedir. Yine de tüm personel ve mahkumlar, olması gerektiği gibi müdür Glynn'e ciddi anlamda saygı duyarlar.

Tim McManus

Resim

Tim McManus, Oz'daki en iyi şartların olduğu Emerald City biriminin idealist yöneticisidir. Diğer hapishane görevli ve yöneticilerinin aksine, mahkumlara karşı asla inançsız olmamış ve onların değişip gelişebileceğine inanan yüksek eğitim görmüş yöneticisidir. Bir çok kez müdür Leo Glynn'le çatışsa da yine de mahkumlara olan inancından vazgeçmez. Aynı zamanda renkli bir seks hayatı da olan McManus, OZ'da çalışan bir çok kadın görevliyle ilişkiye girmiştir. Her ne kadar Emerald City'i çok sevse ve orayı mahkumların birlikte yaşayabileceği ideal bir hapishaneye çevirebileceğini düşünse de asla OZ'un derinliklerini ve karanlık taraflarını görememiş, kendi kurduğu ideal dünyada kaybolup gitmiştir.

Rahibe Peter Marie Reimondo

Resim

Hapishanede rahibe ve psikolog olarak görev yapan Peter Marie, OZ'un en etkili görevlilerinden biridir. Mahkumlarla son derece etkili iletişim kurabilen rahibe, aynı zamanda dediklerini dinlettirebilen başarılı bir psikologtur. İdam cezasına karşıdır ve genel olarak Tim McManus'un düşüncelerine yakın bir tavır sergiler.

Rahip Ray Mukada

Resim

Hapishanenin katolik rahibi Ray Mukada. Kardinal Francis Abgott hizmetinde görev yaparken onun aşırı muhafazakar düşünceleriyle çatışan Ray, bu durumdan ötürü OZ'a sürülür ve çalışmalarına oradaki azılı mahkumlarla devam eder. Mukada, Rahibe Peter Marie ile birlikte mahkumların sorunlarını dinler ve günah çıkartma işlerini yapar. Rahip, dizideki en iyi niyetli ve en yardımcı karakterlerinden biri olarak görülebilir. Bir çok mahkumu uyuşturucu kullanımından, cinayetlerden ve bunun gibi işlerden vazgeçirmiş başarılı bir karakterdir.

Dr. Gloria Nathan

Resim

Doktor Gloria, hapishane hastanesinde devamlı olan kavga ve yaralamalar sonucu gelen mahkum ve gardiyanlara ilk müdaheleyi ve gerekli tedaviyi yapan görevlidir. Çoğu zaman kontrollü ve sakin kalmaya çalışsa da çığrından çıktığı zamanlar da olmuştur. Mahkum Ryan O'Reily'e karşı hissettiği duyguları, kafasını karmakarışık yapmış ve hayatını değiştirmiştir.

Diane Wittlesey

Resim

OZ'daki ilk kadın gardiyan olan Diane, boşanmayla sonuçlanan bir evlilik, yoksulluk, alkolizm, uyuşturucu gibi bir çok kötü olayı geçirdiğinden suçluların ortamında çalışması zor olmamıştır. Hapishanenin içerisinde olaylara müdahale eden ceza memuru olarak çalışan Diane, başka bir iş bulamadığından orada çalışmak zorunda kalmıştır. Kanser olan annesine ve küçük çocuğuna bakabilmek için zorlu şartlarda çalışmayı kabul eden Diane, mahkumlarla devamlı içe içe olmanın getirdiği şartlarla bazı pis işlere de bulaşmıştır.


Kaynaklar : http://www.thewhitetree.org/ , http://www.22dakika.org/ , http://www.turkish-media.com/ 

Yorumlar

  1. dostum altyazılı ve yüksek görüntü kalitesiyle izleyebilceğimiz bir site önerir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arkadaşımdan aldım ama diziport'ta falan var.

      Sil
  2. WoW farklı bir diziymiş önce bir denenmeli..

    YanıtlaSil
  3. dostum güzel yazı olmuş eline sağlık. agamemnon busmalis ve bob rebadow'u aradı gözler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Rebadow'la hakkında bir paragraf var..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI