DARBE ~ "Orduspor:2-Galatasaray:0"


Kabul edelim Eboue hemen her maç, kendi ceza sahamız çevresinde soytarılık yaparken bir iki top kaptırıyordu, bugüne kadar bunlardan hiç gol yememiş olmamız sadece bir tesadüftü. Geçen yılki şampiyonluk maçında bile, rahatlıkla uzaklaştırabileceği iki topu sanki antremandaymış gibi kontrol etmeye çalışması yüzünden 2 ciddi tehlike yaşadığımızı net hatırlıyorum. Bugün ise değişiklik yaparak rakip yarı sahada saçmalama hakkını kullandı. Eboue çok iyi futbolcu, mevkisinde ligin en iyisi, hatta benim şu ana kadar GS formasıyla izlediğim en iyi sağ bek ama değil Eboue, Maicon olsan Cafu da olsan futbol ciddiyetini kaybedersen bir rezil olursun bir daha da toparlanamazsın. O pozisyonda normal bir futbolcu gibi topu içeri çıkarsan belki biz gol atacakken, sen kıçını rakibe dayayıp kendini yere attığın için dönen topta golü yiyen biz olduk. Fatih hoca eğer o poziyonu Eboue'ye on kere arka arkaya izletip utandırmazsa ona da yazıklar olsun.

Klişe olacak ama Orduspor gerçekten iyi mücadele etti. Sahayı çok iyi paylaştılar, topu ayağına alan her Galatasaray'lı futbolcuya anında 2 Orduspor'lu bastı. Cuper, top rakipteyken takım halinde nasıl savunma yapacaklarını oyunculara ezberletmiş. Hasan da Stancu da 4-4-2 için ideal forvetler. Savunmada orta sahayı 6 kişi tuttular. Gerçekten saygı duyulası işler yaptılar. Son 3 haftada rakiplerinin maçın hemen başlarında 10 kişi kalması beni biraz yanılttı. Bu kadar sert  durabileceklerini tahmin etmiyordum. Gerçi hem Selçuk hem de Melo bu kadar kötü oynarken Orduspor'la değil de bir gömlek altında başka bir rakiple oynasak bile kazanmamız zordu. Kötü oyuna rağmen yine de 4-5 net fırsat bulduk ama bence bugün şans da hakedenden yanaydı. Burak'ın son 2 senede izlediğim en kötü maçlarından biriydi.

Braga maçı öncesi çok güzel bir ders oldu. 5 haftada 4 puan fark akılları uçurmuş. Taraftar havalanabilir ama futbolcunun böyle bir hakkı yok. Hafta içi okudum Ümit Karan GS en yakın rakibine 15 puan fark atar falan demiş, matematikten ne kadar anlıyorsa sanırım o meşhur çantadaki paraları sayarken onu da unutmuş.. Ligin favorisi Galatasaray doğru ama her maç rakibin kadar mücadele etmezsen kalite farkını sahaya yansıtamazsın!

Son maçlardaki yükselen performansından sonra bugün Hamit'ten çok şey bekliyordum. Maçın hemen başında sakatlanıp çıkması bugün işlerin istediğimiz gibi gitmeyeceğinin bir işaretiydi. Umarım Braga maçında Hamit sahada olur. Yerine giren Aydın bugün kötü oynamadı aslında ama onun topla rakiplerin arasına dalıp çıkma veya çıkamamaya dayalı stili, bir ŞL maçı için tercih edilebilir değil.

Sona maçın adamını bıraktım. Hasan Kabze tek kelimeyle müthişti. Kendi attığı rövaşata zaten jeneriklik de asıl Stancu'ya attırdığı goldeki soğukkanlılığı klastı. Bize her maç atabilir farketmez Galatasaray'lılar onu Beşiktaşa İnönü'de attığı 2 golle gelen şampiyonlukla birlikte hatırlamaya devam edecek..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI