DİKKATİMİ ÇEKENLER-4: Kenan Özer


Yine Beşiktaş altyapısı çıkışlı ve yine potansiyelini bir türlü gösterememiş bir isim. Yanılmıyorsam ilk kez Tigana döneminde az da olsa forma şansı bulmuştu. Mehmet Sedef 'in ardından o jenerasyonun içinden A takım için en fazla düşünülen isimlerden biriydi ama olmadı.. 

Alt liglerde kiralık ve genelde de başarılı geçen yılların ardından geçen sene başında onu süper ligde, Antalyaspor kadrosunda görünce bu sene belki beklediğim çıkışı yapar diye ümitlenmiştim. Fakat Mehmet hoca sezon genelinde onu hep yedek bekletip son dakikalarda zaman geçirmek için oyuna alacağı oyuncu olarak kullanmayı tercih etti. Tita'nın varlığı ve Emrah Başsan'ın müthiş çıkışı nedeniyle bu konuda çok da eleştiremiyorum kendisini.

Bu arada alt liglerde oynadığı yıllardan bahsederken aklıma geldi. Saffet Sancaklı bi ara her katıldığı programda anlatırdı bunu ama bilmeyenler bir de benden dinlesin. Sancaklı İstanbulspor'u satın aldıktan sonra ilk iş olarak, büyük uğraşlarla Beşiktaş'tan Kenan'ı kiralar. Ona çok güvenmektedir fakat işin komedi kısmı Kenan'ın sezon açılışına katılmak için bindiği uçağı hava korsanları kaçırır:)  Olayı haber alan Sancaklı korsanlarla telefon görüşmesi yapıp "O çocuğa çok ihtiyacım var onu bari bırakın" vs. diye ikna etmeye filan çalışır :D (tık)  Zamanında öyle bir süksesi vardı yani yazı konumuz Kenan'ın düşünün :)  

Neyse fazla dağılmadan (daha ne kadar dağılabilirsek) özelliklerine dönersek, stil olarak benim gözümde ideal bir kanat oyuncusu. Yeterince süratli, teknik, iyi diribling yapıyor ve en önemli özelliği gole yatkınlığı. Alt liglerde zaman zaman forvette de oynamanın getirdiği avantajla gol vuruş becerisi yüksek bir kanat oyuncusu Kenan. Günümüz futbolunda tek forvetli sistemlerde kanatlardan en az birinin mutlaka belli bir gol sayısına ulaşması beklendiği düşünülürse bu yönü onu daha da değerli kılıyor. Ayrıca iki kanatta da oynayabilmesi ve kısa boyuna rağmen kuvvetli yapısı, yere sağlam basması diğer avantajları. En büyük iki dezavantajı kontrol altına almakta zorlandığı göze çarpan kilo problemi ve süreklilik.

Aslına bakarsanız Kenan bu seneki oyunuyla da bu yazıya konu olacak kadar sivrilmiş değil henüz. Birkaç tane gol+asist yaptı sadece. Fakat benim özellikle onu yazmak isteme nedenim takımında artık banko oynamaya başlaması. Kenan'a güveniyorum çünkü izlediğim her maç yeteneklerini bana kanıtladı. Ligin en zayıf takımında oynaması gibi bir şanssızlığı var ama bunu lehine çevirebilir. Takımın liderliğine soyunarak, artık kariyerini daha yukarılara taşıyacak adımı atması için şu an tam zamanı!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI