DERBİDEN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY VAR MI?


Eskiden olsa satırlarca maç öncesi analizi yapar, tek tek futbolcuların form durumlarına, şablonlara, dizilişlere vs. kafa yormaya çalışırdım. Maç sabahı gözümü açtığım anda maçın heyecanlıyla kalbim gümbür gümbür atmaya başlar ve bu durum maçın son düdüğüne kadar da geçmezdi...

Kısa bir hikaye anlatayım. 1900'lerin başlarında o zamanki dünya satranç şampiyonu Emanuel Lasker ile rakibi Siegbert Tarrasch, ünvan maçına başlamak üzereyken 1. dünya savaşı patlak verir. Lasker maçı ertelemek ister, Tarrasch ise oynamakta ısrarlıdır. Lasker rakibine şu cümleyle sonlanan oldukça uzun bir mektup yazar: "Sayın Tarrasch bu durumda maça başlamamız doğru değil, dünyada satrançtan daha önemli şeyler de var."  Tarrasch'ın cevabı fazla gecikmez, tek cümlelik kısa bir mektuptur: "Sayın Lasker siz ciddi misiniz, sizce gerçekten de dünyada satrançtan daha değerli bir şey var mı?" 

Hayatta futboldan daha değerli şeyler de var ve bende bu aralar özel hayatımda bunlardan birkaç tanesiyle aynı anda ilgilenmek durumundayım.. Haliyle derbi heyecanı kalbimde her zamankinden daha az yer kaplıyor ama yine de maç saati yaklaştıkça artmaya devam ediyor:)

2010 'daki derbi öncesi yayınladığım yazı burada. Bu maçın güzelliğini bundan daha iyi anlatan bir yazı hayal bile edemiyorum zaten, okumayan varsa tavsiye ederim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI