ZAPATA VE ANTEP'LE KUPADAKİ RÖVANŞ ÜZERİNE

Aslında Antep maçı hakkında birşeyler karalamak hiç içimden gelmiyordu. Zapata öyle bir gol yedi ki, birbirine bağlanmış 3 top olsa yine o bacak arasından geçer gol olurdu. Eski takımında yediği şu golün resmini görünce aklıma geldi yine. Dayanamadım karalayayım bir şeyler dedim. Baktıkça sinirden gülüyorum hala. Photoshop gibi yahu...

Ben Gaziantepspor maçını kupada oynayacağımız rövanşın deneme sınavı gibi görüyordum ve bu nedenle çok önemsiyordum. Eskişehir maçındaki iyi futbolun da gazıyla oldukça umutluydum ama şu an o kadar karamsarım ki sanki bu takımla on kere daha oynasak hepsinde kaybedecek gibiyiz. Türkiye kupasında da umudumu çok azalttı bu maç. TT Arena'nın büyüsüyle bir mucize olur yenersek eleriz, yoksa işimiz çok zor.

KISA KISA GAZİANTEPSPOR:

GS maçındaki onbirleri aşağıda. Mükemmel bir takım kurdular bu sene gerçekten. Bu kadroya yakışır bir futbol oynamıyorlar hala ama Tolunay hoca en iyi bildiği şeyi yani mücadele etmeyi, yardımlaşmayı ve savunmayı gayet iyi oturtmuş. Kadroyu muhafaza edebilirlerse bu Gaziantepsor seneye ligin zirvesine oynar, şimdiden notumuzu düşelim bu satırlara...


Kalede ligin tartışmasız en iyi yabancı kalecisi Karcemarskas, stoperler benim çok beğendiğim Emre Güngör (Geçen sene Trabzon maçındaki o aptal hatayı yapmasa şu an bizim 11 de olabilirdi), yanında (kim bulup getirdiyse eline sağlık) mükemmel bir Danny Nounkeu. Adam inanılmaz çabuk, inanılmaz soğukkanlı, bir de teknik.. Solda yine ligin en iyi bir kaç sol bekinden biri Ivan De Souza.

Devre arası Lokomotif Moskova'dan gelen Brezilyalı Wagner biraz eski nesil 10 numaralardan ama her an maçın sonucunu değiştirebilecek bir yetenek. Sol yanında Ismael Sosa, sağ yanında bence ligimizin en iyi futbolcularından Ivelin Popov. İlerde de şimdiden ismini herkese ezberleten Cenk Tosun. Daha kulübede de Orhan Gülle, Olcan, Júlio César gibi adamlar var...

Bence en zayıf yerleri merkez orta sahaları. Murat Ceylan bu seneki performansıyla dikkat çekiyor, sinirlerini kontrol edebildiği müddetçe gerçekten faydalı bir oyuncu ama Hürriyet ile asla ideal bir ikili değiller. (Hürriyet'i pek fazla izlememiş olanlar varsa bizim Mustafa Sarp'ın biraz daha serti olarak düşünsünler.) Çok koşuyorlar ama topu hücuma taşımada yetersizler. Böyle olunca süratli Sosa-Popov ikilisine biraz fazlaca uzun top atılıyor. Savunmadaki mükemmel görüntüye (21 maçta yedikleri gol sayısı sadece 16, üstelik 3 gol de Bursaspor maçından hükmen) rağmen, hücumdaki bu kısırlığın (21 maçta 20 gol) başlıca nedeni de bu. Bakalım Wagner bu gidişatı ne derece değiştirebilecek!

Yorumlar

  1. Gaziantepspor'un gerçekten muazzam bir kadrosu var. Aynı bizdeki sıkıntı gibi onlardada bir orta saha eksikliği var. Ancak geri kalan kısımlar gerçekten çok iyi. Düşünsene Karcemarskas, Danny, Popov, Cenk, Olcan bunların hangisine hayır diyebiliriz ki. Bir gün Gaziantepspor'un kadrosuna bile imreneceğim aklımın ucundan geçmezdi. Bu da bizim durumumuzun en açık göstergesidir.

    YanıtlaSil
  2. Dediğin gibi merkez orta sahaya yapılacak takviyeler takımı daha iyi yerlere taşır.Önümüzdeki sene şampiyonluk yarışında varolmaları için ise,Tolunay Kafkas'ın defansif açıdan az da olsa ödün verip,hücum gücünü yükseltmesi şart.Ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar maç boyunca girdikleri pozisyon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.Üstelik ellerinde bu kadar iyi hücum silahları varken.Önümüzdeki sene performanslarını merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Hacı maalesef yazını okumadan şu fotoya yorum yapayım dedim. Eskiden gazetede topu bul, ödülü kazan yarışmaları olurdu. Bu fotoyu koysan sittin sene bulamazlar topu. Valla şaka gibi.

    YanıtlaSil
  4. @DaddyCool: Bizim kadroya en az 5-6 tane daha adam akıllı transfer lazım aslında ama adam almakla da iş bitmiyor işte. Lincoln'ü alırsın olmaz, Elano'yu alırsın olmaz, Misimoviç olmaz... Birbirini tamamlayan adamlar lazım ama nerdeee.

    @WarBlood: Aynen öyle.

    @Kemal Dönmez: Abi gözleri de kapalı yaa :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI