İLK GELEN


Atletico Madrid'den beklenen üçlüden, ilk imzayı atan Ujfalusi oldu. Diğer ikisine oranla daha az sansasyonel bir isim olduğundan, transfer haberi taraftardan çok büyük tepki alamasa da, ortada bir gerçek var; yeni sezonda Galatasaray kalesini koruyacak en önemli üç adamdan birisi Ujfalusi olacak.

Servet'in yanına istikrarlı ve kalteli bir isim şarttı. Şahsen ben çabuk ve teknik bir isim (Gaziantepspor'lu Dany misal)  hayal ederken tersine, stili Servet'e çok benzeyen, iri yarı, sert ama topla arası pek iyi olmayan yeni bir savaşçı geldi. Kariyeri itibariyle tartışmasız kaliteli bir isim ama taraftarın zihninde haklı olarak, yerine 33 yaşındaki bir futbolcu alınacaksa Neill neden gönderildi sorusu oluştu.

İki futbolcuyu da onlarca kez izlemişizdir ve hepimizin iyi kötü bir fikri ve tercihi olacaktır. Benimkileri kısaca geçersem;

Yaşları ve kaliteleri aynı,
Ujfalusi daha çabuk, kademeye girişleri ve müdahale zamanlamaları daha iyi.
Neill daha teknik, pasları, geriden oyun kurma yetisi çok daha iyi.
İkiside yeterince sert ve mücadeleci ama maç içindeki sürekliliği ve konsantrasyonu olarak Ujfalusi biraz daha önde.
İkisinin de kariyerlerinde uzunca süre sağ bek oynamışlıkları var, stoper olarak aralarında çok büyük bir fark yok ama bek olarak Ujfalusi açık ara daha iyi.

İkinci bir De Boer vakası yaşanır diyen arkadaşlara katılmıyorum, en kötü Xavier kadar oynar ki o da bence Gökhan Zan'dan bin kat iyidir. Verilen ücret ise fazla, kabul ediyorum. Moda tabirle yetmez ama evet diyelim geçelim şimdilik.

Tekrar Atletico Madrid'den beklenen üçlüye dönersek, bu isimlerin içinde transferi en büyük önem arzeden isim bence tartışmasız Reyes'tir. Yine sadece Arda üzerine kurulmuş bir takıma bel bağlamak yerine, maç içinde diğer kanattan da Reyes'in bindirmelerini izleme ihtimali bile insanın içini rahatlatıyor. Yaşı da uygun, bir transfer daha yapabilecek zamanı var.

Sonuç olarak Reyes mutlaka olmalı. Forlan olursa iyi olur, ama olmazsa çok önemli değil, Forlan olmaz Drogba olur, o da olmaz aynı parayı verdikten sonra başkası olur, çok mühim değil yani. Elinde de Baros var, Elmander var, Stancu var...  Ama Reyes önemli!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI