ARA TRANSFERLERDE İSABET ~ TOP-5


5. Hakan Aslantaş (Bursaspor) : Beşiktaş maçıyla oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Zaten daha önceden Hakan'ı tanımayan çoğunlukta hemen sallamaya başladı. Fakat Basser'in Afrika kupası macerası nedeniyle Konyaspor'dan kadroya katılan Hakan, benim özellikle çok sevdiğim bir futbolcudur. O takımla birlikte 2. lige düşmesine ve transfer yapmayıp orada devam etmesine hem çok şaşırmış hem de üzülmüştüm. Aslen sağ bek ama sol bek ve orta sahada da oynayabiliyor. Konumuz ara transferlerde isabet ise Hakan Bursaspor için biçilmiş kaftandı. Formayı aldıktan sonra Basser döndüğünde de kolay kolay geri vermeyeceğini düşünüyorum.


4. Jan Rajnoch (Sivasspor) : Sivasspor ilk yarıda çok net bir karakter gösterdi. İyi hücum eden, golcü ama bir o kadar da kötü savunma yapan ve çok gol yiyen bir takım. Rıza hocanın alıştığımız, önceliği savunmaya veren ekiplerinin tam tersi bir görüntüydü bu. Zayıf yerlerine Ankaragücü'nün bence en iyi futbolcusunu ve hatta ligin en iyi defans oyuncularından biri Rajnoch'u monte ederek çok isabetli bir iş yaptılar.


3. Marek Sapara (Gaziantepspor) : Wagner, nasıl olduğunu hala tam anlayamadığım bir şekilde, hiçbir şey oynamadığı halde camia üzerinde oluşturabildiği "klas adamdır ama bu aralar (ne araymış bitmedi bir türlü) formsuz" yalanıyla, Antep'i bu hallere düşüren(Tolunay Kafkas'dan sonra) iki numaralı adamdır. Şükür sonunda kendisinden kurtulundu ve boşalttığı 10 numara pozisyonuna, daha önce Ankaragücü'nde bu işi layıkıyla yapabileceğini kanıtlamış olan ve bu sene Trabzon'da yeterli şans bulamayan Sapara alındı. Takım tam olarak bir çıkışa geçebilmiş değil ama maçlarını takip edenler, Sapara'nın hücuma getirdiği hareketliliği ve pas alışverişlerindeki aktifliği rahatlıkla görebilirler.


2. Theofanis Gekas (Samsunspor) : İşte bir takımın kaderini tek başına değiştirebilme ihtimali olan bir ara transfer! Samsunspor eğer lige veda etmeyecekse burada Gekas'a büyük iş düşecek. İlk yarıda fena savunmayan ama çok kötü hücum eden bir takım görüntüsü çizdiler. Gol yollarında çok etkisiz kaldılar. Büyük umut beslenen Bance'nin iyi oynadığı pek çok maçta bile bir türlü golle buluşamaması üzerine, bu işin en ünlü isimlerinden Yunan golcü Gekas getirildi. Kariyeri boyunca çok fazla inişli çıkışlı grafikler sergileyen Gekas için tam bir ceza sahası golcüsü diyebiliriz. Eğer takım topu oralara getirmede biraz daha başarılı olabilirse mutlaka Bance'den daha fazla isabet oranı tutturacaktır.


1. Olcan Adın (Trabzonspor) : Ve işte bence ara transferin açık ara en isabetli ismi. Olcan, hücum hattının sol kanadında güven veren bir ismi olmayan takımındaki yerine cuk diye oturdu. 2. yarıda Trabzon'un yükselişinde Burak ve Halil ile birlikte başrol oynayacağını düşünüyorum.  Verim/Fiyat oranı olarakta çok başarılı bir transfer. Yerli piyasadan büyüklerin kadrosuna katılabilecek en önemli isimlerin başında geliyordu ve Trabzon kesinlikle büyük iş başardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI