BELA ~ Bursaspor:1-Galatasaray:0


* Batalla ikinci yarı Bursa'yı tek başına sırtlandı. Pek çok isim geçmiştir bu konuda ama stil olarak ligimizde benim Alex'e en çok benzettiğim adam o. Süratli değil, güçlü değil, çok teknik de değil ama müthiş zeki. Hani aklıyla futbol oynuyor geyiği vardır ya, Batalla yere yatıp topu da kafasıyla sürse şaşırmam o derece.

* N'Diaye maçın en iyilerindendi. Pek beğenmediğim bir futbolcudur, bu sezon ilk kez bu kadar iyiydi. Geçen haftaki müthiş golü kendine güvenini geri getirmiş. Bu maçki futbolunun veya sezon başında hazırlık maçlarındaki futbolunun yarısını oynasa Bursa şimdi en az 5 sıra yukarıdaydı.

* Sestak'ı da bugün çok beğendim. Zaten sevdiğim bir futbolcudur ama bu sene Bursa'ya yapması gereken katkının (potansiyelinin) onda birini yapmadı. Umarım kalan haftalarda bu hırsını ve formunu devam ettirir. Bursa'nın play-off hedefinde Batalla'ya yardım edecek birinci adam o.

* Melo'nun kendi sahasında yaptığı laubali top kayıpları iyiden iyiye sinir bozmaya başladı. Buralarda bu hareketlerle büyük futbolcu olduğunu gösteremezsin kimseye. Gereksiz ve saçma hareketler bunlar...

* Bursaspor bu sene inanılmaz şanssızdı. Son dakikalarda yedikleri gollerle puan kaybettikleri en az 5-6 maç sayabilirim bir çırpıda. Bugün de öyle olacak diye geçti içimden ama ilk kez önemli bir maçta galibiyeti muhafaza etmeyi başardılar.


* Hakan Aslantaş, Emre'yi sahadan sildi adeta. Kesin bildiğim bir şey varki o da Emre sağ kanatta, solda olduğu kadar etkili olamıyor. Kadroyu görüp sağda oynayacağını anlayınca, geçen sene sağ açık oynayıp rezil olduğu iki maç geldi aklıma hemen. Fatih hoca, ters ayakla içeri katedeceği ve en büyük özelliği olan şutlarından yararlanabileceği pozisyonlar hayal etti sanırım ama benim gördüğüm kadarıyla Emre sağda kendini rahat hissetmiyor. Maç içinde pozisyon gereği ordan etkili olabiliyor (İBB maçındaki 2. golü gibi) ama sağ kanat senin diyerek sahaya sürüldüğünde işler yürümüyor çünkü ters ayakla top süremiyor, orta yapmak için duraksayıp topu sol ayağına çekmeye çalışıyor vs.. Emre 
 mutlaka göbekte veya solda oynamalı. Her ofans oyuncusu hücumun her yerinde oynayabilir diye bir kaide yok yani.

* Kötü oynadı evet ama bence bugün Riera'nın ilk 11 başlaması kesinlikle doğruydu. 2 maçtır iyi oynayan adama formayı vermek zorundasın. Aynı şey Engin içinde geçerli bence Emre yerine o oynayabilirdi. Bunca maçtan sonra 1 maç yedek kaldı diye Emre'yi kaybetmezsin. Fatih hocanın yönetici karizması ve motivasyon yeteneğinden sonra en çok saygı duyduğum özelliği adaleti. Formayı hep hakedene vermeye çalışıyor.
Bugün Riera çok istekli olmasına rağmen üstüsüte kötü ortalar yapınca morali bozuldu ve silindi gitti. Ne yapıp edip kendine güvenini kazanması ve gol/asist olarak katkı vermesi lazım yoksa sezon sonunda takımdan ayrılması kesin gözüküyor.

* Yiğit Gökoğlan ile ilgili ayrı bir yazı yazmayı düşünüyordum aslında ama burda biraz bahsedip geçeceğim. Bugün zaten yarım saat oynadı ve yenilgide etken değildi yani yazacaklarımın bügünkü maçla alakası yok. Çok iyi tanıdğım Yiğit ile ilgili genel fikrimden bahsedeceğim ki zaten GS-Manisa maçından sonra da yazmıştım. Yiğit'in yetenek ve oyun zekası olarak Aydın'dan en ufak bir farkı yoktur. Ne düşünülerek transfer edildi inanın hiçbir fikrim yok. Sırf süratli ve genç diye futbolcu almak inanılmaz mantıksız geliyor bana! Aynı takımdan Ahmet İlhan'ı al, hatta 28 yaşındaki Hurşut'u al yemin ederim bir milyon kat daha yararlı olurlar, en azından 3-5 maç kazandırırlar. Fakat onlar yepyeni bir Aydın Yılmaz almayı tercih ettiler maalesef. Ona verilen paraya 1m€ daha ekleyip Olcan'ı almamak ölümcül bir hata!

* Bence Galatasaray'ın en iyisi Ujfalusi idi.

* Kazım'ı yazmaktan bıktım usandım. Bu sezon benim için en büyük hayal kırıklıklarının başında Kazım geliyor.

* Elmander çok yararlı, çok değerli bir futbolcu o konuda hiçbir sıkıntı yok ama Elmander'in değerinin ortaya çıkması için bitirici bir partnerle birlikte oynaması şart. Sercan, Baros'un gezici forvet rolünü yedeklemeye, hareketliliği ve dribling yeteneğiyle uygun gözüküyor evet ama asıl gereken topu rakip kaleye sokma becerisi yani bitiricilik! Baros dönene kadar çift forvet değil, Elmander arkası Engin ile başlamaktan yanayım. 

Yorumlar

  1. Baros dönene kadar forvette Kazım-Elmander'in oynaması taraftarıyım. Emre Colak da sağ kanatta kesinlikle oynayamaz. Sabri'yi her zaman savunurdum ama dün anladım ki ilk 11'i haketmiyor. Sağ açıkta Yiğit'e biraz şans tanınırsa iyi olduğunu anlayacağız. Yakından takip ettiğim oyuncudur. Aydın Yılmaz'dan bir tık üsttedir. Aydın'dan en büyük farkı ise çalışkan olmasıdır. Ama yine de gerekirse 5 milyon verilseydi Olcan alınsaydı daha iyi olurdu. Transferin sonuna geldiğimiz şu dönemde umarım son anda bir bomba patlar çünkü yedek klubesi gerçekten hucum anlamında su an yetersiz.

    YanıtlaSil
  2. @Selaminko: Dostum senin görüşlerine çok değer veriyorum çünkü ligimizi iyi takip ediyorsun ama Yiğit konusunda maalesef katılamıyorum sana. Aydın'dan daha çalışkan olabilir belki ama kalite olarak hiçbir farkları yok ve kesinlikle büyük takım futbolcusu değil bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI