PLAY ON ~ Galatasaray:3-Beşiktaş:2


*FB-BJK maçından sonra "favorisi olan bir derbi" daha favorinin galibiyetiyle noktalandı. Aslında son dakika golünden saniyeler önce Almeida bomboş pozisyonda düzgün bir kafa vurabilse sonuç tam tersi olabilir ve "derbilerin favorisi olmaz" geyiği cana gelebilirdi.

*Fernandes gerçekten de ligin en komple orta saha oyuncusu olabilir ama bahsi geçen 2 derbide de sahada olmadıktan sonra Selçuk-Melo ikilisinin yanında değersiz kalıyor. 

*Semih Galatasaray formasıyla en kötü maçını oynadı. 2 golde de yüzde yüz hatalıydı. Onların dışında pek çok da zamanlama hatası yaptı... Eee sonuç mu?  Devam çocuk olacak.

*Selçuk'tan hep beklenen buydu işte. Çok az pas hatası yaptı, orta sahada mücadele direnci en üst seviyede idi ve üstüne üstlük 2 de müthiş asist yaptı. Tam bir büyük maç oyuncusu gibi oynadı. Elmander ile birlikte maçın iki adamından biriydi. 

*Riera tam istenen, ideal 11 'in kanat oyuncusu değil belki ama sonradan girdiği her maç çok önemli katkı verdi. Bugün de galibiyette büyük pay sahibi oldu.

*İlk yarının adamı olan Eboue 2. yarı Pektemek karşısına geçince mecburen savunmada kaldı ama yine de maçın en iyilerindendi. İlk golde yaptığı slalom FB maçındakini akıllara getirdi. Orada Yobo, burada İsmail-Simao ikilisi karşısında çaresiz kaldı. Bütün kanadı kullanan bek modeli için ideal bir oyuncu. Umarım futbolu Galatasaray'da bırakır. Bir de Fildişi artık Afrika kupasına katılmasa daha ne ister insan :)

*Muslera-Ujfalusi-Eboue-Melo-Selçuk-Elmander. İyi futbolcu değil büyük futbolcular bunlar! 
                             

*Beşiktaş da ise Quaresma adeta tek başına direnmeye çalıştı. Kalitesini ortaya koydu. Simao ise her zamanki gibi ortalarda yoktu.

*Pek risk aldığını görmediğimiz Carvalhal bugün ilk kez İsmail-Pektemek değişikliğiyle takımına önemli bir müdahalede bulundu ve karşılığını da aldı. Geç kaldın hocam artık, o riski Ankaragücü maçında alacaktın. 

*İkinci ile 9, üçüncü ile 14'e çıkan bir fark var ama Galatasaray'ın kalan maçları çok zorlu. Eğer Fenerbahçe biraz toparlanabilirse play-offlar yine de çok zevkli geçebilir. Fakat Fenerbahçe deplasmanlarda bu şekilde futbol oynamadan devam ettiği sürece, Kadıköy'de kazandığını bile varsaysak play-off 'ların önemi kalmayacak. Saha ayırmadan "Play on" diyen kazanacak. 

*Vee büyük Elmander! Sakatlık dönüşü ilk yarıda verdiği müthiş mücadelenin ardından 2. yarının hemen başlarındaki düşüşünü görünce, "hocam Elmander'i çıkar Baros'u al artık öldü adam öldü!" diye yırttım kendimi ama galibiyet golü de son dakikada yine ondan geldi. Umarım doping falan yapmıyordur :) Cyborg gibi adam gerçekten :)


Yorumlar

  1. güzel bir yazı fakat..

    "Fakat Fenerbahçe deplasmanlarda bu şekilde futbol oynamadan devam ettiği sürece, Kadıköy'de kazandığını bile varsaysak"

    fenerbahçenin tek deplaman maçı kaldı oda trabzonspor.(ankargücü deplasmınını saymıyorum) geri kalan tüm maçları içeride.

    YanıtlaSil
  2. @Fırat Naiboğlu: Haklısın. Bu sene Kadıköy'de de kazanacağız o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. galatasaray hakkındaki yazıların süper abi, böyle devam.

    YanıtlaSil
  4. Hakan selamlar. Yazılarını okumayı özledim. Fırsatım oldukça girip mutlaka bakıyorum bloguna.

    Bu arada bloga yazmış beni sormuşsun sağolasın iyiyim şafak sayıyoruz bol bol :) Sen nasılsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyiyim Mehmet sağol.
      Hayırlı tezkereler şimdiden, bişey kalmamış :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI