3-7-0 ~ "Galatasaray:1 - Kayserispor:0"


*Son bir ayda 4 kez (Mersin İY-Beşiktaş-Sivas ve Gençlerbirliği karşısında) izleme şansı bulduğum Kayserispor'un kötü savunan ama hep hücumu düşünen profili beni oldukça etkilemişti. Çok hızlı hücuma kalkan ve çok koşan bu genç takıma bence ligin en yaratıcı futbolcusu Amrabat'ın da katılmasıyla, Galatasaray'ı çok zor bir maçın beklediğini düşünüyordum. Özellikle ilk yarıda tam beklediğim gibi bir maç oldu. İki takım da direk rakip kaleye gitmeye çalıştı ve bol pozisyon izledik. Galatasaray bulduklarının en netini değerlendirdi, Kayserispor'unkilerde ise Muslera kalesinde devleşti.    

*Ujfalusi bu sezon şu ana kadar yaptığı tüm hataların toplamından fazlasını bu maçın ilk yarısında yaptı. Fakat 2. yarıda yine tecrübesini konuşturdu ve çok kritik müdahalelerle kendini affettirdi. Gerçi 25 hafta bu kadar iyi oynadıktan sonra bugün 2.yarıda da kötü oynasa bile ona kızmaya hakkımız olmayacaktı.

*Hakan ve Çağlar'ın yokluğunda sol bekte kimin oynayacağı çok tartışılmıştı. Ceyhun, Ujfalusi, Serkan Kurtuluş ve Sabri 'nin isimleri geçiyordu. Fatih hoca alışık olduğumuz sürprizlerinden birini yaptı ve Riera ile başladı. Riera hemen hemen hiç aksamadığı gibi üzerine bir de goldeki harika asisti ile galibiyette büyük pay sahibi oldu.

*Solda Amrabat dönünce, son haftaların en formda futbolcusu Troisi mecburen sağa geçti. Herkes Cimbom'un Riera'nın kanadından (Troisi karşısında) zorlanacağını beklerken, tam tersine açık veren yine Sabri (Amrabat karşısında) oldu. Şükür ki Eboue artık dönüyor. İlk maçı hatırlıyorum da Amrabat'ı adeta sahaya çıktığına pişman etmişti. Sanırım haftaya Eboue takımdaki yerini alacak ki bu da Galatasaray'ın gücü en az %30 artacak demektir.

*Muslera, Engin, Melo ve Elmander mükemmeldi. Elmander'i izlerken bile yoruluyor insan. Son haftaların kötüsü Emre de bugün oldukça iyiydi. Engin ile birlikte hem beklerine yeterince yardım ettiler hem de göbeği mükemmel kapattılar. Riera sık sık çıkınca, Necati ve Elmander de sık sık geriye yardım edince Galatasaray adeta 3-7-0 gibi oynadı.

*Son paragrafı Muslera'ya ayırmak istedim. Beni hiç bir zaman yanıltmadığın için teşekkürler. Simoviç-Taffarel-Mondragon-Muslera... Kare as tamamlandı.

Yorumlar

  1. Riera'nın oynaması ve Kayserinin Sabrinin üstüne oynaması bana açık konuşayım süpriz olmadı. Hatta kendi bloğumda beklediğim 11'in aynısı çıktı sahaya :) Riera savunma kısmını beceremese de Ujfaya daha yakın olması sebebiyle ve Sabrinin aşırı formsuz olması sebebiyle bu duruma düştü. Ujfa'nın kötü olmasının sebebi de hem sol tarafa hem de sağ tarafa yardım etmeye çelışmaktan kendi bölgesini boşlamasındandır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI