Dany, Umut ve Assaidi

Assaidi'yi tanımıyorum, hiç maçını izlemedim youtubedaki videolarından gördüğüm kadarıyla süratli. Başka da bir şey görmek, anlamak mümkün değil zaten o videolardan. Tek tek seçilen birkaç güzel hareketten oluşturulmuş videoları izleyip de Ronaldo muamelesi yapmak komik. Amrabat olmayınca Fas'ın diğer kanatını alıp gelmek garip geldi bana asıl. İyi mi kötü mü bilmem ama sadece hissettiğimi yazıyorum bu adam Galatasaray'ın aradığı futbolcu değil. Riera için yeni Heinz olur yazmıştım , bu da yeni Carrusca olur.


Elmander 'in yanına klasik anlamda bir "golcü" beklerken, bitiriciliği kronik problemli ama çalışkanlığı ile Elmander'in ikizi diyebileceğimiz Umut geldi. Farklı bir ikili olacakları kesin. Galatasaray'lılar bu sezon her maç 2-3 tane kaçan mutlak gol fırsatı izlemeye hazır olsun ama rakip defans oyuncuları da bu yaz kamp döneminde biraz fazla kondüsyon depolasalar onlar için hiç fena olmaz.

10 yıldır seyrettiğimiz adamı Portekiz maçında attığı gollerin gazıyla bu sene en az 20 golü var gibi bir beklentiyle karşılamak biraz saflık olur. Her futbolcu için kolayca oluşturulamayacak kadar karakteristik stili olan bir futbolcu Umut Bulut.

Ünal Aysal şampiyonluk coşkusunu attıktan sonraki her açıklamasında kadro derinliğinin yetersizliğinden bahsetti ki çok doğru bir tespitti. Umut'un takıma katılması bu minvalde yerinde oldu. Necati ile forma rekabetlerini izlemek hoş olacak. Benim şahsi kanaatim, özellikleri açısından Necati’nin Elmander’e daha iyi bir partner olacağı yönünde ama tabii ki Umut, Fatih hocanın ilk tercihi olacaktır.

Bu üç isim içinde bence en iyi transfer açık ara Dany. 2 yıldır ligde en beğendiğim yabancı defans oyuncusuydu defalarca yazmışımdır. Transferine çok sevindim ve başarılı olacağından eminim. 32 yaşındaki müzmin sakat Chivu'ya yıllık 3m€ vermek yerine, 3m€ bonservis ile yıllık 1.2m€ 'ya Dany 'i tercih eden yönetimi kutluyorum . Yıldız diye tutturup Dany 'e burun kıvıranlar ilerde çok pişman olacak. Buraya not düşelim.. 

Yorumlar

  1. assaidi yerine aiden mcgeady görmek isterdi bu gözler.

    YanıtlaSil
  2. Benim defansa alacağım ilk adam Joseph Boum olurdu.

    YanıtlaSil
  3. @Adsız: İrlanda milli takımında ve Rusya liginde istikrarla oynayan bu adam alınabilse mutlaka daha "sağlam" bir transfer olurdu. GS ile adı geçmedi bile ya da ben duymadım hiç.

    @selaminko: Boum ve Diego da Dany'den sonra Anadolu'dan en beğendiğim diğer 2 defans oyuncusu ama o ikisi için bu kadar olumlu konuşabilmem bir sezona daha ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  4. hayır mcgeady nin adı hiç geçmedi fakat 2012 başından beri rusyadan ayrılma sinyalleri veriyor. gerçi kimin haberi vardır o ayrı; yöneticilere de kızamam rusya bize biraz uzak kalıyor lig olarak izlediğimiz bir lig olduğunu sanmıyorum. aynı zamanda mcgeady assaidinin aksine karla satacağınız bir oyuncu değil daha çok bayrak adam sembol adam olarak futbolu bırakana kadar sahip olmak isteyeceğiniz yönde bir oyuncu; bundan dolayı transfer etmek isteyeceklerini sanmıyorum bizim takımların(ama işte olsaydı ah olaydı : )).

    http://www.dailyrecord.co.uk/2010/08/17/aiden-mcgeady-i-had-to-leave-celtic-for-spartak-moscow-because-of-death-threats-and-abuse-got-too-much-for-me-86908-22492926/

    http://www.goal.com/en-ie/news/3942/ireland/2012/04/01/3006662/from-russia-without-love-aiden-mcgeady-faces-uncertain-future-as-

    http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18164415

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI