YAPMA SADRİ BAŞKAN


Yıllardır dört büyükler arasında, özellikle de transfer sezonunda çeşit çeşit onlarca tartışma eksik olmaz. Milyonlarca futbolcu arasından gider aynı futbolcuya talip olurlar sonra biri ederinin 2 katını verir alır, öbürü rakibinin kazıklanmasına sevineceğine delirir, taraftarının da gazıyla gider rakibinin talip olduğu bir başkasına 3 katını verir alır...

Ya da birindeki futbolcunun sözleşmesi bittiğinde diğeri talip olur way anam ortalık yine karışır. Bu maalesef takımım Galatasaray'ın da başrolünde olduğu bir durumdur her sene istisnasız tekrarlanır.

Fakat ben şu son Burak olayındaki kadar gülünç duruma düşen başka bir kulüp başkanı görmedim.

Burak'la sözleşme yaparken 5m€ 'ya istediği takıma gider diye madde koymasına ses çıkarmamışsın çünkü o adamın o parayı edeceğine inanmamışsın. Burak ise kendine güvenmiş ve Gökhan Ünal'ın para üstü olarak geldiği Trabzon'da yapacaklarını önceden hesap etmiş bugünleri düşünmüş ve o maddeyi koydurmuş! Adam sonra gidiyor 2 sezonda ligin altını üstüne getiriyor, 50 gol atıyor ve haklı olarak kariyerinde bir üst basamağa çıkmak istediğini yani takımdan ayrılacağını belirtiyor. 

Buraya kadar Sadri Şener'in hatası sadece geleceği görememek ve bu bir derece kabul edilebilir çünkü Burak'ın böyle bir çıkış yapabileceğini tahmin etmek neredeyse imkansızdı.

Fakat maalesef burdan sonra yüzsüzlük, açgözlülük ve saçmalıklar silsilesi başlıyor.

Başkan tutturuyor Burak'a Avrupa'ya git rakiplere gitme diye.
Bu arada GS diyor ki, başkan istesek 5 e alırız ama gel biz sana 5.5 verelim gönüller bir olsun. 
Yok diyor ben 5 e Rusya'ya yollayacağım sen istiyorsan 7 ver.
GS, 5.5 değil de 6 verelim 1 de futbolcu verelim diyor.
Sadri bey bu kez bana bu yazıyı yazdıran cümleyi kuruyor: "Burak'ı Rusya'ya verdim GS benimle pazarlık yapacağına 7 kağıdı verseydi Burak şimdi GS 'da idi."

Sonrasını biliyorsunuz. Elinde hiçbir koz yokken blöf yapmak insanı zor durumlara düşürebiliyor. 


Kendi halinde basit bir blog yazarı olarak Sadri başkana naçizane tavsiyem oyuncularının sözleşmelerini daha dikkatli takip etmesi. Futbolun yazılı olmayan en basit kurallarından biri: Başarılı oyuncunun sözleşme yenilemesi son seneye bırakılmaz. Ve bundan sonrası için başkanın işine yarayacak bir soru: Giray ve Olcan'ın sözleşmeleri ne zaman bitiyor?

SON SÖZ: Trabzonspor ile Galatasaray'ın dostluğunu sen başlatmadın ki sen bitiresin be başkanım.

Yorumlar

  1. O dostluğu başlatan Fenerbahçe düşmanlığı bitmeden Trabzonda Galatasarayda düşman olmaz Trabzon yediği dost kazıklarına bir tane daha eklesin

    YanıtlaSil
  2. Sadri başkanın artık "gülünç" bir insan olduğunu biz (sarının yanına lacivert koyanlar) geçtiğimiz senenin başında anlamıştık. aynı fikirde buluşmak güzel :)

    YanıtlaSil
  3. @keyfimizvebiz: Geçen seneye kadar sempatik bulurdum başkanı ama şu şike olaylarından sonra bambaşka birine dönüştü gerçekten. Kendi taraftarının baskısını kaldıramıyor maalesef.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI