35'lik Cris ve Cruzeiro 2003


Cris bu kadrodan GS-FB 'ye gelen 6. futbolcu oldu.

4-5 sene önce, bizim ligle iyice kafayı bozmamışken Avrupa futbolunu çok daha yakından takip ediyordum. O zamanlardan Lyon formasıyla net hatırladığım Cris, kuvvetli, çok çok sert, hava toplarına hakim, sürpriz goller atan ayağı düzgün gayet iyi bir stoperdi. 

Bu adam şimdi 35 yaşında.. Son yıllarda hiç takip etmedim, transfermarkt'tan baktığımda hala istikrarlı biçimde oynamaya devam ettiğini görüyorum. Geçen sezon 4'ü şampiyonlar liginde olmak üzere 25 maç 90 dk. oynamış. Bu sezon da 4. haftası geride kalan Fransa liginde ilk 2 maça ilk 11 çıktıktan sonra ufak bir sakatlık yaşamış ve sonraki 2 maçı kaçırmış.

Tecrübeli stoper iyidir evet ama bu kadar yaşlısının alınacağını da kimse tahmin etmiyordu. Ben Galatasaray'ın daha önce 35 yaşında bir futbolcu transfer ettiğini hatırlamıyorum.  Savunurken Ujfa'dan sadece bir yaş büyük deniyor ama akıllarda hep Ujfa'nın sezonun ilk yarısında oynadığı futbol var. Sezon sonundaki süper finalde dip yapması ve ardından bu sezon başındaki hali nedense hep es geçiliyor. İlk etapta Ujfa'nın yerine bahsi geçen isimlerden bazıları Chivu, Kolo Toure, Kjaer, Carvalho ve Diego idi ve açıkçası bu isimlerinin hepsini Cris'e tercih ederim.

Semih, Dany, Gökhan Zan.. Üçü de "özetle" iyi kesici ama dağınık, topu oyuna sokmada sıkıntısı olan oyuncular. Çok top çalışıyorlar, girdikleri ikili mücadelelerde büyük üstünlük kuruyorlar ama bu üçlüden özellikle ŞL için ideal bir ikili çıkarma ihtimali düşük görünüyordu. Bonservis ödenmeden, sadece bu yıllık idareten de olsa, tecrübeli bir isimle kadro takviye edildi. Yönetim bu sıkışık zamanda can havliyle büyük bir maddi külfete girmemeyi tercih etti, saygı duyuyorum.

Bakalım bekleyip göreceğiz..

Yorumlar

  1. "Ben Galatasaray'ın daha önce 35 yaşında bir futbolcu transfer ettiğini hatırlamıyorum."

    Sergio Almaguer vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almaguer 34 'tü sanırım.. Adamın sayemizde ŞL 'de oynayan ilk Meksika 'lı olma gibi bir ünvanı var :)

      Sil
  2. transfer edilmesinin fatih terim'in akıllı bir hareketi olduğunu düşündüğüm yeni stoperimiz. yaşı 35 evet ama kendisiyle yapılan sözleşme 1 yıllık. olur da 25 maçtan fazla forma giyerse bir sezon daha sözleşmesi uzatılacakmış. bu da kadrodaki stoperlere asıl düşündüklerim sizlersiniz bu adamı yedekliğe hapsedin demektir ki semih kaya ve dany'nin bu fırsatı kaçıracaklarını düşünmüyorum. fatih terim iki gün önce zaten akıllı bir şekilde gelecek oyuncuyu kadro rotasyonu için düşünüyoruz yoksa elimdeki defans oyuncularına güveniyorum demişti. bu transfer ile stoperlerinin gözünde o lafını yememesini sağladı. kısacası dengeleri bozmayan, kalitesi belli, şampiyonlar ligi tecrübesi olan, kadrodaki gençlere abilik yapabilecek bir oyuncu transfer ettik. anlaşmada bir senelik olduğu için son derece başarılı bir hamle oldu bence.
    ayrıca stoper transferi için benim istediğim beklediğim isim joseph boum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ŞL 'de Cris 'in banko oynayacağını düşünüyorum.
      Boum ve Diego 3 büyükler seviyesinde, olabilir. Seneye olabilir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI