BELHANDA CAN KAHVECİ

 GALATASARAY 6 - 0 GENÇLERBİRLİĞİ


Geçen haftaki rezilliğin ardından hoca bu maç iki bekini birden değiştirdi. E.Taşdemir'i tahmin etmek kolaydı ama aylardır maç oynamayan Şener'in ilk 11 çıkacağı benim aklımın ucundan dahi geçmemişti. Sonuç olarak iki oyuncu da başarılı bir maç çıkardılar, özellikle E.Taşdemir bence maçın yıldızlarından biriydi. 

Emre aslen sol ön orjinli bir futbolcu olduğu için tekniği, oyunu okuması vs zaten hep sorunsuzdu. Kariyerinin başından beri en önemli eksiği yetersiz mücadele gücü/sertlikti. Üzerine bir de Bursaspor'da geçirdiği o ciddi sakatlık sonrası ikili mücadele çekingenliğini bir türlü atamaması yüzünden potansiyeline ulaşamadı. Bugün özellikle bu konularda sorunsuz bir maç çıkardı. Onun adına çok sevindim. Hep bu kadar iyi oynamasa bile Saracchi'ye formayı kolay bırakmayacaktır.

Farklı skorda en büyük pay tabi ki ilk süper lig maçını oynayan Gençlerbirliği kalecisi idi ama tüm suçu ona atmak doğru olmaz. Gençlerbirliği kadro kalitesi olarak ligin en kötü 2-3 takımından biri ve buna rağmen oyunu çirkinleştirmeyen, hücum futbolu oynamaya çalışan bir takım. Bu nedenle ihale futbolcu ve hocalardan ziyade yönetime kalıyor.

Özellikle Soner ve Polomat alt ligde bile oynayabilecek kalitede değiller. Oyun kurucu rolünü üstlenen veteran Murat Yıldırım'ın en iyi dönemlerinde bile hücum yönetmek ile alakası yoktu. Diğer medet umulan isim Sefa da yine 6-7 yıl öncesinin wonderkid'i. Anlık tek hareketi ile fark yaratabilen ama devamlılığı berbat bir futbolcu. Koca takımda bir tek Candeias'ı beğeniyorum, o da bugün çok kötü bir günündeydi. 

Maçtan aklımda kalacaklar;
Diagne'nin penaltı atışını sorun çıkarmadan Babel'e teslim etmesi. 
Oğulcan'ın kaçırdığı bir %101 'lik gol pozisyonuna rağmen, mücadeleci futbolunu yine golle süsleyebilmesi ve her geçen gün takıma daha çok alışması.
E.Akbaba'nın asla ve asla bir kanat oyuncusu olmadığı gerçeği.
Belhanda'nın garip golleri...

Son olarak maç sonu Terim'in açıklamalarını izledim. Farklı skorun aldatmasından çekinmiş olsa gerek (biraz da ipin ucunu kaçırarak) transfer talepleriyle ilgili sert konuştu. Tek tek isim vermesi ve kurduğu cümleler garipti.
Ya özellikle "İrfan Can ve Visca" konusunda bildiği birşeyler var. 
Ya da bilerek GS yönetimini zor durumda bırakmak istedi.
Göreceğiz... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI