HER ANLAMDA MAĞLUP

   BEŞİKTAŞ  2 - 0  GALATASARAY


Sene başından beri her maçına bol pas ve topa sahip olma düsturuyla çıkan Galatasaray, ilk kez oyun planını topu rakibe bırakma (hatta beraberlik hedefi) üzerine kurmuştu. Ligin en iyi futbol oynayan ve en formda takımının deplasmanında çok da anormal gözükmeyen bu durum, aslında en başından yanlıştı. Nedeni ise çok basit bir gerçek: Galatasaray kadro yapısı kontra atak oynamaya müsait değil. Dribling yapabilecek süratli oyuncu yok. 

Hal böyle olunca uzun süre başarıyla savunulsa da kazanılan toplarla toplam sıfır "0" kez etkili kontra atağa çıkılabildi ve her kazanılan top aynı hızla kaybedilip geri döndü. Atiba-De Souza ikilisi ile az da olsa boğuşabilmek umuduyla Emre Kılınç'a tercih edilen Etebo da bu nedenle ters tepti.

Bu arada kırmızı kart gören Diagne ve 2.goldeki bireysel hatasıyla Luyindama esas suçlu olarak gözükseler de bence Marcao ile birlikte Galatasaray'ın en iyileriydiler. Topu bu derece rakibe bıraktıktan sonra doğal olarak ceza sahalarına yağan toplar karşısında iki stoper de ellerinden geleni yaptı. Diagne de atılana kadar hiç olmadığı kadar oyunun içinde ve ikili mücadelelerde etkiliydi. Kaderin cilvesi..

Sene başı kadrosunu çok yetersiz bulduğum Beşiktaş, son birkaç güne sıkıştırdığı  Ghezzal, Rosier ve De Souza nokta transferleri ile belli bir seviyeyi yakalamıştı. Fakat esas başarı hiç şüphesiz, eldeki kısıtlı malzemeden en iyisini çıkaran Sergen Yalçın'ın. Larin'den yarattığı yeni rol, Atiba'yı bu yaşta 8 numaraya döndürüşü, ilk haftalarda çok eleştirilen Welinton'da ısrar ederek aldığı üstün performans vs vs. 

Erken olabilir belki ama bu sene şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yalnız kalacakları belli oldu bile... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI