UCUZ ET, YAHNİ VE BAZILARININ VEDASI...

Konyaspor 4 - 3 Galatasaray


Muslera, Marcao, Omar, Feghouli, Arda, Emre Kılınç ve sayarsak Falcao (?)

Kağıt üzerindeki ideal on birin yarısından yoksun çıkılan bu maçın zor geçeceği zaten öngörülüyordu. Fakat Luyindama, Saracchi ve Emre Akbaba'nın üçünün birden Galatasaray kariyerlerinin en kötü maçını aynı güne denk getirmesi sürpriz oldu. Bu üçlüye zaten her iki-üç maçta bir sahada görünmez olmayı deneyen Belhanda'nın başarılı "Casper" performansı eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 

Belhanda ve Emre Akbaba'nın sezon sonu sözleşmeleri bitiyor. Onları en beğenmeyen taraftarın bile içinde az da olsa mutlaka var olduğuna inandığım "acaba?" 'yı bugün sonsuza dek sildiler. İstedikleri kulüpte futbol hayatlarına devam edebilirler, Allah yollarını açık etsin. 

Sarrachi'nin kiralık sözleşmesi de bu sene sonlanacak. Uygun şartlar oluşursa belki bonservisi alınabilir diye düşünüyordum ama net bir şekilde dikkat çeken sakatlık sabıkası sonrası telaffuz edilen 5m€ civarı bir bonservis verilip alınması zaten mümkün değildi. Bugünkü halini de gördükten sonra sezonun kalanında ağzıyla kuş sürüsü tutmazsa onunla da vedalaşılacağı aşikar.

Tekrar tekrar altının çizilmesine artık gerek olmaması gereken "Marcao'nun varlığının önemi" başlığının altı bugün hunharca tekrar tekrar çizildi. Luyindama 'daki bu anormal düşüşün saha dışı bazı gelişmelerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Belki bir transfer durumu vs. olabilir. Bugün dibi görse de bizim lig seviyesine göre benim beğendiğim bir oyuncu. Verilen bonservisin üzerine çıkacak bir kulüp bulunursa gidebilir. 


Transferde merkez orta saha(1)skorer hızlı bir açık(2) ve Taylan'a makul bir yedek(3) şart! Santrafor ve stoper ihtiyacı sonra geliyor.  

1: Burası bence birinci öncelik. Taylan'ın önündeki iki iç pozisyonundan birine en az Taylan kadar mücadele eden, koşan ama topla ilişkisi de Emre Kılınç veya Belhanda'dan kötü olmayan, devamlılığı olan, çalışkan, kısacası birinci sınıf bir futbolcu bulunmalı. Buraya alınacak futbolcu şampiyonluk yarışına devam edilip edilmeyeceğini belirleyecek.  

2: Burada dönüp dolaşıp Onyekuru ismi gündeme geliyor. Güzel anılar bırakmış ve hemen her GS taraftarının sempati duyduğu bir futbolcu evet ama bildiğim kadarıyla dünyada başka futbolcular da var. 

3: Mali durum ortadayken bu profile Aytaç Kara uygun ve kafi. Birinci sınıf bir oyuncu değil tabi ama benim ezelden beri beğendiğim bir oyuncudur. Mali kaynağı diğer ihtiyaçlara ayırmak daha önemli. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI