Beşiktaş neden olmuyor?

Dünya çapında yıldızlarla bezenmiş geniş bir kadro.. Kariyerli bir hoca.. ve 20. hafta itibariyle liderin 12 puan gerisinde bir Beşiktaş. Hatta sene başından beri itin gö.üne sokulup çıkarılan (haklı olarak) Galatasaray ile aralarında sadece 3 puan fark kaldı... Peki neden?... "Aha bundan" diye bir formül yok tabiki ama gözümüze gözümüze sokulan unsurları sıralamak istedim. Buyrun...

*En büyük handikap Ersan'ın sakatlığı oldu. Adeta tüm sistemi sarstı. Araya atılan tüm topları leblebi gibi toplayan adam yerini bu konuda sıkıntılı Sivok'a bırakmak zorunda kaldı. Ayrıca kritik yabancı kontenjanı düşünülünce Ersan-Toraman göbeği büyük nimetti.

*Almeida, Avrupa futbolunu takip etmeyen maymun iştahlı medya tarafından aşırı abartıldı
. Bobo adeta yok edildi. İlk geldiği gün Bobo'dan iyi olmadığını yazmıştım. Bobo ile beraber akıllıca yürütülecek bir rotasyonda hala çok verimli olabilir ama tam tahmin ettiğim gibi oldu ve Beşiktaş'ın ilk yarıdaki gol yükünü tek başına üstlenen Bobo hemen bir kenara itildi.

*Nobre akıl sır ermeyecek şekilde forvet arkası oynuyor. Buna zaten açıklama yazmaya gerek görmüyorum.

*Simao geldikten sonra Q7 'nin abartıya kaçan (nispeten verimsiz) futbolu iyice hissedilmeye başlandı. Takım içinde de tepki görmeye başladı.

*Bazı pozisyonlarında 2'şer kaliteli adamı olan bir takıma, aynı pozisyonlara 5 'er tane daha kaliteli adam alınınca, takımın sahadaki gücü doğru orantılı olarak artmaz! Kağıt üzerindeki geniş kadronun gerçek hayatta hiç bir faydası olmaz. Ernst-Aurelio-Necip-Fink varken Fernandes'i kiralayıp Fink'i yollamak lükstür, saçmadır. İlk yarının en iyi adamlarından Ernst'deki düşüşte etkendir. Almeida geldi diye Bobo'yu yok etmek rotasyonu kötü yönetmektir.

*İsmail tam da form tutmuşken ısrarla İbo'nun oynaması neden?

Yorumlar

  1. Guti yokken cok zorlaniyorlar.
    Kalecileri cenk'inde sakatlanmasi hepten bozdu onlari. tamam Hakan var Rustu var falan da, Cenk tam oturmustu kaleye. Hakan bazen bariz hatalar yapiyor. Gutinin olmadigi maclarda Besiktas daha coook puan kaybeder. En kotu sezonumuzu geciriyoruz belki ama besiktas ile sadece 3 puan fark var.

    YanıtlaSil
  2. sevgili hakan, "fenere ne oldu?" konu başlığı ile yapacağın fener analizini de sabırsızlıkla bekliyorum. Alper

    YanıtlaSil
  3. #Mustafa:Kaleci konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmam ama Guti'nin yokluğunda tüm oyun düzenleri değişiyor. 34 yaşında adam alıyorsan 34 maç oynamasını bekleyemezsin.

    #Alper:Bu haftaki Kayserispor maçını zevkle izleyeceğim. Maçtan sonra yazarım birşeyler :)

    YanıtlaSil
  4. barça 5 real 0 örneğinde olduğu gibi her zaman çok para ve isimler değil takım olmak kazandırıyor. beşiktaş takım olursa işte o zaman olabilir bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI