Gaziantepspor:1 - Fenerbahçe:3 Tolunay Kafkas ve "hücumederseölür" hastalığı


Geçen sene kadro olarak en beğendiğim takımların başındaydı Gaziantepspor. Hatta ilk 11 kalitesi olarak  FB-BJK ve TS dışındaki diğer tüm takımlardan (GS dahil) açık ara daha iyiydiler. Rotasyonları için kapalı alanda da iş yapabilecek hücumcu orta sahalar bularak ve ilk onbire de sadece sağ bek ve ön liberoya çok kaliteli birer yabancı alarak bu sene şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olabilirlerdi.

Tolunay hoca ise ne mi yaptı? Hürriyet'i gönderip onun yerine 4 tane daha vasat ön libero aldı! Aldığı adamlardan sadece Bekir Ozan 'ı almalı, diğer üçünün yerine mutlaka, oyunu açmak için kullanabileceği hücum oyuncuları bulmalıydı. Bu sene zirveye oynayacaksa bulmak zorundaydı.

Fakat kafa hep gol yememekte, konta atakta, sertlikte olduğu için, elimdekiler yeter, aman savunma (!) dedi, takımı zerre kadar geliştiremedi. Bu kafayla gidince, bugünkü gibi Wagner dökülünce de yerine Bekir'i oyuna almak zorunda kaldı!

Olcan ve Popov gerçekten iyi futbolcular, fakat Sosa ve Wagner sadece kontraatakta etkili olabilen isimler. Rakip biraz dengeli durduğunda, arkada boşluk bırakmadığında koca maçı bugünkü gibi sıfır pozisyonla bitiriyorlar. Wagner'in dışında Cenk de bugün berbattı. Geçen seneki muhteşem çıkışın ardından bu sezona çok kötü başladı, bakalım ne zaman toparlayacak.

Maça dönersek... Dönmesek daha iyi aslında, berbat bir maçtı. Olcan'ın harika frikiği ve Alex'in ikinci goldeki vuruşu olmasa, futbol adına hiç tatmin olmadan maçı bitirecektik.

Fenerbahçe adına ise söylenebilecek tek şey: Alex şov devam ediyor! Benim için gecenin sürprizi, Aykut hocanın Topuz sakatlandığında, Stoch kenarda olduğu halde yerine Uğur'u oyuna alması oldu. Hoca bu senede, Caner'i ve hatta Uğur'u bile ona tercih ediyorsa, Stoch'un nerede hata yaptığını düşünmesi gereken zamanlar çoktan geçiyor demektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI