TRABZONSPOR:3 - ANKARAGÜCÜ:2


-Bu sezon izlediğim en zevkli maçlardan biriydi. Genelde iki kuvvetli takım oynarken güzel maç olacak beklentisi olur insanlarda ama asıl bunun gibi, biri diğerine göre çook daha zayıf iki takımın maçını izlemek seyir zevki açısından daha güzel olur hep.

-Ziya hocanın adı çıkmış bir kere "ölümüne defans" diye, daha da düzelmez ama bugün çıkardığı onbir hakikaten eşşeğin bir tarafına suyu kaçırmıştı. 4 'lü defans, önlerinde aslen stoper olan Rajnoch ve onun önünde 3 tane daha ön libero! :D (Theo Weeks-Hürriyet-Kağan)  Rakip böyle olunca Şenol hoca da, iki kanatta birden Volkan-Alanzinho gibi açık alanda etkili olabilen, birbirine benzer iki adamla başlamak istemedi, tekini kesip daha kalıplı, oyun zekası daha yüksek, belki onlar kadar patlaması olmayan ama kapalı alana daha uygun P.Brozek'le başladı. İlk golü de onla bulması güzel bir tesadüf oldu.

-Adrian Mierzejewski... Trabzonspor'un 10 numarası. Geldiği gibi birkaç hareketiyle kalitesini belli etmişti hemen. Ayaklarına hakim, çabuk düşünüyor, akıllı adam. Aralara bir ton top bırakıyor her maç. Bugün de fena oynamadı, ilk golde güzel bir asist yaptı. Bütün şehir ondan Alex'leri olmasını bekliyor ama öyle golcü değil tam bir servis adamı.

-Hiç biryerde hakkında en ufak bir övgü görmüyorum ama bu Ankaragücü'ndeki Kağan Söylemezgiller komple bir orta saha oyuncusu bence. Yaşı da genç, üç büyüklerde olmasa da, en kuvvetli Anadolu takımlarında oynamalı mutlaka. Örneğin Bursaspor'da Adem'in alternatifi o olsa mükemmel olurdu. Koca takımda beğendiğim sadece iki adam var zaten diğeri de Rajnoch. Çok kaliteli bir defans oyuncusu. Ziya hoca aç gözlülükten iki kazma stoperin önünde ön libero onu oynatıyor ama asıl yerinde, defansta çok değerli bir adam. Denizlispor'un efsane stoperi Kratochvil'e benzetiyorum stilini. Kral adamdı o da.. Neyse..

-Turgu Doğan Şahin. İnternet aleminde acayip fanları olan, Henry'e filan benzetilen, acayip işler yapması beklenen, yeni Hakan Şükür olacak milli takımı kurtaracak filan denen bir adamdı. Benim izlediğim 3-5 maçında ise inanılmaz dağınık, top ayağına gelmeden ne yapacağı hakkında en ufak bir fikri olmayan, aralara koşmayan (koşamayan değil) bir oyuncu vardı hep. Bugün de yine öyleydi ama attığı gol hakikaten usta işi. Kalitesiz futbolcu o golü atamaz. Kalitesiz ama çok hırslı, istekli, çalışkan bir forvet oyuncusu düşünün mesela. Heh işte o oyuncu denk gelir rövaşata golü atabilir, frikikten plaj voleybolü golü atabilir, kafayla onbin tane gol atabilir ama böyle bir gol atamaz. :D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI