DEV DERBİ ÖNCESİ TÜMER METİN


Bir Galatasaray'lı olarak, ezeli rakiplerimizden en sevdiğim futbolcuların bir listesini  yapacak olsam, Tümer'i mutlaka en başlara koyarım. Bence futbol tarihimizin en "underrated" futbolcularından biridir. Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmemiş olsa kariyeri nasıl olurdu, Beşiktaş'ta neler yapmış olurdu, şu an nerede olurdu, yoksa Tayfur'un koltuğunda o mu olurdu diye düşünürüm hep...

Beşiktaş'lıların doğal olarak ona karşı yoğun bir tepkisi var ve bu tepki hiçbir zaman dinmeyecek biliyorum!
Haksızlar diyemem çünkü kendimden biliyorum!
Emre Belözoğlu sevimsizi Fener'e transfer olduğunda (ki bizde oynarken bile sevmezdim)  neler hissettiğimi düşününce, Tümer gibi sahiplendiğim bir futbolcu bizden Fener'e geçmiş olsa, ben neler hissederdim biliyorum!

Barcelona tribünleri bir Real Madrid maçında Figo için;  "Senden nefret ediyoruz çünkü seni çok seviyorduk." yazılı bir pankart açmıştı. Tümer de bende bu duyguyu uyandırıyor.  
Durup duruken nereden çıktı şimdi bu Tümer Metin yazısı dediğinizi duyar gibiyim. Bu gece Lig tv'de izlediğim bir programda denk geldim. Haftasonu oynanacak derbiyi konu eden bir programdı. Beşiktaş'lı ve Fenerbahçe'li birer sinema sanatçısı yanında, bu iki kulüpte de oynamış bir futbolcu olarak Tümer'i de konuk etmişler. 

Eski maçlardan goller, komik anılar, geyik muhhabbeti vs. derken, sunucu Ceyhun Yılmaz programın kapanışında bir BJK taraftarının Tümer için yazdığı şu cümleyi okudu:

"Severdim! Fenerbahçe'ye gittiğinde çok kızıp, silmiştim ama şimdi mantıklı düşününce kimbilir Demirören yönetimi ne saçma sapan şeyler yapmıştır diye empati kuruyorum. Topu önüne alışı geliyor aklıma, İlhan'a yaptığı asistler , 4-3 lük fenerbahçe maçında golü attığı pozisyonda, havada şarjdayken yaptığı göğüs stop'u, çoğu maçtaki hırsı, mikrofona akıcı bir şekilde ezberletilmişin dışında konuşabilmesi... Biraz daha kalsaydı diyorum. Doya doya izleyemediğim topçulardan biri. Metin Tekin, Rıdvan Dilmen, Van Basten gibi..."

Sanki koca program boşa geçmiş, ben de herkes gibi hep bu anı beklemiştim. Aslında 1 saatlik programda değil, ben 6 senedir bu anı, birinin Tümer'e bunu sormasını bekliyordum. FB'ye transferinden beri hiçbir yerde bu konuda konuşmamıştı ve sanırım Ceyhun Yılmaz konuyu açmasa kimsenin de sorabileceği yoktu.

Her zaman dobralığıyla bildiğim Tümer hiç kaçamak yapmadan direkt cevapladı, neredeyse gözleri dolmuştu:

"Pek çok şey yazıldı çizildi. Ben hiçbir yerde bu konu hakkında konuşmadım. Bazı şeyler bilinse, transferim ile ilgili insanlar çok daha farklı düşünürdü. Hepsini anlatacağım bir kitap yazıyorum, ağustos ayında çıkacak. Beşiktaş'ımın maçlarını staddan izlemeyi çok özledim. Gidip bir maçını izleyeceğim, tepki olabilir biliyorum ama beni bilen bilir eğer tepki olursa loca kiralayacağım ve bu sefer her maçına gideceğim!"

Ben şimdi bu adamı sevmiyeyim de ne yapayım :) Ah ulan Tümer... 
Kitabı da mutlaka alacağım.

Benim 20 yıldır takip ettiğim Türk futbolunda en büyük yeteneklerden biriydi.
Keşke hep Beşiktaş'lı Tümer olarak kalsaydı... Aslında benim için hala da öyle ya... 

Yorumlar

  1. Kitap çıksın haklı olduğu yerlerde olabilir,ama bir hafta önce karşılıklı göt oğlanı Fener tezahürtı yaptığım adam bir hafta sonra Aziz Yıldırım'la Ali Şen'in arasında mahcup mahcup poz vermesinkardeşim.

    YanıtlaSil
  2. Tümer deyince aklıma direkt bu yazı, Tümer'in açıklamaları ve o maçtaki performansı geliyor. http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=5807

    4 Mayıs'taki Fenerbahçe - Beşiktaş kupa finali için yazmıştı bunu Zeki Demirkubuz. Takım İzmir Hilton'dan Atatürk Stadına giderken, o yarım saatlik yolda açıp da okumuştu, dahası iliklerine kadar hissetmişti bu yazıyı Tümer. Nitekim maçı da, tek başına olmasa da, çok önemli bir performansla Beşiktaş'a getirmişti...

    Akşam gazetesine verdiği bir roportajda açıklamıştı bu bahsettiklerimi. Yarın koy şu yazıyı Nevzat Demir tesislerine, toplasan 2 adam ya okur ya okumaz. Okuyan da hissetmez. O yüzden özeldi Tümer. Hala da öyledir bende.

    YanıtlaSil
  3. @Kartal Bafiler: Bahsettiğin tezahürat olayının videosunu izlemiştim. Tam küfür kısmında, yakın olduğu tribüne arkasını dönerek eşlik ediyordu. Birkaç gün sonra FB'e transferi açıklandıktan sonra, o gün tribünde sizin yanınızda olan bir arkadaşım, "Demek ki o gün FB'ye küfür etmek için arkasını dönmemiş, bize arkasını dönmek için FB'ye küfür etmiş" gibi bir laf etmişti!

    @Eser Gökulu: Yazı harikaymış gerçekten ilk kez okudum. Ali Ece'den sık sık duyarım Zeki Deirkubuz'un böyle güzel hikayelerini ama bunu kaçırmışım. İşte bende de tam bu yüzden özeldir Tümer.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yazı ellerine sağlık Hakan..Eser Gökulu kardeşimiz de cok güzel bir yazı paylaşmış. Centilmen bir Bursaspor sevdalısı olarak o zaman ki Beşiktaş'ı özlediğimi söylemeliyim (amacım polemik yapmak değil-lütfen yanlış anlamayın).

    Psikavukat..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI