MERSİN İDMAN YURDU'NUN ÇÖKÜŞ NEDENLERİ


İlk yarıyı 6. sırada tamamlayan, oynadığı güzel futbolla dikkatleri üzerine çeken, benim de favori takımlarımdan Mersin, ligin ikinci yarısında oynadığı 8 maçın 7'sini kaybetti ve şu an küme düşme potasında. Peki neden?

1. Ben Yahia'nın Afrika kupası macerası: Gol ve asist yönünden az katkı yaptığı için "özet takipçileri"nin gözüne pek çarpmamış olabilir ama Ben Yahia takımın adeta bel kemiğiydi. Çöküşün bence en büyük nedeni onun yokluğu oldu. Mevcut Mersin kadrosundaki çift yönlü tek orta saha oyuncusu olan Ben Yahia, defans ile hücum arasında bir köprü vazifesi görüyordu, dönüşüyle birlikte takımın hızla toparlanmasında başrol oynayacağını düşünüyorum.

2. Nobre'nin bitmek bilmeyen sakatlıkları: Nobre de Mersin'in sisteminde en önemli parçalardan biri. Nurullah hoca da bunu defalarca itiraf etti. İleride top tutarak takımı hücuma çıkaracak, geriden şişirilen topları indirecek, ceza sahası karambollerinde doğru pozisyon alacak vs. Yokuluğunda forma şansı bulan Beto ise stil olarak Nobre'nin çok uzağında ve tüm bunları yapmak bir yana, gördüğüm kadarıyla artık tam bir Bank Asya futbolcusu kıvamına gelmiş. Fazla kiloları yüzünden kendi farklı meziyetlerini de sergileyemez durumda.  

3. Moritz'in rezil 2. yarı performansı: Moritz çok sempatik bir futbolcu ve ülkemizde de çok seviliyor. Ben de zamanında kendisiyle ilgili övgü dolu bir yazı yazmıştım. Fena bir ilk yarı geçirmemesine rağmen ligin 2. yarısında adeta başka biri gibi oynamaya başladı. Nobre ve Ben Yahia'nın yokluğunda, sorumluluğu daha çok artmasına rağmen beklentileri kesinlikle karşılayamadı. Ne hücuma ne defansa yeterli katkı verebildi ve pek çok maç takımı adeta 10 kişi oynattı. Beto gibi onun da fazla kiloları dikkat çekiyor, pozisyonlarda hiç olmadığı kadar ağır kalıyor.

4. Boum-Çağdaş uyumsuzluğu: Boum bence ligin en iyi stoperlerinden biri. Buna rağmen Mersin defansının bu kötü görüntüsünde, orta sahanın yetersiz yardımı kadar partneri ile uyumsuzluğu da etken. Çabuk İbrahim Kaş ile oynarken çok daha iyi anlaşıyorlardı, Çağdaş ile aynı dilden konuşmuyorlar.

5. Erhan Güven özelinde sağ beksizlik: Karabük gibi en büyük düşme adaylarından birinde bile Güven Varol, Uğur Uçar ve Erdem Özgenç gibi üç yeterli alternatif varken Mersin defansının sağ kanadının sadece "yarım futbolcu" Erhan Güven'e emanet edilmesi çok komik. Devre arası buraya bir transfer düşünmemeleri inanılmaz bir hata.

Yorumlar

  1. Çok doğru tespitler Boum kısmı hariç. Çünkü takımın en hızlı defans adamı Boum'dur. İbrahim Kaş da hızlıydı bu nedenle iki stoper de hızlı olduğu için kanatlardan zaten destek alamayan bu ikili hızları sayesinde açığı kapatıyorlardı. Sağ bek sorununa gelince en başından beri bu takıma bir sağ bek bir sol açık lazım diye basbas bağırıyoruz. Bir ara Uğur Uçar gündemdeydi ama o da Karabük'ü seçti. Ayrıca çok kadroda görünmese de sonradan girdiği maçlarda önde baskının kralını yapmasını sağlayan isim Erman Özgür'ün sakatlığı da bu durum için bir etken. Ortasaha da yaratıcı oyuncu eksikliğini o gideriyordu. Nduka'nın düşüşü de etken. Kısacası takım şu an çok kötü durumda umarım en kısa zamanda toparlar.

    YanıtlaSil
  2. Sivas maçının bir kısmını izlemiştim,futbol oynamak isteyen bir takım görüntüsü var yine de sonuç elde edemiyorlar..

    YanıtlaSil
  3. @Ümit Korkmaz: Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI