İLHAN MANSIZ - BOBO FARKI

Geçen hafta sonu Beşiktaş'ın Konya maçını izledikten sonra, koyu Beşiktaş'lı olan arkadaşlarımla derin bir muhabbete daldık. "Bobo sakatken gol atacak adam yok, bu sezon 7 golü var, kendi kariyer rekoruna koşuyor, Bobo şöyle Bobo böyle..." falan diye gevelenirken elemanlardan biri "Bobo'yu bile mumla arar olduk, nerde İlhan Mansız'lı günlerimiz ahh ahh!.." dedi.

Bende İlhan'ı çok sevdiğimden "Şu golünü hatırlıyor musun?.. Bir de şöyle vardı.." vs. derken gaza gelmişiz, Youtube'dan yaklaşık 30 civarı İlhan Mansız golü seyrettik. Adamın her golü ayrı zevk... Sağ ayakla, sol ayakla, kafayla, gelişine enfes plaseyle, uzaktan füze gibi bir şutla, frikikten doksana, 3 kişiyi geçip falan.. anormal goller hepsi.. Samsunspor'dan beri kendisini hayranlıkla takip ettiğimden, gollerin hemen hepsini zaten zamanında izlemiş olsamda, arka arkaya izlendiğinde hakikaten insan etkileniyor.

"Başımızın üstünde taşıdığımız Bobo'nun bir tane böyle golü yok, hepsi birbirinin benzeri karambol golleri, bireysel yetenek yok" dedi hepsi. Hatta güzel golünü düşündüğümüzde üçümüzünde aklına sadece Fener'e aniden dönerek attığı golü geldi.. Hadi dedik, birde Bobo'nun gollerine bakalım. Beşiktaş formasıyla atılmış yaklaşık 30 tane de Bobo golü izledik.. Gollerin yarısından çoğu, uygun pozisyonda kafayla atılmıştı. Kalanlarda fırsatçılığın konuştuğu gollerdi ve gerçektende İlhan'ınkilerle uzaktan yakından alakası yoktu..

Bu sezon ligimizde gerçekten çok kaliteli golcüler var.. Baros, Niang, Emenike, Makukula, Zalayeta vs. Yinede ben sadece bu sene değil, son 10-15 yılın en özel yetenek gerektiren güzel gollerini İlhan'ın attığını düşünüyorum..

İlhan'ın gollerinden sonra yüzünden bile okunan hırsı takımı ateşlemeye yetiyordu bazen. Bobo'nun en büyük eksiklerinden biride bu zaten bence. Beşiktaş taraftarı Nouma gibi, İlhan gibi hırslı futbolculara özel ilgi duyuyor.. Bobo da çok kaliteli bir golcü tabiki ama ağzıyla kuşta tutsa onlar kadar sevilmesi imkansız sanırım.

İlhan Mansız gibi bir futbolcunun zaten geç keşfedildikten sonra, futboldan erken sayılabilecek bir yaşta bu derece ucuz kopması, aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI