SINAV SIRASI FENERBAHÇE'DE


Fenerbahçe dün Eskişehirspor'u, Gökhan Gönül ve Semih'in müthiş oyunlarıyla yenmeyi başardı ama kaybettiği "şey" 3 puandan çok öte ve aslında onu çok önemli bir sınavın eşiğine getirmiş durumda. Dünkü maçta sakatlanan Emre'nin sağ arka adalesinde yırtık var ve uzunca bir süre takımındaki yerini alamayacak. "Kilit adamların" yokluk sınavlarında Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından sıra şimdi Fenerbahçe'de. Bakalım onlar bu krize nasıl tepki verecek...

Her fırsatta konuştuğumuz, üç büyüklerin kağıt üzerinde zengin gözüken, şişkin kadrolarının aslında ne kadar güdük olduğu gerçeği bir kez daha karşımızda.. Üç büyük takıma da baktığımızda, üç ismin (Arda-Quaresma-Emre) takım üzerindeki etkisi inanılmaz fazla.

İlk olarak Arda'nın yokluğunda GS ve hemen ardından da Quaresma'nın yokluğunda BJK sırasıyla sınandı. Beşiktaş sınavdan tam anlamıyla "çaktı" ama şimdi rahat, çünkü sınav dönemi bitti:) Galatasaray ise zaten sözlülerde sıfırları çektiğinden, kilit adamı Arda'nın yokluğunun getirdiği yıkımı tam olarak hissedemedi. Hoca değişikliği, yeni hocanın getirdiği defansif sisteme uyum vs. derken ite kaka yürümeye çalışıyor ve ilk 2 geçer nottan sonra bu akşam yepyeni bir "kazık ders" var önünde..

Galatasaray'ın Arda'nın yokluğunda, Kewell gibi fazlasıyla yeterli bir yedeği olmasına rağmen, Rijkaard'ın geçen sene başından beri denediği hücum futbolundan aniden vazgeçmesi tesadüf değildi. Beşiktaş'ın bu ani çöküşünü hazırlayan en büyük etkenlerden biriyse Q7 'nin yedeklenmemesiydi. İyi bir yedeği olsa bile, takımın onun yokluğunda tökezleyeceği aşikarken, sakatlığında mecburiyetten komple sistem değişiklikleri arasında gidip gelen takım, ne olduğunu anlayamadan Trabzon-Manisa-Kayseri üçgeninde üstüste 3 maç kaybetti.

Fenerbahçe'nin kilit ismi ise hiç tartışmasız Emre Belözoğlu. (Geçtiğimiz yıllarda aynı şeyleri Alex için söyleyebilirdik belki ama bu sene durum böyle değil) Emre'nin birebir alternatifi olabilecek, çift yönlü oyununu tekrar edebilecek, yaptığı işleri yapabilecek bir futbolcu, sadece Fener'de değil, bizim ülkemiz sınırları içinde yok. (En yakın isim bir kaç gömlek alttan da olsa benzer işleri yapan Selçuk İnan olabilir)

Beşiktaş'ın aksine Fener'in avantajı ise bu krtik dönemdeki fikstürü.. Önündeki maçlar: Antep-Buca-Belediye-Karabük. Selçuk Şahin'de sakat olduğuna göre bu maçlarda Fener taraftarı göbekte Cristian ve Topuz'u izleyecek demektir. Allah sabır versin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI