Türkiye Kupasında İlk Haftanın Ardından

GALATASARAY:3 - DENİZLİSPOR:1

Pino,Pino,Pino! Zevk vermeyen takımın, neler yapacağı merakla beklenen, izlenesi tek adamı! Yine yıldızlaştı. Topu aldığında, görmeye pek alışık olmadığımız, anormal şeyler yapıyor. Defalarca aynı şeyi söylüyorum ama bu adam güçlüyken güzel. Üstün özellikleri ancak o zaman gün yüzüne çıkabiliyor. Özellikle 2. golü muazzamdı! Takım oyunu adına yine hiçbir şey göremedik. Cana'yı stoper izlemek ilginçti. Pino'ya 2. golündeki asisti yapan Emre adına çok sevindim ama adım gibi emin olduğum bir şey var: Emre'nin bu fizikle futbolcu olması imkansız. Eğer başka bir kariyer planlaması yoksa ne yapıp edip Gareth Bale in gelişimi ni örnek alarak fiziğini güçlendirmesi lazım. Son olarak, Elano'nun golündeki Alexvari soğukkanlılığı şıktı.


ANKARAGÜCÜ:4 - FENERBAHÇE:2

Güzel maçtı. Ne Serkan Aykut, ne de Tanju.. Şu Semih kadar nasıl yaptığını bir türlü anlayamadığım şekilde gollerini sıralayan bir adam daha görmedim. Caner ilerde iyi olabileceğini düşündüğüm bir adam ama şuana kadar FB formasıyla oynadığı futbolda en ufak bir zeka pırıltısı yok. Emre'nin yokluğu tahmin ettiğim gibi daha ilk maçtan sırttı. Ankaragücü kolay pozisyona girebilen bir takım. Maçın yıldızı "anlaşılamaz adam" Mehmet Çakır'dı. Bu adamı hiç bir hoca, hiç bir yorumcu tam olarak anlayamaz ve de anlatamaz bence:) Fizik olarak futbolcudan çok manava benziyor ama Ceyhun Eriş 'le beraber ligin en ne yapacağı belli olmayan "one man show" adamlarının başında gelir bence.


GAZİANTEP B.B:1 - BEŞİKTAŞ:0

2003-2004 sezonunda Samsun maçıyla başlayan meşhur çakılma hariç, Beşiktaş adına bu kadar keskin bir düşüş daha hatırlamıyorum. Lig başladığında hepimiz ağzımızı açmış, Quaresma-Guti 'li Beşiktaş'ın önüne geleni sürklase etmesini bekliyorduk. "Hücum futbolunu ilke edinmiş, disiplinli bir hoca ve emrinde dünya yıldızları" vs.. O günlerden, üstüste 4 maç kaybeden, sahasında Kasımpaşa'yı dahi yenemeyen, hatta yedek ağırlıklı bir 2. lig ekibine kaybeden bir takım haline nasıl gelindi 2-3 ayda... Schuster'le ilgili fikirlerimi yazmıştım ve bu durumun bir numaralı nedeninin bu olduğunda hala iddialıyım. Rijkaard'ın son haftalarındaki bıkkın ifadesini birebir onun yüzünden okuyorum şimdi. Fakat tek sorunun onun bu ruh hali olmadığı bugün açıkça ortaya çıktı. İdeale yakın bir 11 ve diziliş çıkardı bu sefer. Hemde Quaresma'sına kavuşmuş olarak sahaya çıktı takım ama kimse ne yaptığının farkında bile değildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI