ELDE VAR BİR

GALATASARAY: 1 - SİVASSPOR:0 (Servet)

Hücum varyasyonu olarak çok büyük değişiklikler göremedik belki bugün ama özellikle Yekta ve Culio ikilisinin orta sahaya getirdikleri zeka/teknik sayesinde takımın en az yüzde elli iyileştiğini söyleyebiliriz. Koca bir ilk yarı boyunca ne Misimoviç ne de Elano bu ikisinin şu tek maç oynadığı kadar yararlı olmamıştı! Büyük konuşmak istemiyorum ama bu iki adamın önümüzdeki 4-5 yıl Galatasaray orta sahasının bel kemiği olacağını hissediyorum!

Sivasspor'un yakaladığı yüzde yüz iki pozisyon vardı. Birinde Ufuk harika kurtardı ve ilk kez bu hafta gözümde "maç kurtaran kaleci" görünümüne bürünmeyi başardı. Culio ile ilgili sık bahsettiğimiz artılarının yanına bugün ilk eksisini "topla biraz fazla oynuyor" olarak düşebiliriz. Stancu da yumuşak bileklerini göstermeye başladı bugün hemen.

Barış ilk yarı takımın en kötüsüydü ama ikinci yarı kondüsyonu sayesinde oyundan hiç düşmedi ve daha iyi oynamaya başladı, golde de payı büyüktü. Sabri yine iyiydi. Pekçok kez rakiplerini şaşırtacak derecede topla çabuktu ve sağdan etkili bindirmeler yaptı. Emre tehlikeli bölgede çok etkili olamadı belki ama eski maçlarına oranla bugün onu daha çok beğendim. Yalnız dikkatimi çeken nokta üzerindeki korkaklığı bir türlü atamaması. Rakiple kenarda teke tek kalıyor, dönüp 60m. geri pas atıyor. Bunları yapmaması lazım artık. Hakan'ı da uzun zamandır sol bek olarak hücuma bu kadar çok destek verirken görmemiştik. Bence bu seneki en iyi maçını oynadı ama yinede çıkarken taraftarın ıslıklarından kurtulamadı. Ayhan ve Kazım diğerlerine nispeten günün vasat oyuncularıydı bence.

Servet ve Cana mükemmel oynadılar. Ali Sami Yen'i rövaşata golüyle kapayan Servet, TT Arena'yı da golle açtı! Cana cezalı duruma düştü haftaya Bursa deplasmanında muhtemelen Hakan, Servet'in yanına çekilecek, Insua solda başlayacak.

Çok iyi bir futbol izleyemesekte 2. yarıya galibiyetle başlamak önemliydi. Eskiye oranla orta sahada topu ayağında çok daha fazla tutabilen bir orta saha seyrettik. Arda döndüğünde yaratıcılık problemlerinin de azalacağını umuyoruz.

Yorumlar

  1. Neill'ın dönmesi ile beraber Cana'nın esas yerine geçmesiyle orta sahanın daha da direnç kazanacağını düşünüyorum.Ayrıca sağlam bir Kewell'da özellikle iç saha maçlarımızda gücümüzü arttırır.Her ne kadar hala çift yönlü bir orta saha eksiğimiz olsa da ilk yarıya oranla daha derli toplu bir orta sahaya sahip olduk.Baroş'un sakatlığının geçmesi ve Stancu'nun takıma çabuk adapte olmasıyla beraber daha üretken bir takım olabiliriz.Ligde oynayacağımız her maç bir sonraki sezonun hazırlığı niteliğinde olacak,önemli olan kupayı almamız.Umarım bunu başarırız...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. *WarBlood: Neill dönünce Cana yerine mi döner, yoksa Cana Servet'in yanında kalır Neill ön liberoya mı geçer çok merak ediyorum. Şimdilik bende herkesin kendi yerinde oynamasından yanayım ama Hagi 2. şıkkı deneyecek gibi hissediyorum.

    %50 ofansif -%50 defansif oyuncu bulmak imkansız gibi bir şey. Culio ve Yekta "çift yönlü orta saha" tanımına çok yakın oyuncular bence.

    Kupanın yanında ligde ilk 4 de çok zor değil, bu haftaki Bursa maçı hayati.

    YanıtlaSil
  4. Kupadaki Gaziantep maçında Neill ön liberoda oynamıştı ve gayette iyiydi.Hatta o maçın genelinde takım olarak iyiydik.Tabii Neill bu bölgede iyi oynarsa neden olmasın,sonuçta saf stoper değil bu adam,zamanında sağ bekte de oynamış,neden ön libero da oynayamasın...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI