SOL AÇIK EMRE - SAĞ AÇIK YEKTA


BURSASPOR: 2 - GALATASARAY:0

Eskiden Bursaspor Galatasaray'ı yendiği zaman Bursa'da adeta hayat dururdu, insanlar kutlama yapmaya sokaklara çıkardı. Ben de maçı ya statta binlerce ya da televizyonda onlarca fanatik Bursasporlunun arasında seyrediyor olurdum ve tüm o hengamenin ortasında karışık duygularla evin yolunu tutardım...

Bugün ise herşey bu bahsettiklerimden çok farklıydı. Yine maçı yaklaşık 100 civarı fanatik Bursasporlunun arasında seyrettim ama daha ilk dakikadan farklı bir şey vardı. Maç başladı, Bursaspor top yapamıyor falan ama anaa bir baktım tüm Bursasporlular galibiyetten emin! Derken Bursaspor ilk golü attı, tek abartılı sevinen yok! Herkes normal olan bu der gibi duruyor... Galatasaray'ın yeni transferlerini falan değerlendiriyorlar kendi aralarında, "bu Culio GS'da harcanıyor yazık adama" vs. şeklinde... Neyse derken 2. gol geldi yine aynı... Maç bitti, insanlar hiçbir şey olmamış gibi sessizce evlerine dağıldılar...

Ne Ufuk'un fezadan yediği gol, ne Ayhan'ın beyinsizliği, ne de en güvendiğim adam Yekta'nın (sağ kanada hapsedilerek) yokları oynaması... Hiçbiri beni bu anlattığım olay kadar üzmedi.


İlk yarıdaki maçın kopyası gibiydi. Yine GS maça daha iyi başladı, Bursaspor defansı topu çıkarmakta zorlanıyor, oyun Galatasaray'ın kontrolünde derken yine saçma sapan bir gol yedik ve maç bitti. Ayhan atılmasaydı veya Ufuk yumurtlamasaydı maçı çevirebilir miydik? Hiç sanmıyorum.

Bursaspor sonunda kronik santrafor sorununu çözmüş gibi görünüyor. Sercan ve Turgay'dan tek forvet olmayacağını anlayınca Nunez alınmıştı. O da balon çıkınca onlarda ilk yarıyı bizim gibi adam akıllı bir santraforları olmadan bitirdiler. Bu kez kendini ispat etmiş Kenny Miller geldi ve kalitesini az da olsa hemen hissettirdi bu akşam.

En çok Bekir Ozan'ı beğendim.
Zaten beğendiğim bir futbolcuydu, arada söylerim zamanında Mustafa Sarp yerine onu almış olsaydık şimdi ne Ayhan ne de Barış bu takımda oynuyor olurlardı. Top yaparken Ergiç'e yardımcı olacak diye alınan Svensson, ofansif anlamda Hüseyin'den daha iyi olduğunu gösterecek tek olumlu hareket yapmadı. Sezon sonunda Steinert ve Nunez'le birlikte ona da yol görünebilir.

Galatasaray'da ise çıkan 11 'de Sivasspor maçından tek fark, Cana'nın yokluğunda Hakan'ın onun yerine çekilmesi ve Insua'nın solda başlamasıydı.

İdeal stoperin milli takımda, yerine haftalardır oynattığın ön liberon cezalı duruma düşüyor ve sen bu kez de yokluktan sol bekini stopere çekiyorsun. Bu arada "rotasyon için ideal, hem Türk hem de milli takım oyuncusu" Gökhan Zan yine yok yine yok yine yok!! Yaa sen bu haldeki takımda oynamayacaksan ne zaman oynayacaksın arkadaş!! Hakikaten o aldığın para sana helal değil be. Umarım sende Serdar Özkan gibi defolup gidersin bir an önce şu takımdan.

Çıkan onbirlere bakıldığında Bursaspor'un kazanması normal, Galatasaray'ın çok eksiği var diyoruz ama yahu arkadaş bir takımın 3 sene boyunca hep çok eksiği olur mu?

Yorumlar

  1. Koyun'un olmadığı yerde keçi'ye Abdurrahman Çelebi derlermiş Hakan.Orta sahanın olmadığından bizde Ayhan,Barış ve Sarp'a Xavi,İniesta muamelesi yapıyoruz.Dünkü maçta Sarp'ın bir pozisyonu vardı,hatırlıyosan.Ceza sahası yayının orda,top gelince müsaitken vuramayıp,360 derece dönüp,geriye pas verirken kaptırdı topu.İşte o zaman inanır mısın bilmem ama içim cız etti be.30 yaşındayım ama ben Galatasaray'ı hiç bu halde görmemiştim.Yazık çok yazık.

    YanıtlaSil
  2. dün ilk yarıda gole kadar bursaspor defanstan top bile çıkaramadı ancak acı olan ise böyle bir şans elimizdeyken 1 tane bile pozisyona giremememizdi. Nedenide dediğin gibi Yekta gibi bir adamı sağ kanada hapsetmekti. Gerçekten güzel bitirmişsin bir takımın 3 sezondur hepmi eksiği çok olur. Madem eksiğimiz var ve A2 takımdanda kimseye güvenmiyoruz kapatın gitsin o zaman A2'yi. orda oynayıp yaşı dolduktan sonra G.Saray'dan ayrılacak adamları ne yapayım ben.

    Bizim en az 2 transfere daha ihtiyacımız var. birisi formica tarzı yaratıcı bir oyuncu diğeride adam gibi bir stoper. yoksa eksiklerimizden bahsedeceğimiz çok maçımız olacak daha.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI