YENİ YUVAMIZ: TÜRK TELEKOM ARENA

Tüm bu olan bitenle ilgili görüşlerimi 3 başlıkta toparlamak istedim. Çünkü sapla samanı birbirine karıştırmadan, yaşanan her olayın birbirinden bağımsız olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

1) Yeni mabedimizin açılışı ve ilk maçımız: Açılış için hazırlanan şölen gerçekten etkileyiciydi. Böyle güzel bir stada yakışan bir açılış hazırlanmıştı. Ali Sami Yen'i unutmak imkansız ama artık burada yaşayacağımız başarılara konsantre olmalıyız. Bu çimenlerde, Ali Sami Yen'dekinden çok daha fazla unutulmaz maç oynarız inşallah. Maça gelirsek tadsız tuzsuzdu, umarım asıl açılış maçı olan Sivas maçında, daha derli toplu bir futbol izleriz.

2) Yapılan protestolar: İlk olarak şunu söyleyeyim, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar denen şahsın taraftar tarafından yuhalanması son derece doğal. Bu adam bu şekilde benim karşımda 2 dakika konuşsa bende yuhlarım, bende terslerim! O stadı babasının parasıyla yaptırmadı. Belirli bir yere gelmiş, defalarca bu tarz açılışlarda konuşma yaptığını tahmin ettiğim bir adamın konuşmaya başladığı ilk cümlesi bu şekilde olamaz!

"Ali Sami Yen'de kiracılık hükümlülüklerini yerine getiremeyen Galatasaray yönetimi aynı şekilde bu arazide de hükümlülüklerini yerine getiremedi. Bu stad olmayacakken, başbakanımız bu stadı yaptırdı"

Sen yalakalık yapacağım diye, 50 bin kişinin önüne hiçbir hazırlık yapmadan çıkıp, bu şekilde konuşmaya başlarsan yuhlarlarda, söverlerde. Müstehaktır.

Başbakana gösterilen tepkiyi ise anlamış değilim. Siyasi görüşünüz farklı olabilir, icraatlarını beğenmeyebilirsiniz ama o gün orası bu iş için doğru yer değildi. Yeni stadınızın açılışı için gelmiş ve o stadın yapımı esnasında bürokratik engellerin aşılmasında çok büyük emeği geçtiği söylenen, ülkenin başbakanını evinde yuhalamak hoş olmadı. Keşke olmasaydı.

3) Adnan Polat'ın bugün yaptığı açıklamalar: Söylediğim gibi yaşanmamasını tercih ederdim ama kulüp başkanının, sırf protesto ediyorlar diye, "taraftarı kameralardan buldurup bir daha stada sokmayacağız" açıklaması rezaletin son perdesidir. Yalakalıktır. O protestoyu yapan grup hiçbir suç işlememiştir. Neyle suçlayıp stada alınmayacaklarını merak ediyorum.


Bu konulara kafa yorup daha fazla sinirlenmek istemiyorum. Beni o stadda oynanacak futbol ilgilendiriyor. "Mekan oynatacak" diye bekleyenler büyük hayal kırıklığına uğrayabilir.

Ben bu sene boyunca; adam gibi mücadele eden, o stada layık top oynamaya çalışan, yenilmemek için gerekirse kavga eden, yenilince ağlayan bir "futbolcu topluluğu" izlemek istiyorum. Haa bir de Türkiye kupasını istiyorum! Önümüzdeki sene o topluluğa değerli takviyeler yapılsın, o "topluluk" takıma dönüşsün istiyorum. Tabi birde şampiyonluk istiyorum! 2-3 sene içinde o takım, iyi bir takım olsun, Avrupa'daki eski güzel günlerine dönsün istiyorum. Avrupa'da başarı istiyorum!

Ben bir taraftarım ve bunları istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

Yorumlar

  1. Bir beşiktaş taraftarıyım yazını okudum ve kesinlikle noktalama işaretleri dahil hepsine katılıyorum.Yazılarını takip ediyorum hocam tv deki programlara katılmayı düşün bence.İsmail

    YanıtlaSil
  2. Bende bir Fenerbahçeli olarak TOKİ başkanının olayı yalakalık gösterisine getirdiğini düşünüyorum. Biraz kaba bir cümle olacak ama o ve onun gibi olanlara..

    " En iyi yalaka efendisi osurduğunda derin derin nefes alandır"

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazmışsın Hakan. Zaten bütün bu tepkilerin sebebi toki başkanının saçmalamasıdır başka birşey değildir.
    Bugün Muammer İnce o kadar güzel söyledi ki "Polat yalakalığını sınırlarını zorluyor" diye.

    YanıtlaSil
  4. *İsmail: Sağolasın.

    *Adsız: :))

    *DaddyCool: Aştı bile. Senin de değindiğin gibi rahmetli Özhan Canaydın'a her Galatasaray'lının büyük vefa borcu var...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI