Zapata-Stancu-Yekta ve 2.Yarıda Galatasaray

Culio ve Kazım'ın ardından üç isimle daha sözleşmeler imzalandı. Eksiklik hissedilen tüm bölgelere böylece gerekli takviyeler yapılmış oldu. Hagi'den ikinci yarıda çok daha pozitif bir futbol oynatmasını bekliyoruz artık. Yenilere şöyle bir bakacak olursak:

İlk isim kaleci Zapata. 32 yaşındaki Kolombiyalı kaleci, bu üçlü arasında bonservis verilmeden alınan tek adam olmasına rağmen, en güvenmediğim de o. Açıkçası ismi dolanmaya başladığından beri bu transfere karşıydım. En az 4-5 yaş genç, daha iyi tanıdığımız bir kaleci tercih ederdim. Bence GS tarihinin en iyi 3 kalecisinden biri olan büyük Mondragon'un hemşehrisi olması nedeniyle fazla da sallamadan bekliyoruz bakalım :) Çat diye formayı Ufuk'tan alabileceğini sanmıyorum, özellikle 6 yabancı kuralı nedeniyle bol bol yedek oturduğuna şahit olabiliriz. Çok gerekli bir transfer değildi Zapata... 1.5 yıllık imzalanmış, umarım sürpriz yapar ve en azından "2. Leo" faciasını yaşatmadan sözleşmesini iyi anılarla tamamlar.

Yekta Kurtuluş ise üçlünün içinde açık ara en iyi transfer! Süper ligde en beğendiğim futbolcuların başında geliyordu. 3.75m€ gibi oldukça makul bir fiyata alınmasına rağmen, işin en ilginç yanı, Galatasaray'ın çok uzun zamandır yerli bir oyuncuya 1m€ civarından fazla bir meblağ ödememiş olması. Cana'nın önünde oynayacak ikili için Culio'yu tamamlayacak harika bir transfer oldu Yekta. Transferinin bir diğer güzel tarafı da Kasımpaşa'dan gelmiş olması. Yani İstanbul'a ilk geldiğinde afallayıp dağıtan Anadolu topçusu vukuatı yaşanmayacak. Adam zaten İstanbul'da yaşıyor, takıma uyumu çok daha kolay olacaktır.

Bogdan Stancu'ya gelirsek. İsmini uzun zamandır duyuyordum. Romanya'nın en fazla gelecek vaadeden futbolcularından biri. Romanya liginin ilk yarı gol kralıydı ama tam bir santrafor olarak nitelendirmek yanlış. Ayakları yumuşak, fırsatçı, düzgün şutları olan daha çok 2. forvet olarak tanımlayabileceğimiz bir oyuncu. Kewell, Pino ve Kazım gibi gerektiğinde forvet oynatabileceğimiz adamlar varken, bitmek bilmez sakatlıklarıyla illallah ettiren Baros'un, tam bir 9 numara ile yedeklenmesini tercih ederdim! Bu transferde ikinci canımı sıkan olay ise ödenen 5m€ bonservis bedeli! Umarım hakkını verir ama biraz bol keseden harcanmış gibi... Henüz 23 yaşında olması ve esas oğlan Baros'un tam tersine pek sık sakatlanmayan, istikrarlı bir golcü imajı çizmesi ise yüreklere su serpiyor.

2. YARIDA GALATASARAY
Tabii ki sağlıklı bir Baros varken o oynayacaktır ama ben bu sene Erbakan'ı bile Baros'tan daha uzun süre sağlıklı gördüm. Cana-Culio-Yekta orta üçlüsü, Barış-M.Sarp-Ayhan'dan sonra üzerimizde X.Alonso-Xavi-Iniesta etkisi yapabilir :) İkinci yarı adına en çok umut veren olay göbekteki bu değişim. Sol bek için ilk adayım sabaha kadar Insua olur, fakat 6 yabancı kuralı ve Çağlar'ın Barosvari sakatlık silsilesi yüzünden istemeye istemeye Hakan'ı yazdım yine sola.
ROTASYON
Artık yedek kulübesi de belli bir kaliteye ulaştı. İlk 22 'ye sığdıramadığım Aykut, Aydın, Emre ve Anıl var. Aykut ve Aydın'dan bir şey beklediğim yok ama Emre ve Anıl'ın az süre alsalarda, çok çalışarak gelişim göstermelerini ve önümüzdeki senelerde takıma daha çok katkı vermeye başlamalarını bekliyorum. Mehmet Batdal'ı ise bilerek saymıyorum, şans bulacağına veya takıma katkı vereceğine inancım sıfır.

İlk sınavımız, ilk yarı yenildiğimiz Rıza hocanın Sivas'ı ile. 2.yarı hem ilk beş, hem de kupayı kovalarken, bir yandan da ilk yarı yenildiğimiz takımlardan teker teker rövanşları almak istiyorum.

Hagi'nin yeni yapılanması bana şimdilik ümit veriyor. Gerisini sahada göreceğiz.

Yorumlar

  1. Tabi ki hepimizin beklentisi artık bu takımdan olabildiğince iyi oyun oynaması.Yaptığın as kadroyu çok beğendim Hakan.Fakat şundan eminim ki Hagi,on biri tahtaya yazarken,ilk yazdığı oyuncu Ayhan'dır.Ayhan'sız oynayacağını düşünmüyorum.Ayhan oynadıkça bu takımda Allah bize peygamber sabrı versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

    YanıtlaSil
  2. Cana-Culio-Yekta ile daha önceki orta sahamızı düşünürsek resmen çağ atlamış gibi olacağız. Stancu bence tam istenilen tarzda bir adam. Gerçek bir golcünün eksikliğini çok hissettik. Forvetimiz var ama golcümüz yoktu işte şimdi bu da oldu. Zapata ise umarım bizi yanıltır. Kötü bir kaleci değil ancak çok iyi bir kalecide değil.

    2. yarıda gerçekten yapılan transferlerle çok umutluyum takımdan. Şöyle 2. yarının hemen başında üst üste kazanacağımız 2-3 maç bizi tam anlamıyla havaya sokar ve ligi çok daha iyi bir yerde bitirebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Yapılan transferlerin hepsi as takımda oynuyabilcek kalitede isimler.

    Zapata konusunda benimde endişelerim var ama ufuk ve aykuttan kurtulalım da kim olursa olsun mantığı ile alınmış olabilir.

    Bogdan Stancu ise, evet seninde bahsettigin gibi bonservisine epey para fazla para sayıldı. Ama genc ve potansiyeli olmasi durumu dengeliyor. Bir forvet lazimdi ve o da alindi.

    Yekta ise, yerli oyuncular arasinda alinabilecek en yetenekli 2-3 isimden biri. Transferin gerceklesmesini bizim yoneticilerimize degil. Yektanin Galatasarayli olmasina bagliyorum. Yoksa Yekta transferini gerceklestirebilecek yetenekte yoneticilerimiz yok.

    Sezonun ikinci yarisi kesinlikle ilk yarida ki gibi olmamali. ilk yarida 23 puan toplamistik. Simdide bi 35 toplariz gibi geliyor.

    Avrupa kupasi yolunu kapamamak icin Tr Kupasinda final oynamak sart!.

    Allah yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
  4. Zapata konusunda ben de sana katılıyorum Hakan.Ancak Sayhan'ın da dediği gibi Hagi'nin Ayhan'dan vazgeçeceğini sanmıyorum.Yekta bence de en iyi transferimiz.Bu arada Yekta ve İstanbul mevzusu açılmışken antu'nun Yekta için "İstanbul'a alışması zor olabilir" yorumu yaptığını duydum baya güldürdü beni :)

    Kısacası ikinci yarıya ilk 4 adına ilk yarıda kaybettiğimiz maçların rövanşını alarak başlamak hepimizin beklentisi.

    YanıtlaSil
  5. Kemal Dönmez22 Ocak 2011 23:11

    Bu sene Erbakan'ı bile Baros'tan daha uzun süre sağlıklı gördüm. :D

    YanıtlaSil
  6. @burak kereci,

    Abi süpermiş o yorum ya:D
    İstanbula alışması zor olur he :D
    Kasımpaşa'nın istanbul takımı olduğunu bilmiyor ezikler galiba.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI