Aranan kan o mu? "Albert Riera Galatasaray'da"


Bahsi geçen yıldızlardan sonra sonunda, nispeten daha az tanınan Albert Riera ile sözleşme imzalandı. Böylece sol kanat kontenjanı da bu sezonluk Riera-Engin ikilisi ile kapatılmış oldu.

Arkadaş 26 yaşına kadar Mallorca, Bordeaux, Espanyol ve Manchester City formaları giymiş ki benim o yıllarda kendisinden haberim dahi yoktu. Daha sonra 2 sezon Liverpool 'da oynadı ve benim gibi pekçok futbolsever de kendisini o yıllardan tanıyor. 

Stil olarak Kewell'a benzer bir adam diyebiliriz. Tekniği ve özelllikle futbol zekası iyi. Pek golcü bir futbolcu değil ama isabetli pas yüzdesi yüksek. Şutları Kewell kadar olmasa da iyi, Arda'dan ise çok daha iyi. Bir kanat oyuncusu için çok iri kıyım bir adam (1.90 civarı boy). Çok süratli denemez ama fiziğine göre hızlı. (bkz.Fabio Pinto)

Asıl soru işareti; Liverpool gibi bir takımdan dünyanın parasını verip alındıktan sonra Olympiakos, sadece bir sezon sonra neden (ödediğinin çok daha azına) elden çıkarmak istiyor???

Doğal olarak Olympiakos'u takip etmediğim için konuyla ilgili hiç bir fikrim yok. İnternette de herhangi bir bilgi bulamadım. Öğrenebildiğimiz tek şey Olympiakos formasıyla ligde 24 maça çıkıp 6 gol attığı. Oynadığı mevkiye transfer şarttı ve işi bu saate bıraktıktan sonra daha iyisi bulunabilirmiydi bilmiyorum!

Tahminim: Marek Heinz benzeri bir performans ve hüsran. (karamsarım evet...)

Yorumlar

  1. Asıl soru işareti; Liverpool gibi bir takımdan dünyanın parasını verip alındıktan sonra Olympiakos, sadece bir sezon sonra neden (ödediğinin çok daha azına) elden çıkarmak istiyor???

    Cevap: Yunanistanın ve dolayısıyla yunan kluplerinin icinde bulundugu mali durum. kendisine yaklasık olarak 3 yıl icin 10 milyon vereceklerdi üstüne bir de gs dan gelen para bir nebze olsun rahatlatır.

    YanıtlaSil
  2. Sol kanat için transfer şarttı. Fazla düşünülmeden alınmış bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. İspanya gibi bir milli takımda bile milli forma şansı bulması az biraz umut veriyor aslında.

    YanıtlaSil
  3. @Selaminko: Evet doğru söylüyorsun sanırım, güzel haber.

    @Ultraslanhaber: Kalitesiz bir adam değil kesinlikle ama yazdığım gibi karamsarım. İnşallah beni yanıltır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI