Helal olsun be çocuklar! Inter:0 - Trabzonspor:1


Geçen seneki harika takımın ilk onbirinden en değerli 7-8 adamını kaybettikten sonra bu sene Trabzonspor'dan pek birşey olmaz diye bir önyargım vardı. Baştan aşağı yeni oluşturulan takımı, bu sene ilk kez Inter önünde 90 dakika izleme şansı buldum. İyi bir ilk izlenim oldu haliyle! :D

Zaman zaman çok zor anlar yaşasak da Trabzonspor bu gece gerçekten tarih yazdı. Maçın adamı tartışmasız kaleci Tolga idi. Bu müthiş galibiyete bu kadar sevinmemin bir nedeni de bu zaten. Hatırlayanlar olacaktır 2 sene önce daha Onur piyasada yokken kale Tolga'ya emanet edilmişti. Gayet de iyi oynarken talihsiz bir diz sakatlığı geçirip neredeyse tüm sezon sahalardan uzak kalmış ve kaleyi de Onur'a bırakmıştı. Onur mükemmel bir performans sergileyince de geri devralamamıştı. Kader bu ya, Onur da aynı şekilde ciddi bir sakatlık yaşayınca devleşme sırası tekrar ona geldi. Tolga yanlış hatırlamıyorsam, sakatlığı sırasında, takıma faydalı olamadım, aldığım paranın hakkını veremedim diye hiç para istemeden sözleşme yenilemeye falan çalışmıştı! Böyle bir adamın başarılı olması hakikaten insana mutluluk veriyor.

Maça dönersek; geçen sene köprü vazifesini kuran Colman-Selçuk ikilisi geriden çıkardıkları topları birlikte kullanıyordu. Selçuk gidip Zokora geldikten sonra artık yeni ikili arasında tam bir görev paylaşımı var. Zokora işin defansif kısmına bakıyor ve bu işte Selçuk'tan da Colman'dan da daha iyi. Colman ise tüm konsantrasyonunu topu hücuma taşımada kullanıyor ve bence o da bu haliyle hem geçen seneki halinden, hem de Selçuk'tan daha iyi.  Bugün de hem Zokora hem Colman harika oynadılar.

Ankaragücü'nde harcanan Sapara ve Vittek de takıma tam zamanında yetiştiler. Bu sene Trabzon'a çok faydalı olacaklar.

Son paragraf ise Tolga'dan sonra maçın diğer yıldızında. Celustka müthişti, çok beğendim. Golün ona kısmet olması da güzel bir tesadüf oldu.

Yorumlar

  1. Trabzonspor iyiydi fakat son yılların en kötü İnter'i diyebiliriz GASPerini Etmiş takımı tam bir parodiye dönmüş Eto'o gidiyor Forlan geliyor üstelik avrupada oynayamacağı halde İnter yine eski günlerine geri dönmüş Maurinho sonrası İnter'in durumu hiç iyi değil Moratti yakında Gasperini'nin kellesini alır..

    YanıtlaSil
  2. Bencede. Biz Galatasaray'lılar da hazırlık maçında berabere kaldık diye seviniyorduk meğer Inter bitikmiş :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI