DİKKATİMİ ÇEKENLER-1: Abdullah Durak

Bugün itibariyle yepyeni bir yazı dizisine başlıyorum.
Her hafta ortalama 5-6 STSL maçını 90 dakika izleyen, saatleri çakıştığı için kaçırdığı diğerlerini de mutlaka sonradan takip etmeye çalışan bundan da büyük zevk alan bir futbolsever olarak, ligimizin son haftalarda dikkatimi çeken çıkıştaki futbolcuları hakkında içimden geldikçe belli aralıklarla birkaç cümle karalamak amacındayım

Bir yönden de ligimizde forma giyen kayda değer futbolcular hakkında kendim için bir not defteri tutuyorum diyebiliriz.

Tabi tahmin edersiniz ki bu yazı dizisi; "Beşiktaş'tan Fernandes bu aralar çok dikkatimi çekiyor" veya "Sow diye bir eleman var çok güzel goller atıyor" tadında olmayacak :D Daha ziyade bizim spor medyasının pek ön plana çıkarmadığı ama son haftalardaki çıkışı benim dikkatimden kaçmayan futbolculardan bahsedeceğim kendimce...

Neyse lafı fazla uzattık, başlıyorum: İlk adamımız Kayserispor'dan Abdullah Durak.


1987 doğumlu futbolcu, 17 yaşındayken Niğde Belediyespor'dan geldiği Kayserispor'da bu sene 8. senesini geçirmesine rağmen, genelde yedek olarak heba ettiği kariyerine ismi çok sık anılmayan bir rotasyon oyuncusu olarak devam etmekteydi..

21 yaş altı ve A2 milli takımlarında birkaç maç görünmüşlüğüne rağmen Kayserispor taraftarında bile, sadece birkaç yaş büyük olduğu Furkan, Sefa, Okay, Ömer, Engin gibi gençler kadar büyük bir beklenti yaratmadı hiç. Gündemde en çarpıcı yer alışı da sanırım 2008 veya 2009 'larda olacak, kız konusu nedeniyle çıkan bir kavgada bıçaklanarak olmuştu!

Fakat özellikle son K.Karabükspor ve Elazığspor maçlarındaki gollerin çoğunluğunda asist veya asist öncesi paslarda hep onu gördük. Tam anlamıyla bir defansif orta saha oyuncusu olmasına rağmen, topla rahatlığı, çabukluğu, dikine oynama alışkanlığı ve hızlı düşünüp hızlı oynaması ile benim dikkatimi çekmeyi başardı Abdullah.

Riveros'un yanına doğru ismi bulmakta 2 senedir büyük problem yaşayan Kayserispor'da, Şota geçen sene Santana balonuna harcadığı sürenin bir kısmında Abdullah'a şans verseydi, bu seneki verimi belki çok daha erken alabilirlerdi. Ben bu sene Abdullah'ın kariyerinin en istikrarlı performansını göstereceğini ve lige kötü başlayan Kayserispor'un toparlanışında Prosinecki'nin görünmez kahramanlardan biri olacağını düşünüyorum.

25 yaşındaki ve bu yaşına kadar da hemen hemen hiç çıkış yakalayamamış bir adam için milli takım veya büyüklere transfer gibi iddialı hedefler şu an için çok rasyonel olmayacaktır. Fakat siz en azından, hafta sonları ekranda bir Kayserispor maçına denk gelirseniz, Cleyton-Bobo-Mouche 'nin hücumda gole nasıl ulaştığını izlerken, bir yandan da o hücuma çıkmadan önce topu kimin kaptığına ve o kapılan topun bu üçlüye hiç eveleyip gevelemeden nasıl ulaştırıldığına bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Hocam netten ,kaçırdığımız maçları 90 dakika izleyebileceğimiz download edebileceğimiz biliyormusunuz. herkes ne yazıkki ligtv alamıyor :(

    YanıtlaSil
  2. @Celal Abbas: Bizim lig için maalesef öyle bir yer yok bildiğim kadarıyla. Diğer ligler için http://wyscout.com/ ve http://scout7.com/ gibi iki yasal site var maçların depolandığı ama nasıl kullanıldığından ve üyelik prosedüründen vs. haberim yok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI