DİKKATİMİ ÇEKENLER-3: Duško Tošić


Cavcav'ın hep ucuz Afrikalı transferlerine alışmıştık ama son yıllarda paraya kıyarak, özellikle de Balkanlardan bu tip kariyerli ama düşüşte sayılabilecek oyuncuları da bolca denemeye başladı.. 600 bin avro bonservis ödedi, hem de bir sol beke!

27 yaşındaki futbolcu Sochaux, Werder Bremen, Portsmouth, Real Betis, Kızılyıldız gibi takımlarda kariyer zirvesini yaptıktan sonra yolu Ankara'ya düşen bir Sırp.. 

Açıkçası Gençlerbirliği'ne gelene kadar adını bile duymadığım, tek maçını izlemediğim bir oyuncuydu buna rağmen henüz sezonu yarılamadan beni kendine defalarca hayran bıraktı. 

1.85 boyundaymış ama bana en az 1.90 gibi gelmişti gördüğümde :) Bu sezon ilk izlediğim Gençlerbirliği maçını hatırlıyorum, bu adam tank gibidir, böyle sol bek mi olur diye geçmişti aklımdan. O maç rakibini bir kez bile arkasına kaçırmadı, tek top kaybı yapmadı, bütün maç sol kanattan gidip geldi, asist yaptı. Sanki sol kanat baştan başa onundu, diğer 10 arkadaşı ise sahanın kalanını kendi aralarında paylaşmış gibiydi..

Sonraki maçlarda özellikle dikkat etmeye başladım, adam neredeyse kusursuz oynuyor. Bence bu sezon, şu haftaya kadar ligin açık ara en iyi sol beki. Eboue'nin geçen yılki forvet/bek performansını çok anımsatıyor bana ve ne tesadüftür ki GS maçında Eboue'ye çektirdiklerini (Arsenal yılları dahil) başka herhangi bir rakibi karşısında yaşadığını hatırlamıyorum.

Eski kulüplerinde stoper de oynadığı yazıyor ama adam anormal hücumcu bir sol bek, stoperde de oynatsani kale direğine de bağlasan sanki hiç durmayacakmış gibi bir havası var..

Bu kez helal olsun İlhan Cavcav. Koskoca Gençlerbirliği'nin artık bu tip oyunculardan çok daha fazla getirmesi gerekiyor. En basitinden sol beki Tosiç olan takımın sağ beki Serkan Kurtuluş olmamalı. Fuat hocaya biraz daha kaliteli malzeme verilirse, sadece Gençlerbirliği taraftarı değil tüm futbolseverler sevinecek. 

Güzel bir aile tablosu, resim çok hoşuma gitti eklemeden geçemedim..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI