MERHABA SÜPER LİG 2020-21 / "BAŞAKŞEHİR İNCELEMESİ"

Ligin ilk haftası itibariyle 5 şampiyonluk adayı Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un mevcut kadro yapıları üzerinden olası oyun düzenleri ve transfer ihtiyaçları hakkında düşüncelerimi paylaşmak, son olarak da naçizane sezon sonu sıralama tahminimi yazmak geldi içimden. 😀

Tabi ki transfer döneminin kapanmasına daha neredeyse 1 ay var, yapılacak her transfer çok şeyi değiştirebilir ama biz yine de mevcut kesitin değerlendirmesi olarak tarihe notumuzu düşelim.

Alfabetik sıraya göre, son şampiyondan başlıyoruz..

 BAŞAKŞEHİR 


Fenerbahçe'den sonra en güçlü kadroya sahip takım olduklarını düşünüyorum. Geçen seneki şampiyon kadrodan sadece Clichy ve Elia'nın ayrılıkları kayıp olarak sayılabilir fakat Hasan Ali ve Chadli yerlerini sorunsuz dolduracaktır.

Benim açımdan kadrodaki tek soru işareti Crivelli'nin nerede oynayacağı. Geçen senenin ortalarında santrafordan sol kanata geçişi ile şampiyonluk kapısını açan en önemli etken olmuştu. Bu sene Chadli'nin gelişinden sonra Crivelli sezona muhtemelen yine santraforda başlayacak. Artık 36 yaşına giren Demba Ba ile bu rotasyonu ne derece doldurabilecekler hep birlikte göreceğiz. Belki de sol kanat ve santrforu birlikte yedekleyebilen kaliteli bir futbolcu transferi daha düşünülebilir. Bir kaç yerde Crivelli'nin ayrılma ihtimali ile ilgili yazılar da gördüm. Bu durumda tabi ki yeni bir transfer kaçınılmaz olacaktır.

Aynı şekilde sağ kanat rotasyonu da nispeten zayıf sayılabilir (Gulbrandsen'i hiç beğenmiyorum, zaten aslen sağ kanat oyuncusu da değil) fakat Visca uzun yıllardır ne sakatlanıp ne de kart görmeden robot gibi her maç 90 dakika oynadığından, buraya para harcamaya gerek görmemelerini anlayabiliyorum. 

Bence bu sene Aleksic'in performansı Başakşehir için belirleyici olacak. Tahminim ligi 2. veya 3. sırada bitirecekleri yönünde.


Yarın BEŞİKTAŞ incelemesi...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI