MERHABA SÜPER LİG 2020-21 / "FENERBAHÇE İNCELEMESİ"

 

Fenerbahçe ligin en iyi kadrosuna sahip takımı. Özellikle merkez orta saha ve bek rotasyonunda rakipleri ile arasında dağlar kadar fark var. Erol hocanın ilk büyük takım çalıştırma deneyimi olacak, çok fazla da yeni transfer var, takım olmayı başarabilirlerse an itibariyle şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe. 

Vedat'ın ayrılığı tabi ki kritik. Mame Thiam'ı beğeniyorum, iyi futbolcu, biraz Sow'u da andırıyor, aynı onun gibi tek santrafor değil de soldan tamamlayıcı forvet olarak daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Vedat'ın yerine kaliteli bir santrafor almaları şart. Thiam ve Frey rotasyonu yeterli görülürse büyük sıkıntı yaşarlar.

Mevcut stoperlerden Serdar banko oynar, yanına Lemos ve Zanka 'dan hangisi gelir göreceğiz. Açıkçası bu takıma daha iyi bir stoper hattı yakışırdı. Belki bir transfer daha düşünülebilirler.

Orta saha zengin. Özellikle kariyerinin sonunda da olsa Sosa büyük transfer, büyük futbolcu. Geçen sene son haftalarda ciddi düşüş yaşamıştı ama bu sene benzer bir kriz yaşanması durumunda, geçen senenin flaş isimlerinden Mert Hakan bayrağı ondan devralabilir. Ozan ve Gustavo ile bu dört isimden hangi üçlü çıkarsa çıksın başarılı olacaklardır. Muhteşem bir rotasyon gerçekten.

Sezonu ilk iki dışında bitirirlerse benim için büyük sürpriz olur. 


Yarın GALATASARAY incelemesi...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI